Јелена011 Написано Децембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2015 Nisam znala gde da postavim ovu pricicu. Meni je lepa, podstice me da razmisljam o onome sta ce doci posle, o tome kako je kraj samo neki novi pocetak i kako se cuda desavaju. Svakodnevno. Neko ce videti feminizam, on je najmanje vazan. Ideja je da se svako moze usuditi da iskoraci iz njemu poznatog sveta i da moze da uspe. Da promeni zanimanje, da osvoji neki novi cilj, da promeni neku crtu svog karaktera ili uobicajenog ponasanja. Sve moze kada iz uljuljkanog "ja sam takav" dozvolimo da ne moramo biti takvi, da mozemo biti svoji kako god to nekom sa strane izgledalo. Ja sam uspela, cak ne ni uprkos svemu, sada mozda bas zahvaljujuci svemu. Jos uvek imam potrebu ponekad da se okrenem iza sebe i kazem sebi koliko mi je na momente bilo tesko. Jos uvek ima prica koje nisam ispricala. Ali ko kaze da moram? Gde je to zapisano?! Znam samo da sam ponosna na ono sto sam postigla i da to nije kraj, da toliko toga jos zelim da promenim i zelim da uradim. Pa makar me smrt zatekla na pola posla, sada razmisljam o zivotu. Nekad mi je to delovalo nemoguce i sebicno. Ko me od starih forumasa zna, zna na sta mislim. Nije uvek lako, dodju razni trenuci u kojima preispitujem sebe i svoje odluke. Ali vise ne tonem, sada koracam. Pa gde god da me put odvede. To sam ja, sa svim mojim trenutnim bubicama i sa svim koje cu tek pokupiti. Ja nisam moje bubice, ja nisam ni moje dobre osobine. Mene je spasila radoznalost, bukvalno - gugl. Radoznalost ne mora ubiti macku i moje potrebe da upoznam protivnika su me izvukle. Iz sveta u kojem vladaju stereotipi, iz sveta u kojem vuk na ovcu pravo ima. Nema. Jer ja tako kazem. Jer necu da igram po vasim pravilima u sopstvenom zivotu. Jer ja Bogu necu dati odgovor za vas zivot nego za svoj. I ako srljam hocu da mu kazem- Ja drugacije nisam umela, mozda sam i mogla, mozda je i trebalo ali ne bih bila verna svom srcu koje je vapilo da idem kuda sam krenula. A sad bajka, sta se desilo sa diznijevim princezama posle "i ziveli su srecno do kraja zivota" „Ja ne zamišljam moje princeze onako kako ih drugi zamišljaju – kako ljube svoje muževe i žive u savršenom braku ili, cinična verzija, kako pijane u kuhinji žive svoje „srećno do kraja života“ u izmaglici svojih loših odluka. Ne. Ja verujem da je Pepeljuga postala modna dizajnerka. Mislim da je ostavila pušenje i vratila svoje pravo ime i na kraju sama zarađivala radeći kao glasnogovornica za žrtve zlostavljanja. Da je danas živa, Pepeljuga bi se smejala pijući kafu latte sa ukusom bundeve. Njena imperija je u svetu mode najpoznatija po modelima za sve tipove građe tela. Verujem da je Snežana postala aktivistkinja. Mislim da je studirala genetiku i da nije dozvoljavala da ni jedna jedina osoba sa invaliditetom ostane na ulici. Verujem da je Snežana, svaki put kad bi se neko pokušao narugati nekome od sedam patuljaka, zamahnula bičem i upitala tog nekog u čemu je njegov problem, pošto je sa svim njenim prijateljima sve savršeno u redu. Verujem da je Uspavana Lepotica postala specijalista za poremećaje spavanja i psiholog. Koristila je hipnozu da pomogne ljudima da prevaziđu zbrku u glavi i verujem da je radila na stvaranju leka koji bi pomogao ljudima sa hroničnom nesanicom. Ljudi su je i dalje zadirkivali zbog te jedne njene epizode spavanja, ali je ona jednog dana priznala da je sve to vreme zapravo bila budna i učila. Mislim da se Princeza Sirena izborila da se zabrani krivolov u najvećem delu njene zemlje. Mislim da je imala timove za čišćenje naftnih mrlja. Mislim da je studirala zaštitu