Solomon Kane Написано Децембар 31, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2014 Како год и шта год, каквих год да нас има, оваквих и онаквих, као што различитих има у свакој држави и сваком народу, једно је сигурно...наше државно - политичке структуре су од 1945 (почело је то и раније али не том жестином као 1945.године) па до дана данашњег доносили овом народу постепену али сигурну и све већу финансијску беду, експоненцијално и колективно силовање целог народног бића на које смо зачуђујуће лако пристајали, национално понижење и предају на свим нивоима до мере тоталног бесмисла којег ни један народ себи не би дозволио и, кроз систематско превредновање свих вредности, затирање оног иоле нормалног што је преостало у нама...то је више него очигледно, по плодовима се препознаје, на делу је непорециво потврђено и , што је најважније, више него речито сведочи о чињеници колико се сви (владајуће политичке структуре нису пале са Марса већ су, директно или индиректно, из овог народа поникле) морамо коренито променити, у складу са историјски провереним духовним вредностима које су нам дале и очувале наш истински идентитет, или ћемо тек добити оно што ће у том случају бити апсолутно заслужено...оно што је много горе од свега што нас је до сада задесило. Ето...тако ми, на жалост, бринемо о држави, тако држава брине о нама, и тако бринемо о себи и свом потомству. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 31, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2014 Нисам ни причао о теби, знам да тако нешто никада ниси радио, не бих да схватиш да је овај други део био упућен теби. Мислим да ни колега није заслужио, ни он није у пуно бољој ситуацији од тих људи на крају крајева. Код нас се сиромаштво и слично мало прецењују, па се сматра неприхватљивим да се човек који је у невољи критикује. То није сасвим исправно, ни добро, јер потискује рационалност. ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 Прво, четрдесет хиљада није ништа кад немаш свој стан, а троје вас је у кући. Друго, нема свако пар хектара, много њих нема ни три ара земље. Треће, кад се грејеш на струју, рачун оде у небо, а да цркнеш од зиме ил да оставиш дете да се смрзава ниси ваљда луд. Dakle, kd pricamo o nekima koji nemaju svoj stan i nemaju neki hektar zemlje ja bih se slozio sa tobom..medjutim ovi imaju nekoliko hektara, imaju svoju kucu, primaju pomoc za dete.... dakle ovi konkretno ovde ljudi su vrlo verovatno prevaraanti.. A ti nemoj da navodis hipoteticke srceparajuce primere kada diskutujemo o pravom i konkretnom.... Ako hoes o njemu da pricmo - moze, ko neces.. o hipotetickim ne razgovaram na ovoj temi, otvori novu temu pa da razgovarmo o hipotetickim primerima A sto se ovog tice, poprilicno sam realan...nego ti izgleda neces da diskutujes o njemu, prividjas neke stvari koje nisam rekao itd.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 Моји стари са по седам банки у дворишту испред куће произведу све што им треба од воћа и поврћа, па још деле другима. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 Sve je individualna stvar, ne kazem da nema primera i tih lesinara kao sto Mladja pominje ali opet, mora se biti blize upoznat sa svakom situacijom pojedinacno da se "ne gresi dusa" ovako na slepo. TO sto neko na papiru ima zemlju na primer, opet ne znaci nista, pitanja je lokacije zemlje, o kakvoj se zemlji radi, onda, za sve to je potrebna mehanizacija i slicno.... E sada, ljudi cesto pod pojmom "Drzava" smatraju nesto imaginarno, neki lik, kome se nesto duguje ili on nama duguje. Drzava je sistem, sacinjavamo ga svi mi e sad, sistem nam je uzasan zato sto nije orijentisan na coveka kome je najpotrebniji vec naprotiv, kao sto se i ovde vidi. @Млађони је у праву, а ја сигурно нећу да губим време на питања локације нечије земље, и о каквој се земљи ради, а све то да се почнем питати кад банкротирам???!! Зато лепо напишите да сам ја кривац што су направили неплаћен рачун за струју од 100.000. И решен проблем. Ја ћу платити тај рачун дођи јуче. То је најхришћанскије што могу. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 Моји стари Grizzly Adams and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 Моји стари са по седам банки у дворишту испред куће произведу све што им треба од воћа и поврћа, па још деле другима. Па и ја бих лако производио воће и поврће да имам укупно 14 банака... Grizzly Adams, Млађони, Плутон and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 TO sto neko na papiru ima zemlju na primer, opet ne znaci nista, pitanja je lokacije zemlje, o kakvoj se zemlji radi, onda, za sve to je potrebna mehanizacija i slicno.... Dzabe im trazite opravdanja... ne mozes traziti opravdanje nekom ko struju ne placa 2 godine. a posao nema 6 meseci uradi matematiku.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 Петоро Владисављевића живи од 17.000 материнског додатка. Предали су захтев за социјалну помоћ, али је одбијена због неколико хектара земље које поседују. - Прошле године су сви обећавали куле и градове, а ништа од тога нису остварили. Уосталом, ми не тражимо милостињу, само тражимо да радимо како бисмо својој деци сами обезбедили све оно што им треба – завршава Маша. Иживљавање и исфуравање својих снова преко других људи! Мотику у руке па рани ћеру или сина! Замисли, други нису остварили шта њима треба!!??? Гади ми се манипулатора који би да решавају своје проблеме манипулисањем емоција! И сад, моје понашање није хришћанско? Ма немојте касти! Ви сте као бринули о мени! Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 Иживљавање и исфуравање својих снова преко других људи! Мотику у руке па рани ћеру или сина! Замисли, други нису остварили шта њима треба!!??? Гади ми се манипулатора који би да решавају своје проблеме манипулисањем емоција! mene iskreno zanima koliko je to nekoliko hektara zemlje i koji su prihodi preko njih..... ja znam da preko zemlje moze da se zaradi za prezivljavanje, dovoljno da ti ne treba da budes socijalni slucaj! Ne mozes bas da vozish auto, izlazis u grad i imas plazma tv ali da platis struju i da se obuces - mozes. Navikli su ljudi sve drzava da im cini, to je problem.... kazem ja (sad ko hoce nek mi veruje ko nece ne mora) znam x njih koji imaju lovu, imaju neke lokale prijavljene na tetke strine, hektare zemlje prijavljene na tetke strine a uzimaju socijalnu pomoc... Тања1 је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 znam x njih koji imaju lovu, imaju neke lokale prijavljene na tetke strine, hektare zemlje prijavljene na tetke strine a uzimaju socijalnu pomoc... To i jeste problem u ovoj drzavi, i zbog 60 procenata takvih ljudi koji " preko veze" dobijaju pomoc od drzave, onima kojima stvarno treba je ista uskracena. Socijalna politika u nasoj zemlji je ubedljivo najveci problem. To ko sve i sta sve radi u centrima za socijalnu pomoc je sramotno. Ja vec godinama cekam da se tamo zaposlim, ali odavno mi je jasno da cu se pre uspeti na K-2 ( Mont Everest) nego zaposliti se tu. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 To i jeste problem u ovoj drzavi, i zbog 60 procenata takvih ljudi koji " preko veze" dobijaju pomoc od drzave, onima kojima stvarno treba je ista uskracena. Socijalna politika u nasoj zemlji je ubedljivo najveci problem. To ko sve i sta sve radi u centrima za socijalnu pomoc je sramotno. Ja vec godinama cekam da se tamo zaposlim, ali odavno mi je jasno da cu se pre uspeti na K-2 ( Mont Everest) nego zaposliti se tu. Ne slazem se da je to najveci problem ali si apsolutno u pravu za sve ostalo! Adelaida је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 Najveca tragedija je u tome da su gradjani poverovali da oni jesu i treba da budu nekakva ceda drzave. To je alfa i omega nase tragedije. Тања1, ВИЛМА, Grizzly Adams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 iz moje perspektive u ovom trenutku, ucini mi se najveci problem, ali da u pravu si nije najveci, nego samo jedan od velikih... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 Ovo pokazuje ono sto ekonomisti kritikuju kod socijalne pomoci - stimulisanje nerada. Mnogo, ali mnogo ljudi, koji su na nivou socijalne pomoci, nisu neki "siroti ljudi" koji ne mogu da obezbede zivot (ima i takvih) vec neki neradnici i lenstine koji vide da mogu da zive na "tudj racun" i da se odnose neodgovorno prema novcu, jer je uvek tu drzavna sisa da ih napoji da prezive. Soscijalna pomoc (jedna od najvecih mana) je sto stimulise takvo ponasanje. iz moje perspektive u ovom trenutku, ucini mi se najveci problem, ali da u pravu si nije najveci, nego samo jedan od velikih... E onda se slazemo 100 % Adelaida and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука