Jump to content

Друштвена (не)брига о деци (О малим херојима)

Препоручена порука

• Одговори 194
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ovo pokazuje ono sto ekonomisti kritikuju kod socijalne pomoci - stimulisanje nerada. Mnogo, ali mnogo ljudi, koji su na nivou socijalne pomoci, nisu neki "siroti ljudi" koji ne mogu da obezbede zivot (ima i takvih) vec neki neradnici i lenstine koji vide da mogu da zive na "tudj racun" i da se odnose neodgovorno prema novcu, jer je uvek tu drzavna sisa da ih napoji da prezive. Soscijalna pomoc (jedna od najvecih mana) je sto stimulise takvo ponasanje.

Циганска посла...

Подели на овим сајтовима

mene iskreno zanima koliko je to nekoliko hektara zemlje i koji su prihodi preko njih..... ja znam da preko zemlje moze da se zaradi za prezivljavanje, dovoljno da ti ne treba da budes socijalni slucaj! Ne mozes bas da vozish auto, izlazis u grad i imas plazma tv ali da platis struju i da se obuces - mozes.

Navikli su ljudi sve drzava da im cini, to je problem.... kazem ja (sad ko hoce nek mi veruje ko nece ne mora) znam x njih koji imaju lovu, imaju neke lokale prijavljene na tetke strine, hektare zemlje prijavljene na tetke strine a uzimaju socijalnu pomoc...

У Данској примаоци социјалне помоћи не могу имати чак ни ауто, у неким случајевима ни плазма телевизор, да не говоримо о хектарима земље, не смеју да одбију задужење које им додели центар за социјални рад, значи прикључење образовним и радним активностима за исти износ и у сарадњи са службама за запошљавање. Мени је потпуно јасно да се изјаве (овакви и слични чланци) дају у намери да се изманипулишу емоције дорбих људи да плате њихов рачун за струју. Не можете с друге стране да назовете друге људе бездушним, а они који имају хектаре земље, а исту не обрађују, да су велике православне душе, најпре, зашто ту земљу или бар неколико ара земљишта нису дали неком сиромаху да обрађује, направи производ, прода га и заради за себе? Како то да нису дошли на такву једну идеју (ако сами не обрађују земљу, ја то сварно не знам) кад су тако добре душице?! Пих!

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Циганска посла...

Cesto (sad bez predrasuda  i mrznje ali tako je) sve te socijalne beneficije(posebno za natalitet) skupljaju romi koji uglavnom nece da rade nista osim da valjaju i obrcu.

У Данској примаоци социјалне помоћи не могу имати чак ни ауто, у неким случајевима ни плазма телевизор, да не говоримо о хектарима земље, не смеју да одбију задужење које им додели центар за социјални рад, значи прикључење образовним и радним активностима за исти износ и у сарадњи са службама за запошљавање. Мени је потпуно јасно да се изјаве (овакви и слични чланци) дају у намери да се изманипулишу емоције дорбих људи да плате њихов рачун за струју. Не можете с друге стране да назовете друге људе бездушним, а они који имају хектаре земље, а исту не обрађују, да су велике православне душе, најпре, зашто ту земљу или бар неколико ара земљишта нису дали неком сиромаху да обрађује, направи производ, прода га и заради за себе? Како то да нису дошли на такву једну идеју (ако сами не обрађују земљу, ја то сварно не знам) кад су тако добре душице?! Пих!

Tako sam i ja cuo da je u danskoj, norveskoj, sveCkoj....

slazme se sa tobom, ovakvi clanci su upravo zato. em beba em rodjena u autobusu.. sirota beba? jeste sirota.. ne samo zbog drzave vec i zbog njenenih neodgovornih roditelja..... koji hoce da im drugi izdrzavaju decu..

pazi godisnji najam za njivu je 200 300 evra valjda.. ako imaju 4-5 hektara to je 1000 evra godisnje... (odokativno) sto je nesto ispod 100 evra prihoda (mesecno) prstom da ne mrdnu...

uz to da ne pricam da dobijaju pomoc (dakle ovo dobijaju to pise i u clanku) 17 000 za decu... dakle eto vec 200 i nesto evra.

uz to da nadju neki poslic sa st rane, eto za struju, vodu, komunalije, hranu i osnovno sto im treba da prezive... CESTITO! BEZ IKAKVIH PROBLEMA!

Nece da jedu kvalitetnu hranu, nece da imaju skupe igracke, nece da imaju veliki televizor, ali nece da im treba socijalna pomoc da bi se hranili i da bi ziveli i slali decu u skolu.

E onda, moze da pricamo o problemu drzave.... i zasto nema boljih poslova za radne ljude da mogu da zarade vise za svoju decu, zasto nema stalnih poslova, da ne moraju da brinu od sezone do sezone malina, visnji sljiva....

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

em beba em rodjena u autobusu.. sirota beba? jeste sirota.. ne samo zbog drzave vec i zbog njenenih neodgovornih roditelja..... koji hoce da im drugi izdrzavaju decu..

Па немају сви ауто да се одвезу у породилиште 

Подели на овим сајтовима

Па немају сви ауто да се одвезу у породилиште 

pa nije to nista lose sto je rodjena u autobosu, nego su to ubacili kao dodatni srceparajuci element...

Подели на овим сајтовима

pa nije to nista lose sto je rodjena u autobosu, nego su to ubacili kao dodatni srceparajuci element...

Још ће "испасти" како су "потплатили" неког новинара да им напише текст, е да би им се платила струја...

Подели на овим сајтовима

Лукаво се подмеће тај изврнути морал. Направе приче тако да те лако смувају ако кренеш да критикујеш...

Зато треба бити веома пажљив и раставити ствари на просте чиниоце. Нису овде проблем ти људи, него подметање идеје да је "друштво одговорно" - "како земља Србија брине о својим чедима". Значи, ми - Млађони, Милан, Гризли и компанија - смо одговорни за нечији живот и зато имамо моралну обавезу да дајемо своје. Намеће се одговорност и кривица другима за нечије тренутно стање. И тај изврнути систем вредности је основа изврнутог, самодеструктивног друштвеног система. Што је потпуно погрешно - без обзира да ли су они сами одговорни за своје стање или не. Нико никоме није ништа дужан нити обавезан.

Нису они "подплатили" новинаре (нити имају чиме...), већ се овакве приче објављују зато што подстичу лажни морал насилног алтруизма. Поента није "они немају" него "ви који читате сте лоши". Без обзира што са њиховом ситуацијом немате никакве везе... То је филозофска основа и везивно ткиво њиховог колективизма. И, као све идеологије, користе их за пропаганду. Мада је овде то веома суптилно и тешко приметно.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Новине испричају причу о некоме да би подстакле људе на хуманитарне акције према угроженима, и одмах се праве теорије завере.

Нико од нас није одговоран за њихову тешку судбину, али не морамо баш и да им досољавамо и да од стандардног новинског чланка о сиротињи, који зове оне који имају да помогну, правимо теорије завере.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Новине испричају причу о некоме да би подстакле људе на хуманитарне акције према угроженима, и одмах се праве теорије завере.

Нико од нас није одговоран за њихову тешку судбину, али не морамо баш и да им досољавамо и да од стандардног новинског чланка о сиротињи, који зове оне који имају да помогну, правимо теорије завере.

Није то "теорија завере". Не кажем да неко то ради свесно.

А не могу да поверујем у "хуманитарне мотиве" јер би онда морало да буде на хиљаде оваквих чланака...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Звоне, ни теби, нити било коме нисам рекао да није у праву. Нити онима којима је вест можда изагнала понеку сузу, нити "хладним рационалистима" који помињу кривицу тих људи, њихову "заслугу" за стање у којем су, хектаре земље и прочаја...

Не знам како у другим крајевима Србије, али код мене у Мачви постоји нешто што се каже "греота". А отприлике значи, знате на концу и сами, да је нешто грех, а у мачви се користи баш у контексту кад не треба грешити душу своју, јер је "греота" доносити закључке и ове људе, а на моменте је и тога било, "оцрнити", проглашавати неодговорнима, па чак изражавати став и да им децу треба одузети... Све то, на основу новинског текста. Јер нико од нас не познаје те људе. ни где је тај њен човек радио, ни када је добио отказ, зашто се није запослио, ни да ли је могао да се запосли, ни ти хетраи поменути, у каквом су стању, да ли је земља обрадива или није, да ли је можда обала нека, на којо се ни дрвета не може честитог засадити, а некмоли неку културу итд, итд... Зато сам Младену и рекао, а ево опет кажем, да самтрам да је греота доносити такве закључке на основу једног текста... Јер опет, понављам, нико те људе не познаје и не зна праву истину, а неки смо се овде одважили да им одузимамо децу...

Ево имате овде тему на нашем Форуму, заправо апел и молбу за помоћ једном нашем теологу... Јел` и он неодговоран и јел` њему треба да се одузму деца?

Подели на овим сајтовима

Још ће "испасти" како су "потплатили" неког новинара да им напише текст, е да би им се платила струја...

ne mora da potplacuju, novinari vole takve tekstove... ovaj par je vec medijski poznat, moglo je na hiljadu nacina da dodje do toga da novinar pise ovu srceparajucu pricu jer je to danas vazda popularno - prodaje novine.

Pa super, neka izberu nekog ko je stvarno ugrozen i kome stvarno treba pomoc, a ne nekog ko je sam sebe uvalio u blato.....

Nema tu nikakve zavere, nego imaju medijski poznatu osobu (rodila se beba u autobusu) vec imaju kontakt sa novinam - zna se sta prodaje novine.. nesreca, crnilo, hronike.. nije to nikakva zavera...

Не знам како у другим крајевима Србије, али код мене у Мачви постоји нешто што се каже "греота". А отприлике значи, знате на концу и сами, да је нешто грех, а у мачви се користи баш у контексту кад не треба грешити душу своју, јер је "греота" доносити закључке и ове људе, а на моменте је и тога било, "оцрнити", проглашавати неодговорнима, па чак изражавати став и да им децу треба одузети... Све то, на основу новинског текста.

a dobro tu su neke moje malo emotivnije reakcije, naravno da im stvarno ne bih oduzeo decu....  ali ostalo stoji....

Зато сам Младену и рекао, а ево опет кажем, да самтрам да је греота доносити такве закључке на основу једног текста... Јер опет, понављам, нико те људе не познаје и не зна праву истину, а неки смо се овде одважили да им одузимамо децу...

Kao sto rekoh, to je vise moja emotivna reakcija naravno da to nisam ozbiljno mislio ( sa oduzimanjem dece) ali da verujem da su neodgovorni jesu.

iskreno mislim da je zemlja obradiva i da je nema malo... jer novine to ne bi propustile da napisu da je istina....

Подели на овим сајтовима

Није то "теорија завере". Не кажем да неко то ради свесно.

А не могу да поверујем у "хуманитарне мотиве" јер би онда морало да буде на хиљаде оваквих чланака...

И има на хиљаде оваквих чланака, свакога дана у сваким новинама макар по један, само што не доспе сваки на форум. Новинари, ма колико често били овакви или онакви, људи су од крви и меса, који ураде што је до њих да помогну.

Зато сам за избегавање таквих прича на овим темама, јер расправа оде у заверологију зачас.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...