Дејан Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 MEDISON - Anaja Ruker (9) iz Sjedinjenih Američkih Država je pozdravljena u javnosti kao heroina, nakon što je prošlog meseca spasla svoju petogodišnju sestru od udara kamiona. Hrabra devojčica je rekla da nije razmišljala dva puta kada je skočila i gurnula svoju sestricu Kamri sa puta, kada ju je zamalo udario kamion dok su devojčice prelazile ulicu u Medisonu u Džordžiji, kako bi na stanici sačekale školski autobus. Umesto Kamri, kamion je udario Anaju, koja je zbog težine udarca izgubila nogu i bubreg. "Volim je više od svega", istakla je Anaja, govoreći o svojoj sestri. Hrabra devojčica je ispričala da je tog dana padala kiša i da joj je kapuljača pokrivala oči dok je prelazila put sa Kamri. Andrea Tejlor, majka dve sestre, prisustvovala je hrabrom činu svoje starije ćerke jer ih je u tom trenutku posmatrala sa trema porodične kuće. "Videla sam kamion i pomislila: ‘O, ne’. Videla sam kako je moja ćerka uhvatila sestru za leđa i, da nije to uradila, Kamri bi… ne verujem da bi preživela. Anaja ima stvarno veliko srce", rekla je njena majka. Anaja je danas rekla da ne smatra da zaslužuje epitet heroine. Ona je istakla da je njena sestra premlada da je tako nešto udari i da je teško da bi ostala živa nakon toga. "Verovatno bi otišla zauvek", dodala je Anaja. Možda ni Anaja ne bi preživela udes da nije bilo Lorete Berimen, vozačice autobusa. Berimenova je odmah zaustavila vozilo i počela da primenjuje veštačko disanje i masažu srca na devojčici koja nije disala. "Rekla sam njenoj majci da joj drži glavu dok sam joj davala veštačko disanje i masirala srce", rekla je Berimenova. "Kada je Anaja počela da diše, prvo sam se zahvalila Bogu". Majka devojčica je nedavno ostala bez posla i automobila. Lokalna zajednica je održala dobrotvorno veče radi prikupljanja sredstava za Anajino lečenje i prilagođavanje kuće hendikepiranim osobama. Hiljade učenika iz Anajine škole i stanovnici Medisona izašli su na ulicu da pozdrave povratak devojčice kući iz bolnice prošle nedelje, nakon jednomesečne hospitalizacije. Vozač kamiona nije optužen jer je policija utvrdila da do udesa nije došlo njegovom nepažnjom. 9 Year Old Girl Nearly Dies Trying To Save Her Sister From An Oncoming Truck! IZVOR Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 bleh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 Господ да се смилује, велика жртва велика љубав. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 ...ово дете је већ научило и зна шта је најважније и зашто смо у овом свету...мали анђео на земљи...право Божије дете... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 ...ово дете је већ научило и зна шта је најважније и зашто смо у овом свету...мали анђео на земљи...право Божије дете... Помози Боже... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 Господ да се смилује, велика жртва велика љубав. ...ово дете је већ научило и зна шта је најважније и зашто смо у овом свету...мали анђео на земљи...право Божије дете... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јун 3, 2011 Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 Петоро дјеце на ивици глади!!! После смрти Слободана Милосављевића његова породица у безизлазној ситуацији, пошто су и досад једва преживљавали од мале наднице КУРШУМЛИЈА - Буква им уништила живот! Нико није ни слутио да ће се уобичајена сеча дрва Слободана Милосављевић претворити у ноћну мору за његово петоро деце. Кобног јутра 23. априла Слободан је отишао у шуму да заради надницу за своју породицу, али није се вратио. Буква је пала на њега и усмртила га на лицу места. Оставио је супругу Биљану и петоро деце. Тада је почела нова трагедија Милосављевића. Једва крпе крај с крајем, а нова глава породице је његов 15-годишњи син Стефан. Свако јутро устаје пре зоре како би у шуми насекао дрва, која ће прехранити његову браћу и сестре. Судбина им зависи само од хуманих људи. Мајка Биљана (35) инвалид је, а Катарина (16), Стефан (15), Јасмина (14), Саша (12) и Јована (9) изгубљени су у социјалном станчићу у селу Жуч код Куршумлије. У безнађу су и не виде начин да наставе даље. Шта им највише треба? Биљана спушта главу, ћути... Једна суза скотрља јој се низ лице. Туга, очај... - Не знам! Деца морају да наставе школу, али како... - једва изусти. Завлада болна тишина. Најстарија Катарина, ученица прве године средње школе у Куршумлији, гледа у једну тачку на зиду, док најмлађа Јована, плави анђео у сурово црној мајици, љубопитљиво посматра госте. - Јована иде у школу у селу, док остала деца путују аутобусом у Куршумлију - објасни Биљана кроз јецај. Основци, Стефан, Јасмина и Саша имају бесплатан превоз, док за Катарину морају да издвоје 3.600 динара месечно, што је половина дечјих додатака, који су им једини месечни приход. Општина: Министри на потезу! Заменик председника општине Куршумлије каже да ће општина помоћи овој породици, али да мора да се пронађе дугорочно решење за њих. - Предложићу Општинском већу да им се додели новчана помоћ како би макар тренутно имали новца да деца наставе школовање. Биљана је инвалид и није способна за рад, али покушаћемо да јој пронађемо посао који би могла да обавља. Ипак, то није довољно. Једино решење су стипендије за децу и очекујем да ће поједини министри који су и раније имали разумевања за сличне судбине у нашој општини и овог пута помоћи - каже Милошевић. Рачун за помоћ После текста о трагичној смрти Слободана Милосављевића велики број читалаца јављао се и питао како да помогну његовој породици. У договору с општином, Биљана, чије је презиме Максимовић, отворила је текући рачун код Војвођанске банке број 355-3200097950-75, на који се може уплатити помоћ. Вести: Петоро деце на ивици глади, Мајка Биљана (35) инвалид је, а Катарина (16), Стефан (15), Јасмина (14), Саша (12) и Јована (9), у социјалном станчићу у селу Жуч код Куршумлије. Курир Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 3, 2011 Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 Рачун за помоћ После текста о трагичној смрти Слободана Милосављевића велики број читалаца јављао се и питао како да помогну његовој породици. У договору с општином, Биљана, чије је презиме Максимовић, отворила је текући рачун код Војвођанске банке број 355-3200097950-75, на који се може уплатити помоћ. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 3, 2011 Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 Evo ovako popunite uplatnicu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 3, 2011 Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 .please. bendoff клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Октобар 4, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2011 http://www.facebook.com/pages/APEL-ZA-POMOC-MALOM-NEMANJI/139457229400185 Дуња је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 4, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2011 http://www.facebook....139457229400185 Хвала брате, на обавештењу! Хајмо људи ! Сви који смо овде користимо интернет који се ПЛАЋА, значи да скоро свако од нас може обезбедити против вредност 1 еура-100 динара. (4211 Укупно чланова - са почетне стране форума) Па замислите само осећање, да за свега сто динара "жртве", дете добије шансу. Односно, да ли и нама Неко, овим путем и на овај начин, нуди шансу? Andre Williams and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Октобар 4, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2011 Слажем се. Ја ћу самостално уплатити али ако се договоримо и нађемо начина да заједнички скупимо паре, ко колико може, радо ћу и ту учествовати. Срђан Шијакињић, gandalf and И.стојковић је реаговао/ла на ово 3 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Октобар 4, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2011 Хвала брате, на обавештењу! Хајмо људи ! Сви који смо овде користимо интернет који се ПЛАЋА, значи да скоро свако од нас може обезбедити против вредност 1 еура-100 динара. (4211 Укупно чланова - са почетне стране форума) Па замислите само осећање, да за свега сто динара "жртве", дете добије шансу. Односно, да ли и нама Неко, овим путем и на овај начин, нуди шансу? Нема на чему, баш ми је драго што ћемо можда нешто урадити... Да ли би било могуће да се сваком члану форума пошаље молба, приватном поруком или на неки други начин, да уплати колико може, неку макар симболичну суму ? Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Октобар 5, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 ... Да ли би било могуће да се сваком члану форума пошаље молба, приватном поруком ... ? Мислим да је могуће. Опет, око техничких ствари Микорист најбоље зна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука