Jump to content

Европа се одриче Оца

Оцени ову тему

Данче*

Препоручена порука

Imamo, trenutno je na svojevoljnom odsustvu, jednog forumasa koji je ateista ali se vodi sitovskom filozofijom ciji credo glasi nekako ovako.

Mir je laz, postoji samo strast.

Kroz strast sticem snagu.

Kroz snagu sticem moc.

Kroz moc dolazim do pobede.

Pobedom cu polomiti svoje okove.

Sila ce me osloboditi.

Sudeci po Juanovom svedocenju ovim bi uspeo da istroluje i isprepada i Holandjane i vecinu ovdasnjih ljudi kako verujucij tako neverujucih. :)

S pravom je najuren forumas koji takav kredo recituje.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 58
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Некако је боље кад оставиш само то фамозно: почело је. 0405_feel Остаје нека мистика, нешто невидљиво, а људима се оставља могућност интерпретације, да сами растумаче шта је то што почиње после сваке вести из ове „категорије“.

Kak'a interpretacija, svugdje srebroljupci i bludnici, nema tu mistike!

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Текст је пропаганда, само руска, која служи да учврсти редове и направи јаз између "нас" и "њих". У рангу је са британским прилозима о пијаним Русима од чије крволочности зазиру сви околни народи. Кад би и једни и други почели да ове друге приказују као нормалне људе, међу којима има и добрих и лоших, како после да погледаш кроз мушицу неког ко је исти као ти и сви који те окружују?

Што се самог текста тиче, у биоскоп не идем на молитву него на филм. Било би профанисање молитве, спуштање у блато молитве, кад би се она приказивала као претходница Ратовима Звезда. Кад би се код нас појавила група која хоће да прави Оче наш спотове и приказује их пре филмова, био бих апсолутно против тога, иако сам православац. Не улазећи у мотиве филмаџија, не верујем ни да би приказивали Такбир пре филмова, па је прича излишна.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ево опет ове небулозе по ко зна који пут...

Људи мешају начин на који се испољавају емоције са тврдоћом срца. Ми смо емотивнији, и те емоције јаче испољавамо на разним животним пољима. Кад се зезамо, кад се веселимо, кад радимо, кад гласамо, можда и кад волимо... Субјективно је шта је боље, али из мог угла је за неке ствари боља наша емотивност, а за неке друге њихова рационалност и прагматичност. Боља у смислу последица деловања.

Човек тврдог срца је зао човек, неосетљив на патње других, можда и бахат, садиста... У том смислу западњаци нису битно другачији од нас. На обе стране има и ваких и наких.

Jedna stvar vezana za moje selo , kad je nevolja i onaj sto te najvise mrzi ima da dotrci da pomaze. Posle ce opet da te mrzi , ali ce da pomogne ...za zapdnjake ne znam, ovo sto sam sretao po svetu, daleko im lepa kuca , pocevsi od zapdnih nam hrvata pa sve do SAD

Подели на овим сајтовима

Било би профанисање молитве, спуштање у блато молитве, кад би се она приказивала као претходница Ратовима Звезда.

- May the Force be with youuuuuuu!

- И со духом твоииииииим!

Подели на овим сајтовима

Jedna stvar vezana za moje selo , kad je nevolja i onaj sto te najvise mrzi ima da dotrci da pomaze. Posle ce opet da te mrzi , ali ce da pomogne ...za zapdnjake ne znam, ovo sto sam sretao po svetu, daleko im lepa kuca , pocevsi od zapdnih nam hrvata pa sve do SAD

Помогли су нам Холанђани који су нас први пут видели у животу. Помагали су ми и Американци. Помагали су ми и Срби. Разлика је само у декорацији док то раде. Холанђани слабије показују емоције, Амери их пренаглашавају и фолирају се, а Срби (од којих сам први ја) рецитују неку лирику.

Можда срећеш ”погрешне” људе стално. Вероватно зависи у каквим се круговима крећеш. А можда се према њима понашаш као што пишеш овде на форуму. Ако је тако, разумљиво је да њихова реакција није баш најлепша...

Подели на овим сајтовима

Па отац Арсеније Јовановић, где га дотаче та искра православња, где се преобрати, где дође до Бога.

У тој истој Америци, негде чини ми се у Бруклину, ни у Београду ни у Србији.

Па свети Николај Жички где заврши свој православни земаљски пут . У тој истој Америци.

Вера , православље, спасење немају везе са географијом.

Како коме да се моле , па светом Николају Жичком Амери.

Да, али обојица су Срби!  :dedica: ;)

Подели на овим сајтовима

Да, али обојица су Срби!  :dedica:  ;)

А свети Серафим Роуз,.

Мишљења сам да имају више шансе него ми, ми их копирамо и прихватамо увелико сву њихову отпад , као и културу

копирамо их у свему.А они дошашавши до дна, прабавши све, смучивши им се све, нису још само пили са чистих извора православља.

А ко га једном проба, више га не пушта. Имају и они своје молитвенике/светог Серафима Роуза, светог Германа Аљаског, светог Јована Шангајског, светог Николаја Жичког.    Мало се понављам, прелистај мало горе. ;)

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

А свети Серафим Роуз,.

Мишљења сам да имају више шансе него ми, ми их копирамо и прихватамо увелико сву њихову отпад , као и културу

копирамо их у свему.А они дошашавши до дна, прабавши све, смучивши им се све, нису још само пили са чистих извора православља.

А ко га једном проба, више га не пушта. Имају и они своје молитвенике/светог Серафима Роуза, светог Германа Аљаског, светог Јована Шангајског, светог Николаја Жичког.    Мало се понављам, прелистај мало горе. ;)

Шалио сам се, наравно. :)

Идите, дакле, и научите све народе крстећи их у име Оца и Сина и Светог Духа, учећи их да држе све што сам вам заповедио.

Подели на овим сајтовима

Помогли су нам Холанђани који су нас први пут видели у животу. Помагали су ми и Американци. Помагали су ми и Срби. Разлика је само у декорацији док то раде. Холанђани слабије показују емоције, Амери их пренаглашавају и фолирају се, а Срби (од којих сам први ја) рецитују неку лирику.

Можда срећеш ”погрешне” људе стално. Вероватно зависи у каквим се круговима крећеш. А можда се према њима понашаш као што пишеш овде на форуму. Ако је тако, разумљиво је да њихова реакција није баш најлепша...

U direktnom kontaktu sam uvek ljubazan i odmeren a postavim se prema ljudima onako kako se oni postave prema meni. Ako neko nece da prica "maternji" a hrvat je i zna da sam Srbin pa se jos nesto duva i pravi mnogo vazan naravno da cu da ga tretiram kao govno . Isto vazi za sve amere, englese, farncuze koji pokusavaju da me gledaju sa visine i da me tretiraju kao rogato cudovist koje jede malu decu .Takve tretoiram ako bubasvabe , ako mi se ispreci na putu gazim . Ako je covek , onda je covek, moj najbolji priajtelj ovde je holandjanin , dobar, posten i po malo naivan . Ali on je jedan od ne znam koliko praznoglavih , umisljenih , fasitistickih i  rasistickih idiota koje sam sreo 

Подели на овим сајтовима

Siročići.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

„Stotini mališana uvedena je meditacija u raspored časova, kako bi im pomogli da kontrolišu svoje ponašanje, strahove i poboljša koncentraciju"

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=934795656611025&id=153132638110668

Подели на овим сајтовима

kontrolisati decu... a jos na zapadu im daju sedative inače, kad su nemirna, zovu to nešto kao poremećaj pažnje, i još ovo ovde, poboljšati im koncentraciju

koja izveštačenost, debilizam...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...