Млађони Написано Мај 19, 2013 Пријави Подели Написано Мај 19, 2013 Citaj Lucu Mikrokozmu ka duhovno blago pa ces videti dubinu i visinu Tajnovidca. Da li ima josh velikih duhovnih pisaca koji nisu sveci? Cak i vecih od Njegosa? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Мај 19, 2013 Пријави Подели Написано Мај 19, 2013 Da li ima josh velikih duhovnih pisaca koji nisu sveci? Cak i vecih od Njegosa? da li ima nepismenih ljudi koji jesu sveci? koliko ima svetaca? hajde ti daj primer kako se "opravdava" necija svetost, posto ,makar meni, nije jasno kakvo objasnjenje trazis. svaki Crnogorac kog znam smatrao je uvek Njegosa za sveca i drago nam je da se crkva napokon saglasila I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Мај 19, 2013 Пријави Подели Написано Мај 19, 2013 Provociraš ti Milosavljeviću ovde. Mi volimo našeg Svetog Petra tajnovidca, ako ti to ne razumes, nije do nas I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Мај 19, 2013 Пријави Подели Написано Мај 19, 2013 da li ima nepismenih ljudi koji jesu sveci? koliko ima svetaca? hajde ti daj primer kako se "opravdava" necija svetost, posto ,makar meni, nije jasno kakvo objasnjenje trazis. svaki Crnogorac kog znam smatrao je uvek Njegosa za sveca i drago nam je da se crkva napokon saglasila Znaš kako se kod Katolika radilo, da se predlog da nekoga proglase za sveca i onda nekome daju ulogu djavoljeg advokata. On treba da nađe argumete koji su protiv proglašenja te ličnosti za sveca i onda videli da se često odbijaju predlozi pa ga ukinuli. Ja mislim da je to ipak dobar način određivanja svetaca Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 19, 2013 Пријави Подели Написано Мај 19, 2013 Pa i Car Lazar je Svetac ne vidim zasto i Njegos ne bi bio? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Мај 19, 2013 Пријави Подели Написано Мај 19, 2013 Znaš kako se kod Katolika radilo, da se predlog da nekoga proglase za sveca i onda nekome daju ulogu djavoljeg advokata. On treba da nađe argumete koji su protiv proglašenja te ličnosti za sveca i onda videli da se često odbijaju predlozi pa ga ukinuli. Ja mislim da je to ipak dobar način određivanja svetaca pa nek advokatiše, niko mu ne brani. neka kaže šta ga muči. ima raznih svetaca I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 19, 2013 Пријави Подели Написано Мај 19, 2013 da li ima nepismenih ljudi koji jesu sveci? koliko ima svetaca? hajde ti daj primer kako se "opravdava" necija svetost, posto ,makar meni, nije jasno kakvo objasnjenje trazis. svaki Crnogorac kog znam smatrao je uvek Njegosa za sveca i drago nam je da se crkva napokon saglasila Kakve to veze ima koga je smatrao crnogorac za sta? Oces primer cime se opravdava necija svetost? Eto ja sam to pitanje postavio nisam dobio jasan i konkretan odgovor. https://www.pouke.org/forum/topic/24976-%D1%88%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%B4-%D1%98%D0%B5-%D0%BD%D0%B5%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%86/#entry816266 Ja ne vidim to... skupe se Crnogorci i proglase nekog za pravoslavnog sveca.. valjda trebaju svi pravoslavni vernici zajedno da prihvate nekog kao sveca a ne Crnogorci ili Srbi.. kako sam razumeo on je proglasen na nivou jedne eparhije? Meni stvarno nije jasno to "samoproglasavanje" na nivou jednog dela crkve... Pa i Car Lazar je Svetac ne vidim zasto i Njegos ne bi bio? naprimer http://www.pravoslavlje.net/images/1/1c/Mosti1.jpg oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Мај 19, 2013 Пријави Подели Написано Мај 19, 2013 U Luci mikrokozmi Njegos je predstavio nepravoslavno ucenje da je covjek izgnan sa neba na Zemlju, ucenje o preegzistenciji dusa itd... Pjesnicka sloboda, valjda... Иван Недић, hansbrough, Justin Waters and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 19, 2013 Пријави Подели Написано Мај 19, 2013 Ja ne vidim to... skupe se Crnogorci i proglase nekog za pravoslavnog sveca.. valjda trebaju svi pravoslavni vernici zajedno da prihvate nekog kao sveca a ne Crnogorci ili Srbi.. Neki referendum? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Мај 19, 2013 Пријави Подели Написано Мај 19, 2013 Kakve to veze ima koga je smatrao crnogorac za sta? Oces primer cime se opravdava necija svetost? Eto ja sam to pitanje postavio nisam dobio jasan i konkretan odgovor. https://www.pouke.org/forum/topic/24976-%D1%88%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%B4-%D1%98%D0%B5-%D0%BD%D0%B5%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%86/#entry816266 Ja ne vidim to... skupe se Crnogorci i proglase nekog za pravoslavnog sveca.. valjda trebaju svi pravoslavni vernici zajedno da prihvate nekog kao sveca a ne Crnogorci ili Srbi.. nema veze da li je Crnogorac ili Madjar, htela sam da kažem da je u pitanju masa ljudi, a slučajno su Crnogorci ok, vidim da te to pitanje kopka od ranije, pardon sto sam pomislila da provociras slutim da opet neces dobiti konkretan odgovor jer ja licno ne umem da izracunam koliko je ko svet, ako neko ume nek se javi I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 19, 2013 Пријави Подели Написано Мај 19, 2013 Neki referendum? Valjda se na taj nacin i proglasavaju sveci. Da ga kompletna crkva proglasi, a ne parche po parche... nema veze da li je Crnogorac ili Madjar, htela sam da kažem da je u pitanju masa ljudi, a slučajno su Crnogorci ok, vidim da te to pitanje kopka od ranije, pardon sto sam pomislila da provociras slutim da opet neces dobiti konkretan odgovor jer ja licno ne umem da izracunam koliko je ko svet, ako neko ume nek se javi Sto bih provocirao? Ako treba da bude svetac, treba. Samo ja ne vidim zasto treba. Eto naprimer CDS nije, a Njegos jeste... zasto to? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 19, 2013 Пријави Подели Написано Мај 19, 2013 Valjda se na taj nacin i proglasavaju sveci. Da ga kompletna crkva proglasi, a ne parche po parche... Podele se listici ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Мај 19, 2013 Пријави Подели Написано Мај 19, 2013 zar neko ne napisa ranije da je tako i Sveti vladika Nikolaj proglasen prvo u istoj eparhiji I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 19, 2013 Пријави Подели Написано Мај 19, 2013 ne znam da li znate ali u Kruševcu čini mi se u kapeli koja je u bolnici a slučajno znam čoveka koji je freskopisao, postoji freska patrijarha Pavla za koju je vladika David rekao da će biti bez oreola i bez reči SVETI ali kad je freskopisac završio, toliko je oduševio vladiku da je ovaj rekao - slikaj oreol i dopiši SVETI bilo bi dobro da otac Ivan postavi ovu fresku ako može ili da neko linkuje ako ima na netu iskreno, mene oduševljava ova vrsta slobode - naravno u krajnje pozitivnom smislu i to je ono što vladika David u jednoj besedi kaže - ako Sabor nije odobrio ne znači da je zabranjeno da opitujemo u praksi Јанко and Sara" је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Мај 19, 2013 Пријави Подели Написано Мај 19, 2013 Дамо да додам на ово што је Дејан написао... Руси су познати по томе, код њих је прво канонизација на нивоу неке епархије , па тек на нивоу Цркве, такве случајеве има и по осталим помесним црквама. Да би неко био канонизован и да би се развио култ и поштовање према некоме, обчино како предлагач и први који канонизује је надлежни архијереј , а Сабор касније и званично канонизује и уноси у календар светих. Znam,nego apropo naslova u blicu,kuriru... "Amfilohije proglasio Njegosa za sveca" sam napisao to gore. Da i sveti vladika Nikolaj u tadasnjoj Sabackoj eparhiji(zvanicno,a nezvanicno i sire) se postovao kao svetitelj i njegova ikona je bila uneta na liturgiji, iako je kanonizovan tek 10,15 godina kasnije. eto I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука