Aleksandar Cvetkovic Написано Децембар 8, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2015 Ne znam koliko moje pitanje ima smisla, ali bih ipak da pitam.Da li imamo svi iste sanse za greh, da li greh zavisi od okolnosti?Da li ce imucniji covek ziveti mirnije, spokojnije i imati vise ljubavi za druge, od onog coveka koji ima milion problema.Da li svi imamo iste sanse za spas? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саласије Написано Децембар 8, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2015 Иста је слобода, али су друге предиспозиције. Личност зависи и од околине, с тиме и искушења и грех. 19горан80 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Децембар 8, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2015 Из предавања оца Арсенија Јовановића - парафразирам / Непомјеник има сто мамаца /удица/ и на сваку се накачи неко / Богатог ће на једну, сиромашног на другу /зависи све од склоности ка неком искушењу/греху/. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Децембар 8, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2015 Исте предиспозиције имамо, али се разликујемо по чврстини воље. Као што апостол вели: "Све ми је дозвољено, али ми није све на корист". Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 8, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2015 Svi smo u istom sosu Samo ima raznih salata, raznih preliva, raznih djakonija, drugacije teksture, ukusa, mirisa... Svi imamo iste sanse da padnemo jer smo ljudi padu skloni, al kako cemo da tresnemo je licno i personalno, jedinstveno i neponovljivo Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 8, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2015 Ne znam koliko moje pitanje ima smisla, ali bih ipak da pitam.Da li imamo svi iste sanse za greh, da li greh zavisi od okolnosti?Da li ce imucniji covek ziveti mirnije, spokojnije i imati vise ljubavi za druge, od onog coveka koji ima milion problema.Da li svi imamo iste sanse za spas? Mislim da imućniji ljudi ne žive spokojnije, često su oni ti koji imaju mnogo više problema. Svakako da sprovodjenje greha u delo ima veze sa mogućnostima. Često sam mogao da čujem od raznoraznih duhovnika i kvaziduhovnika da ne treba da idemo u grad, po diskotekama jer je tamo blud i razvrat. Blud i razvrat košta, nema svako mogućnost da ga sprovede u delo Al opet, stvar je u željama. Lako je biti pošten kada nemaš priliku da ukradeš. Paradoksologija, Ronald and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 8, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2015 Lako je biti pošten kada nemaš priliku da ukradeš. I onda sediš kod kuće i gordiš se nad onima koji kradu i osuđuješ ih. Bog zna kome je od nas šta koliki greh. Zato mi i ne treba da sudimo, jer mi nemamo pojma. Ali verujem da smo svi u istom sosu, što reče Jelena011. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 8, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2015 I onda sediš kod kuće i gordiš se nad onima koji kradu i osuđuješ ih. Bog zna kome je od nas šta koliki greh. Zato mi i ne treba da sudimo, jer mi nemamo pojma. Ali verujem da smo svi u istom sosu, što reče Jelena011. Mi zaista nemamo pojma, al ne zato što je dobro nemati pojma , već zato što je tako lakše. Što bi radili na sebi kada je lakše ne raditi na sebi i nemati pojma. Ova rečenica, lako je biti pošten kada nemaš priliku da ukradeš, nije rečenica koja ima za cilj sedenje kod kuće i osudjivanje, već ima za cilj da istakne da je lako ostati pošten bez mogućnosti, a biti pošten u velikim mogućnostima je je veliko delo. Recimo, Dejanu Bodirogi su klupski drugovi rekli da nije normalan, nije promiskuitetan, ne drogira se, nije ni homoseksualac. Dejan je uspešna i poznata ličnost, materijalno ostvarena, ima mnogo veće mogućnosti nego što ih ima prosečan čovek a opet je uspeo sa svim tim mogućnostima da se izbori da bude primer hrišćanskog života. Pismo kaže, kakvim sudom sudimo tako će nam i biti sudjeno, ili vladika Nikolaj, promene nema ez osude a ta osuda mora biti samoosuda. Razlika je kada neko osudjuje da bi lečio sopstvene komplekse, a razlika je kada neko osudjuje da bi menjao stvari na bolje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 8, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2015 Mi zaista nemamo pojma, al ne zato što je dobro nemati pojma , već zato što je tako lakše. Što bi radili na sebi kada je lakše ne raditi na sebi i nemati pojma. Ova rečenica, lako je biti pošten kada nemaš priliku da ukradeš, nije rečenica koja ima za cilj sedenje kod kuće i osudjivanje, već ima za cilj da istakne da je lako ostati pošten bez mogućnosti, a biti pošten u velikim mogućnostima je je veliko delo. Recimo, Dejanu Bodirogi su klupski drugovi rekli da nije normalan, nije promiskuitetan, ne drogira se, nije ni homoseksualac. Dejan je uspešna i poznata ličnost, materijalno ostvarena, ima mnogo veće mogućnosti nego što ih ima prosečan čovek a opet je uspeo sa svim tim mogućnostima da se izbori da bude primer hrišćanskog života. Pismo kaže, kakvim sudom sudimo tako će nam i biti sudjeno, ili vladika Nikolaj, promene nema ez osude a ta osuda mora biti samoosuda. Razlika je kada neko osudjuje da bi lečio sopstvene komplekse, a razlika je kada neko osudjuje da bi menjao stvari na bolje. Mislim da se u potpunosti slažemo. Verovatno me nisi razumeo, nadovezala sam se na tvoj post. Дејан је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Децембар 8, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2015 Ne znam koliko moje pitanje ima smisla, ali bih ipak da pitam.Da li imamo svi iste sanse za greh, da li greh zavisi od okolnosti?Da li ce imucniji covek ziveti mirnije, spokojnije i imati vise ljubavi za druge, od onog coveka koji ima milion problema.Da li svi imamo iste sanse za spas? Prilika stvara lopova . Ne nosimo svi isti krst... Nekome je zivot majka , nekome maciha ... Ali svakome je Bog otac i sve ljude podjednako voli . Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 8, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2015 Okolnosti uticu na coveka, ali isto tako dobre okolnosti nisu nikakav preduslov da neko voli vise i bude hriscanin. Hriscanski koncept zivota je iznad svih okolnosti. Sto ce reci da imamo, jer se opet svi radjamo gresni i kroz zivot se vidimo grehom, ne postoje ljudi koji su bezgresni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука