Кратос Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 Dobro de, ne salje nego dozvoljava...aj sta cepidlacis Treniram tvoje smirenje. Adelaida and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 Или не знам типа зло око. Дошла нека циганка код нас нешто и одмах моје поче глава да боли после, циганка крива има зло око, пале се траве и после 5 минута сви хепи. Pa kako da ne bude matori xD Баба, Kaludjerovic Sreten, Arsenija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Децембар 4, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2015 Elem, vezbe disanja i mediacija nisu isto . Vezbe disanja imlaka gimnastika nisu nepoznate ni na zapadu , a na istoku to je citava jedna disciplina "qigong" , uglavnom se radi o laganim vezbama i dubokokm disanju po nekom redosledu i jedini i iskljucivi cilj ovih vezbi je odrzavanje dobrogh zdravlja . Nema nikakve druge pozadine . Istina je da neki prevaranti vezuju ovo za nekakve religije i sl. ubacuju meditaciju ali to nema veze sa onim sto qigong zaista jeste. U prinicpu qigong je laka stimulacija nervnog i misicnog sistema , cesto ukljucuje masazu , nema nikakve tajne mada izgleda misitcno jer kinezi imaju drugaciji nacin objasnjavanja stvari vean za taosizam i njihovu kulturu. . Meditacija je sistem autodrogiranja , svesno se utice na endokrini sistem kako bi pojacano lucio hormone zadovoljstva ,zato meditanti i imaju problem da prestanu . Inace na zapadu se meditacija preoporucuje kao univerzal i lek za gotovo sve probleme i kao potpuno bezopasna , sa druge strane , medicinske studije koje je lako naci na internetu pokazuju pravu sliku stvari , pa 60% ljudi koji su probali meditaciju su imai nekakve probleme , pocevsi od bezazlenih psihosomatskih do psihoza i samoubistava . Dakle , medtiacija nije za ljude koji imaju nekakve probleme , posebno ako i maju nekakve psihicke probleme . Jogu necu da komentarisem , neko je vec postavio dobro objasnjenje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 4, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2015 Каква је ово реч? Мачванска Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 4, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2015 Iz toga sledi da ezoterije ima i u hriscanstvu u asketskim ogledima monaha i svih koji su dokumentovali ozbiljno bavljenje duhovnim tehnikama unutar hriscanstva. Dopada mi se sve sto si napisao, pa bi da postavim pitanje. Sta nije duhovna tehnika unutar Hriscanstva? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Децембар 4, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2015 @@Мис Мун, Pogledaj ovu temu, rasprava je bila o sličnom pitanju, da li su New Age učenja u skladu sa pravoslavljem. https://www.pouke.org/forum/topic/24623-new-age-meditacija-mi%C5%A1ljenja-i-iskustva/ Мис Мун је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Децембар 4, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2015 ‘Ako čovjek ne nahrani svoj duh na izvorima riječi evanđeoske, pit će iz mutnih bara okultizma’ http://www.bitno.net/vjera/ako-covjek-ne-nahrani-svoj-duh-na-izvorima-rijeci-evandeoske-pit-ce-iz-mutnih-bara-okultizma/#.VmFNdYtPezc.whatsapp Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Децембар 4, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2015 Из мог искуства могу да кажем следеће. Човек који зађе у подземље душе и духа мора одболовати ову пасху. Јер када једном закорачи у област тмине, човек подпада под њену динамику, ритам, заводљивост и отровност. И бива праћен суфлерима из таме. Но све време боравка у тмини, човек је на длану Божијем. Али он то не зна. Јер има оних који лутају да никада не нађу и има оних који лутају да би нашли. Ко је ко, то Бог зна, и ако хоће коме казати. И Силуан је видео ”Давида” како свира харфу и испричао то старцима. Али ни један старац му не каза да је прелашћен. Јер видеше да ће велики човек постати. Понуди тој особи да прочита Кенета Клауса. То је светитељ наших дана, просветитељ запада. Дијана. and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Децембар 4, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2015 Писао сам раније о томе, питао за те мађије јер ме посебно интересује како то ради, пошто као да има неког ефекта, али никог није занимало. Ајд ова трава то се може психолошки објаснити, али имаш оно неке клетве, нека чудеса, неко шапутање које као да делује на људе. Мене интересује како, јер ја кад мојој баби и кеви кренем да објашњавам да су те травке паганска глупост, он кажу како то делује, дете се више не плаши мирно, резултати ту. Ако даје неке разултате и има ефекта, онда брале мој можемо то боље да испитамо. Да су ту неки демони ко што Мики прича, нонсенс, вероватно психолошки феномени, али како нечија клетва може деловати на некога са 20 км даљине и тог неког никад чуо и видео није? Или не знам типа зло око. Дошла нека циганка код нас нешто и одмах моје поче глава да боли после, циганка крива има зло око, пале се траве и после 5 минута сви хепи. Статистичка вероватноћа делује као добро објашњење, обична случајност наишла циганка са чудним очима, и главобоља, али има хиљаде ситуација када са том циганком није било главобоље. Али тим објашњењем нисам баш задовољан. Писаћу касније о томе боље, не знам ни сам пуно, сад немам времена. Magija deluje ovako , ko veruje ima da mu deluje , ko ne veruje... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 4, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2015 Ne morate baš vjerovat u sve pa se opet svejedno izmadjija i isčaruje, ni oni nisu vjerovali a opet je mobil završio u balonu Street magic - Česká Lípa Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3006 Написано Децембар 4, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2015 Јоцк, олово се топи (салива) Постоји и варијанта са гашењем шибица у води. Детаље не знам, али знам да постоји. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3006 Написано Децембар 4, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2015 Ма добро је то, барем ниси кађен разним травама кад си био дете ко ја. Ниси ти лоше прошао, ови што се не окаде као деца знају да се каде неким травама кад порасту... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 4, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2015 Ja sam praktikovao kada sam trenirao tradicionalni aikido vežbe disanja.Bilo je koliko se sećam odnos 1 prema 2,odnos uzdah izdah uz meditaciju.Valjda nisam demonizovan. Дуго времена сам се бавио јогом и медитацијом, те психичком магијом... Хвала Богу што нисам одмакао много далеко. Могао сам да сам хтео, онај Славински чије сам књиге читао давао је све до детаља, и постепено до великих "висина". Вежбе дисања су ми биле омиљене. Њима сам се малтене дрогирао. Ишао сам до крајњих граница, готово до 20:4-20:4 секунде. Волео сам и матрање речи, посебно оно ОООоооооМММммммм. Престао сам озбиљније са тим када сам кренуо да практикујем мало више вежбе. Та "кобна" се звала "дисање кроз кости". Током те вежбе буквално сам се укочио толико да нисам могао да мрднем прстом. Молио сам се Богу да се извучем и не останем непокретан. Лежао сам тако паралисан дуже време док се полако нисам вратио у нормалу. Често сам и након тога осећао неки неописиви страх док сам се бавио јогом и медитацијом. Нешто ми је говорило да ту нису чиста посла, а било је и много горих ствари.... Елем, да не давим много, прва православна књига до које сам у животу дошао, и која ми је променила живот("Покајање пут у живот вечни", Лазар Витанијски) отворила ми је очи и душу. У њој сам први пут уопште наишао на мишљење да јога и медитација имају везе са демонским светом. Знао сам раније да је Црква против враџбина, али за јогу нисам знао. Моја препорука је да се тиме не бави нико. Опасност по психу, душу, па и демонску присутност(нека се смеје ко хоће, знам да је тако) је велика. Имамо толико здравих вежби поред јоге да је слободно можемо заобићи. Дијана., Милан Ракић, agnam and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 4, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2015 готово до 20:4-20:4 секунде šta ovo znači? Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 4, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2015 Постоји и варијанта са гашењем шибица у води. Детаље не знам, али знам да постоји. То се зове гашење угљевља, а у недостатку угљевља могу и стародревне шибице 3006 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука