Sofija_ Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 pa bice nam samo gore, dok se ne osvestimo, bolje nam sigurno biti nece. Војвода7 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 А ако се Европа одрекла Оца – ко ће је спасити и ко ће јој помоћи? Отац Духом преко Сина кроз Христа. И оних који га се неће одрећи. Сигурно да нису се сви одрекли Бога, а да ли ће и како да се спасе то је на њима да одлуче. То зависи од пута којим крену. Марио Токовић and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Дух Свети дише где хоће. Читала сам од светог оца Пајсија светогорца/ не могу да нађем на нету ориг.причу/ Отприлике дошао му је један Амер, који чак није био ни крштен , а дошао је баш у Грчку да тражи жену, коју је много волео, која се одала блуду, пала жена у порок, напустила њега мужа и децу и отприлике чак доспела до неке јавне куће у Грчкој. Промислом Божијим /зато што ју је много, несебично волео, није је се одрекао, / дође до старца Пајсија.И наравно старац га упути. Епилог приче је задивљеност старца Пајсија једним човеком неправославним, некрштеним, да може да има толику несебичну љубав, да може толико да опрости, а човек ни србин ни православац.И чак ми се чини да је старац рекао нешто у смислу, да толику љубав, и молитву на начин човека који није ни знао шта је молитва не нађе ни код једног верујућег. Ако има има негде на нету ова поглавље из старчевог живота, молила бих некога од браће да постави ориг.причу. Мало сам искарикирала, дивна је у оригиналу/ , Јефимија Крунић, Kaludjerovic Sreten and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 3 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Шта ако Америка постане светска проповедаоница распетог и васкрслог Христа. Није случајно оволико зло се окомило на један млад народ. Где је лешина онде су и орлови. Пре 50 година црнац није смео у кафану или превоз са белцима. Данас је црнац Председник. Ако се цивилизацијска свет Американаца тако брзо променила, како чудо тек може бити од хришћанске свести. Некада су Ромејци гонили цркву па постали део Цркве. Данас је Америка Савле, а ко сме да каже да не може постати Павле. Милан Ракић, Kaludjerovic Sreten, Јефимија Крунић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Odavno su svi zapadnjaci Boga ostavili, nista cudno,Ne znam samo kome ce se moliti kad ih arapi okupiraju, tj. kad budu imali velike probleme sa njima. Ја ћу схватити Европа се одриче и Америка се одриче. Како коме ће се молити, Светом Серафиму Роузу, Светом Јовану Шангајском, Светом Герману Аљаском . Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Шта ако Америка постане светска проповедаоница распетог и васкрслог Христа. Није случајно оволико зло се окомило на један млад народ. Где је лешина онде су и орлови. Пре 50 година црнац није смео у кафану или превоз са белцима. Данас је црнац Председник. Ако се цивилизацијска свет Американаца тако брзо променила, како чудо тек може бити од хришћанске свести. Некада су Ромејци гонили цркву па постали део Цркве. Данас је Америка Савле, а ко сме да каже да не може постати Павле. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 С обзиром да већина српског народа копира амерички , и воли доста тога америчког да не набрајам./музичка уметност,филмови, мода, литература, језик, стил понашања....итд/ Како онда ми Срби имамо већу шансу, ако примамо оно што полако код њих већ постаје излизано. Код њих је већ све излизано,/опробано/ почев од секти, до разноразник теорија идеологија,Уморили су се од свега. Сем наравно остало им је још православље да пробају........ а ко га једном проба тај га више не пушта. А ми Срби, да ли смо га икада честито кушали? Човек мора преко толико блата да гази/пређе/док не дође до правог дома. /парафраза- Хесе-Степски вук/ Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Ehhh, pricam samo ono sto sam videla i okusila, no sit gladnom ne veruje, vazda bilo i bice.. evo, ako ne verujete meni, pitajte Juana, on je trenutno u Holandiji, kome se Holandjani mole Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Ehhh, pricam samo ono sto sam videla i okusila, no sit gladnom ne veruje, vazda bilo i bice.. evo, ako ne verujete meni, pitajte Juana, on je trenutno u Holandiji, kome se Holandjani mole Imamo, trenutno je na svojevoljnom odsustvu, jednog forumasa koji je ateista ali se vodi sitovskom filozofijom ciji credo glasi nekako ovako. Mir je laz, postoji samo strast. Kroz strast sticem snagu. Kroz snagu sticem moc. Kroz moc dolazim do pobede. Pobedom cu polomiti svoje okove. Sila ce me osloboditi. Sudeci po Juanovom svedocenju ovim bi uspeo da istroluje i isprepada i Holandjane i vecinu ovdasnjih ljudi kako verujucij tako neverujucih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 nauka i vera su uvek bile u sukobu nadam se da kod tebe nije tako Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Ево опет ове небулозе по ко зна који пут... Људи мешају начин на који се испољавају емоције са тврдоћом срца. Ми смо емотивнији, и те емоције јаче испољавамо на разним животним пољима. Кад се зезамо, кад се веселимо, кад радимо, кад гласамо, можда и кад волимо... Субјективно је шта је боље, али из мог угла је за неке ствари боља наша емотивност, а за неке друге њихова рационалност и прагматичност. Боља у смислу последица деловања. S druge strane, često čuješ da su "zapadnjaci" suviše meki, nežni, nedovoljno čvrsti... stereotipiše se po potrebi. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Pavel Helan - Vánoční Otčenáš - Božićni Očenaš Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 nauka i vera su uvek bile u sukobu nadam se da kod tebe nije tako Ухм...скоро никад у историји нису биле, све до 20. века и успона креационизма, религијског (највише исламског) фанатизма са једна стране, а са друге позитивизма у научним круговима као одговора на ово прво. А ту су и разне политичке идеологије засноване на злоупотреби науке - социјалдарвинизам и еугеника, нпр. - које ту додатно изазивају пометњу и острашћеност међу људима. Paradoksologija, Grizzly Adams, Милан Ракић and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Па отац Арсеније Јовановић, где га дотаче та искра православња, где се преобрати, где дође до Бога. У тој истој Америци, негде чини ми се у Бруклину, ни у Београду ни у Србији. Па свети Николај Жички где заврши свој православни земаљски пут . У тој истој Америци. Вера , православље, спасење немају везе са географијом. Како коме да се моле , па светом Николају Жичком Амери. Милан Ракић, Човек Жоја and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agaton Vuzman Написано Новембар 29, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2015 Ево опет ове небулозе по ко зна који пут... Људи мешају начин на који се испољавају емоције са тврдоћом срца. Ми смо емотивнији, и те емоције јаче испољавамо на разним животним пољима. Можда је то теби небулоза али је то заиста моје мишљење. Са друге стране, у трећој реченици си написао како смо ми емотивнији, тако да ми није баш најјасније шта си изпрва хтео да кажеш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука