Jump to content

Da li svi imamo iste sanse za greh?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ne znam koliko moje pitanje ima smisla, ali bih ipak da pitam.Da li imamo svi iste sanse za greh, da li greh zavisi od okolnosti?Da li ce imucniji covek ziveti mirnije, spokojnije i imati vise ljubavi za druge, od onog coveka koji ima milion problema.Da li svi imamo iste sanse za spas?

Подели на овим сајтовима

Из предавања оца Арсенија Јовановића - парафразирам  / Непомјеник има сто мамаца /удица/ и на сваку се накачи неко / 

Богатог ће на једну, сиромашног на другу /зависи све од склоности ка неком искушењу/греху/. :)

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Исте предиспозиције имамо, али се разликујемо по чврстини воље.

Као што апостол вели:  "Све ми је дозвољено, али ми није све на корист".

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

:cheesy3: Svi smo u istom sosu  12:smeha:

Samo ima raznih salata, raznih preliva, raznih djakonija, drugacije teksture, ukusa, mirisa...

Svi imamo iste sanse da padnemo jer smo ljudi padu skloni, al kako cemo da tresnemo je licno i personalno, jedinstveno i neponovljivo :lupaglavu:

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Ne znam koliko moje pitanje ima smisla, ali bih ipak da pitam.Da li imamo svi iste sanse za greh, da li greh zavisi od okolnosti?Da li ce imucniji covek ziveti mirnije, spokojnije i imati vise ljubavi za druge, od onog coveka koji ima milion problema.Da li svi imamo iste sanse za spas?

Mislim da imućniji ljudi ne žive spokojnije, često su oni ti koji imaju mnogo više problema.

Svakako da sprovodjenje greha u delo ima veze sa mogućnostima.

Često sam mogao da čujem od raznoraznih duhovnika i kvaziduhovnika da ne treba da idemo u grad, po diskotekama jer je tamo blud i razvrat. Blud i razvrat košta, nema svako mogućnost da ga sprovede u delo :) Al opet, stvar je u željama.

Lako je biti pošten kada nemaš priliku da ukradeš.

Подели на овим сајтовима

Lako je biti pošten kada nemaš priliku da ukradeš.

I onda sediš kod kuće i gordiš se nad onima koji kradu i osuđuješ ih.

Bog zna kome je od nas šta koliki greh. Zato mi i ne treba da sudimo, jer mi nemamo pojma. Ali verujem da smo svi u istom sosu, što reče Jelena011.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

I onda sediš kod kuće i gordiš se nad onima koji kradu i osuđuješ ih.

Bog zna kome je od nas šta koliki greh. Zato mi i ne treba da sudimo, jer mi nemamo pojma. Ali verujem da smo svi u istom sosu, što reče Jelena011.

Mi zaista nemamo pojma, al ne zato što je dobro nemati pojma , već zato što je tako lakše. Što bi radili na sebi kada je lakše ne raditi na sebi i nemati pojma.

Ova rečenica, lako je biti pošten kada nemaš priliku da ukradeš, nije rečenica koja ima za cilj sedenje kod kuće i osudjivanje, već ima za cilj da istakne da je lako ostati pošten bez mogućnosti, a biti pošten u velikim mogućnostima je je veliko delo.

Recimo, Dejanu Bodirogi su klupski drugovi rekli da nije normalan, nije promiskuitetan, ne drogira se, nije ni  homoseksualac.

Dejan je uspešna i poznata ličnost, materijalno ostvarena, ima mnogo veće mogućnosti nego što ih ima prosečan čovek a opet je uspeo sa svim tim mogućnostima da se izbori da bude primer hrišćanskog života.

Pismo kaže, kakvim sudom sudimo tako će nam i biti sudjeno, ili vladika Nikolaj, promene nema ez osude a ta osuda mora biti samoosuda. Razlika je kada neko osudjuje da bi lečio sopstvene komplekse, a razlika je kada neko osudjuje da bi menjao stvari na bolje.

Подели на овим сајтовима

Mi zaista nemamo pojma, al ne zato što je dobro nemati pojma , već zato što je tako lakše. Što bi radili na sebi kada je lakše ne raditi na sebi i nemati pojma.

Ova rečenica, lako je biti pošten kada nemaš priliku da ukradeš, nije rečenica koja ima za cilj sedenje kod kuće i osudjivanje, već ima za cilj da istakne da je lako ostati pošten bez mogućnosti, a biti pošten u velikim mogućnostima je je veliko delo.

Recimo, Dejanu Bodirogi su klupski drugovi rekli da nije normalan, nije promiskuitetan, ne drogira se, nije ni  homoseksualac.

Dejan je uspešna i poznata ličnost, materijalno ostvarena, ima mnogo veće mogućnosti nego što ih ima prosečan čovek a opet je uspeo sa svim tim mogućnostima da se izbori da bude primer hrišćanskog života.

Pismo kaže, kakvim sudom sudimo tako će nam i biti sudjeno, ili vladika Nikolaj, promene nema ez osude a ta osuda mora biti samoosuda. Razlika je kada neko osudjuje da bi lečio sopstvene komplekse, a razlika je kada neko osudjuje da bi menjao stvari na bolje.

Mislim da se u potpunosti slažemo. Verovatno me nisi razumeo, nadovezala sam se na tvoj post.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Prilika stvara lopova . Ne nosimo svi isti krst... Nekome je zivot majka , nekome maciha ... Ali svakome je Bog otac i sve ljude podjednako voli .

:351780:

Подели на овим сајтовима

Okolnosti uticu na coveka, ali isto tako dobre okolnosti nisu nikakav preduslov da neko voli vise i bude hriscanin. Hriscanski koncept zivota je iznad svih okolnosti. Sto ce reci da imamo, jer se opet svi radjamo gresni i kroz zivot se vidimo grehom, ne postoje ljudi koji su bezgresni. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...