životne sredine i pomorsku biologiju. Mislim da se bavila i ronjenjem i okeanografijom i da je radila na pronalaženju načina da sirene posete njenu zemlju, a da se pri tom ne moraju odreći svog repa. Verujem da je Lepotica bila vegetarijanka i da je imala kancelariju u tatinoj kući. Njegovi izumi su spasli živote bar devedeset pasa. Mislim da je ona bila predavač u slobodno vreme. Podučavala je Gastonovih osmoro dece da budu ljubazni i lepo vaspitani. Često je putovala van svog malog grada, ali se uvek vraćala kući. Princeza Jasmin je bila istinska feministkinja. Radila je u sigurnim kućama i kuhinjama za sirotinju i starala se da niko više ne bude gladan u njenom gradu. Sagradila je kuće za žene beskućnice, učestvovala je u demonstracijama i imala je školu specijalizovanu za nadarene devojčice koje su zamalo prodate u brak strancima. Mislim da je javno govorila o biseksualizmu i koristila je svoju poziciju moći da lobira za mnogo više od priznavanja jednakih zakonskih prava po pitanju braka. Jer ona je znala bolje od većine koliko boli kada ti zabranjuju ono što tvoje srce želi. Vidite, kada otpisujemo te žene i gledamo ih samo kao nagradu koju je trebalo osvojiti, i mislimo da je njihov život završen kad krene odjavna špica, i kad se podsmevamo ideji da su svi živeli srećno do kraja života – mi time poručujemo devojčicama: „zažalićeš što si se ikada zaljubila ili što si verovala u magiju kad si bila mala“. Vidite, možete verovati u srećne završetke, ali verujte i u same princeze. Verujte u to da brak nije jedini cilj kojem devojčica može da teži. Verujte u to da, ako su se ove devojke borile da ostanu žive dok ih je zla kraljica proganjala, ako su se borile da se odreknu svoje prirode kako bi dobile šansu za mnoge pustolovine, ako su se borile protiv samog sultana i protiv očekivanja celog društva – nešto mi govori da ipak nisu živele „srećno do kraja života“ od sećanja na svoje davne avanture. Nešto mi govori da su ipak tražile nešto više. Nešto mi govori da su se borile za „srećne krajeve“ za sve devojčice na ovom svetu. Veruj u sebe, princezo, i znaj da čak i ako želiš i karijeru, i muža, i dvanaestoro srećne dece, nije ti glava u oblacima. Moguće je da zaista postigneš sve. U redu je da želiš i posao, i kuću, i porodicu, i kraljevstvo. Dovoljno si jaka. Uspećeš. Nemoj dozvoliti da ti bilo ko kaže drugačije.“ http://www.psiholoskicentarzadevojke.com/sta-bi-bilo-da-su-diznijeve-princeze-studirale/ Иван ♪♫, sqny, Снежана and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Децембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2015 ...и би дневник! ( праштај, нисам могла да одолим ) GeniusAtWork, Драшко, Јелена011 and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 12, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 12, 2015 Eeee, videcemo sta ce biti, to ko zna Nemam ni smajlice na telefonu, a citam malopre naslov -neka bude jelovnik kukuuu ... @ Dragi dnevnice oladi malo zivote, ova prehlada predugo traje sa sve antibioticima, smorih se, a danas imam ceo dan obaveze i skolu. Kao i uvek ko je sasvim potpuno sasvim najluđa organizatorka nemogucih misija?! Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2015 ...и би дневник! ( праштај, нисам могла да одолим ) I vide Jelena da je dnevnik dobar Sanja Т., Драшко and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2015 ... i odmori Edit- Valja donijet nešto, kad se u goste dođe...od mene (a kao za mene, jer je volim ) Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 12, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 12, 2015 Nije da se nisam namestila Dobro vi meni dosli, osecajte se kao u mojoj kuci Paradoksologija, Sanja Т., Иван ♪♫ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2015 Ko me od starih forumasa zna, извини, ако сам непристојна, ти си нека стара форумашица....била си овде под другим именом...? мислим, баш бих волела да знам ко је у питању....ако није тајна.... Драшко је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Децембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2015 @ Dragi dnevnice oladi malo zivote, ova prehlada predugo traje sa sve antibioticima, Ti uzimas antibiotike za prehladu Pa zbog takvih cemo mi da ... Плутон је реаговао/ла на ово 1 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2015 ... @ Dragi dnevnice oladi malo zivote, ova prehlada predugo traje sa sve antibioticima, smorih se, a danas imam ceo dan obaveze i skolu. Kao i uvek ko je sasvim potpuno sasvim najluđa organizatorka nemogucih misija?! Udri ti rakijicu ona sve leči. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 12, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 12, 2015 извини, ако сам непристојна, ти си нека стара форумашица....била си овде под другим именом...? мислим, баш бих волела да знам ко је у питању....ако није тајна.... Ma mislila sam na forum verujem, posto je dosta nekadasnjih forumasa ili jos pre toga bsn Deset godina forumasenja nije malo PS: tamo sam isto bila pod svojim imenom, cirilicna jelena al sad dodah 011 posto je jelena bilo zauzeto Paradoksologija, Дијана. and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 12, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 12, 2015 Udri ti rakijicu ona sve leči. Haha, ne pijem, napijem se od tri gutljaja kupinoovg vina i to je sve od alkohola sto smeju moje oci da vide Al ako moze zmu mesto mene, ipak, juzna pruga, rakijica je cudo Ti uzimas antibiotike za prehladu Pa zbog takvih cemo mi da ... Sqny, nisam ja bas citava Zbog raznih stvari prehlada je za mene kao za nekog upala pluca, tako da mora tako Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2015 @@Јелена011, hvala na objasnjenju..... Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 13, 2015 Pronadjoh nesto meni drago na mom profilu na fejsu, podeljeno ko zna od koga pre preko godinu dana...da, to je bas za moj dnevnik Svaki svestenik na brigu dobije umiruće i mrtve. Bolesničku sobu, poslednji ispraćaj, groblje. To što znam ponešto o takvim stvarima, oblikuje moj život i u drugim područjima. To što znam ponešto o takvim stvarima objašnjava zašto ja ne gubim mnogo vremena na šišanje trave ili pranje automobila, na skupljanje palog lišća ili pranje suđa. To objašnjava i zašto ne trubim vozačima koji ne krenu čim se pojavi zeleno svetlo. I zašto ne ubijam pauke. Nemam ni vremena ni potrebe za takvim stvarima. To što znam ponešto o grobljima i sličnim mestima, objašnjava zašto ponekad zalazim u Buffalo Tavern. Buffalo Tavern je u sustini bastardna Amerika. Sve rase pomešane, raskuvane i natiskane u gostionici u subotnje veče, gde fundamentalni elementi dostižu kritičnu masu oko jedanaest sati. Katalizator je najomiljeniji orkestar u toj kući, koji se zove Dynamic Volcanic Logs. Osam manijaka koji zauvek ostaju verni ambroznim vibracijama šezdesetih. Svirajući vrući rockabilly žarom koji može isceliti nemoćne i sakate. Bastardna Amerika dolazi u Buffalo da pije pivo, odigra partiju bilijara i da pleše. Da pleše, to je najvažnije. Da maše kukovima, tapće nogama, da se oznoji, vrti, vrišti - pleše. Kad dođe subotnja veče, kad Logsi opale rock n roll i masa se pomamno zavrti, smrt ne postoji. Jedne takve večeri, taverna je doživela invaziju motociklističkog društva; silno su se trudili da izgledaju kao Hells Angelsi, što im je i sasvim pristojno polazilo za rukom. Nemojte misliti da brkam stvari, oni nisu bili samo kostimirani kao da čekaju fimsku kameru. I nisu mirisali, ni muškarci ni njihove dame kao da im je sapun za pranje najvažnija i prva stvar u životu svakog jutra iz dana u dan. Za njima se dovukao neki Indijanac - stariji čovek, kose upletene u pletenice, u prsluku s resicama, u pantalonama s vojnog otpada i tenisicama. Bio je zaista ružan. Želeo bih da vas upozorim da meni obično nije teško naći pravu reč, i da bih vam lako i brzo mogao opisati lice tog čoveka kad bi to imalo smisla - ali nema boljeg načina da se on opiše, čovek je jednostavno bio ružan. Dugo je sedeo sa svojom bočicom Budwaisera. I kad su se Dynamic Logs bacili na svoju vrištavu verziju "Jailhouse Rocka", on se napokon i pomaknuo. Odvukao se do jedne od cura koje su dojahale na motorima i pozvao je na ples. Većina bi ga dama odbila, ali nju je njegova pojava toliko zabavljala da je samo slegnula ramenima i ustala.I da ne duzim: taj je ružan čovek, stari Indijanac, indijanska ruina koja se jedva dovukla do dame za ples, zaista znala plesati. Kažem vam, taj se čovek znao kretati. Ne, ništa divljega, samo stalno kretanje, lagano i bez potresa, suptilni osećaj za ritam, mir majstora. Okretao je svoju partnerku na sve strane sveta i na svaki način, tako da ih je bilo divno gledati. Plesni se podijum oko njih ispraznio. Bend je usporio i na kraju utihnuo, samo je bubnjar održavao ritam. Motociklisti su ustali kao jedan i povikali orkestru da svira. I orkestar je svirao, a Indijanac je plesao. Motociklistička cura je naposljetku ostala bez daha i srušila se nekome u krilo. Indijanac je dalje plesao sam. Masa je pljeskom držala ritam. Indijanac je plesao sa stolicom. Ljudi su poludeli. Orkestar se zamorio. Ljudi su počeli podvikivati. Indijanac je podigao ruke, kao da traži tišinu, kao da traži reč. Pogledao je orkestar, pa ljude oko sebe, i rekao: - Pa, šta čekate? Plešimo! I orkestar i ljudi eksplodirali su na to kao bomba. Zaplesali su svi. Na podijumu, između stolova, iza šanka i na vratima. Zaplesali su u WC-ima i oko stolova za biljar. Plesali su za svoju dušu, za Indijanca, za boga i djavola. Plesali pred pretnjom bolesničke sobe, mrtvačnice, mise, zadušnice i groblja. I bar neko vreme, niko nije umirao.Pa- rekao je Indijanac - Šta čekate? PLEŠIMO ! Снежана, Paradoksologija, Милан Ракић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 13, 2015 I reci na engleskom, predivnog filma i predivne pesme... Hvala Vanja, za ovo do neba! http://lyricstranslate.com/en/gabriellas-s%C3%A5ng-gabriellas-song.html-0#ixzz3u9m38dgG It is now that this life is mineI've had a few moments on this earthAnd my longing has brought me hereWhat I missed and what I had It's still the way I have chosenMy confidence far beyond wordsAs it's been shown a little bitFrom the sky I haven't reached I want to feel like I'm aliveAll the time I haveI'm going to live how I wantI want to feel like I'm aliveKnowing what I have left I haven't forgotten who I wasI just let it sleepMaybe I had no choiceJust a desire to remain I want to life happilyBecause I'm myselfAble to be strong and freeSee how the night goes to day I'm hereAnd my life is only mineAnd the heavens I believed were thereI should find it there somewhere I want to feel like I lived my life Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 15, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 ... Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука