Млађони Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 И има на хиљаде оваквих чланака, свакога дана у сваким новинама макар по један, само што не доспе сваки на форум. Новинари, ма колико често били овакви или онакви, људи су од крви и меса, који ураде што је до њих да помогну. Pa hajd, pomogni meni, ja sam socijalni slucaj isto koliko i oni.... imam "par hektara zemlje" nemam socijalnu pomoc, sa biroa se ne javljaju.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 Pa hajd, pomogni meni, ja sam socijalni slucaj isto koliko i oni.... imam "par hektara zemlje" nemam socijalnu pomoc, sa biroa se ne javljaju.... Могу да ти одрадим неки прави посао бесплатно, могу да ти дам пара колко имам да одвојим, то је до мене. Ако би овакву кампању, нађеш новинара, испричаш му своју причу и онда видиш има ли ефекта. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 Па био сам и ја пре 15-20 година... И не сећам се да сам био у новинама. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 Могу да ти одрадим неки прави посао бесплатно, могу да ти дам пара колко имам да одвојим, то је до мене. Ако би овакву кампању, нађеш новинара, испричаш му своју причу и онда видиш има ли ефекта. Poenta je sto meni ne treba socijalna pomoc. Jer mi je dosta par hektara zemlje i poslovi sa strane da zaradim. Evo danas sam zaradio 500 dinara.... uradio sam SEO optimizaciju..... Svako ko ima par hektara zemlje moze, kao sto sam ti napisao racunicu, da zaradi za osnovni zivot..... znaci da ima da se obuce, pojede, plati struju. Ja ne mogu da zamislim kako neko ne uspe da plati struju do 100 000 dinara..... cak i da se greje na struju, to je buraz godinu i po dana... A nema posao poslednjih pola godine.... dakle on je godinu dana imao posao i nije placao struju... Тања1 је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 pa nije to nista lose sto je rodjena u autobosu, nego su to ubacili kao dodatni srceparajuci element... Питање је само колико то појединац може да препозна, да испуни ове рекације да им се плати струја. То се ради на различите начине, како сам кажеш, убаци се ту и тамо нешто да означи се на емоцијама у људе, где живе сигнали о нашим потребама и где примамо важна знања о томе какав је баланс у нама. Ја их често доживљавам супротно од њихових захтева и очекивања, па самим тим градим једну велику глувоћу на емоције ове врсте. Свесна сам да супротна осећања (неплаћање им струје) на овај чланак нису добродошла у релационом простору и да су рафинирана у визији „хришћанског“ живота, што је илузија, и да је у нашој култури развијен свеобухваан систем репресије, па само ставе поклопац на непожељна им осећања и критике , што често има за циљ да доводе до депресије и социјалне изолације друге стране, ако не жели да леже на њиховим јајима и брине око апсурдности њихове им ситуације (читај, емотивне манипулације). Како је наша култура повезана (лењост и нерад, живот на "туђ рачун"), постоји велики притисак и очекивања да будемо глупи и да немамо контролу над стварима. Здравим људима, способним за рад...ма нећу више да губим време на објашњавање. ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 Ја ти кажем да ми је долазила жена са дугом од милион динара. Дакле, могуће је. Знам и девојку која ради код Кинеза за 12000 месечно. Знам и масу људи који раде али не примају плату. Знам и људе који имају земљу, али су парцеле разбацане, неплодне, неприступачне, или неупотребљиве на други начин. Не знаш ни да ли су ови способни да раде на тој земљи, да ли имају механизацију, да ли имају склониште док би радили, и слично. И свака част теби, али ево ја могу тебе да назовем нерадником јер си баталио студије, а да си их завршио, зарађивао би више од 500 динара дневно. Али се не усуђујем, јер прво ноје моја ствар, а друго, видео сам превише ствари да бих се усудио да било коме солим памет. Поента је само да нема потребе да их гађамо камењем само зато што траже нечију помоћ. Милан Ракић, Никола Поповић and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 Poenta je sto meni ne treba socijalna pomoc. Jer mi je dosta par hektara zemlje i poslovi sa strane da zaradim. Evo danas sam zaradio 500 dinara.... uradio sam SEO optimizaciju..... Svako ko ima par hektara zemlje moze, kao sto sam ti napisao racunicu, da zaradi za osnovni zivot..... znaci da ima da se obuce, pojede, plati struju. Ja ne mogu da zamislim kako neko ne uspe da plati struju do 100 000 dinara..... cak i da se greje na struju, to je buraz godinu i po dana... A nema posao poslednjih pola godine.... dakle on je godinu dana imao posao i nije placao struju... Не желим више да дискутујем, што каже Звоне, не треба много философирати... По трећи пут, понављам исто и сада и "цртам". Ти као хришћанин добро знаш, да ћемо сви бити питани. Е немој да буде, кад те буде питало, што си срао по људима, а ниси знао праву истину и све детаље, него си у својој осионости и уверености да познајеш закономерности новинарског тржишта-изводио закључке, а прича је можда заиста истинита... Ево и ја сам пре пар година, пре него што сам отишао у пензију, радио у ВЗ "Мома", који, иако је војска имала уредне и какве-такве плате, обзиром да је доходовна установа, није имао обавезу да исплаћује плату својим радницима, па ни нама старешинама који смо се тада затекли на служби тамо... И ја сам те 2009. године, нагурао 50000 динара струје, јер је кад једном у три месеца добијем плату, било прече дати деци и платити газдарици стан, него палтити струју... Ето тако сам ја капирао.. Чак су ми и струју искључили на струјомеру, ја сам ју уредно након пола сата укључио. Додуше, када сам отишао у пензију и добио заостале плате и отпрмнину, ја сам дуг платио... Јел` и меи требало одузети децу зато што сам неодговоран и зато што сам сваки дан ишао на посао и поштено радио, али фирма није имала да ми да плату... Но добро, како желиш... RYLAH, Плутон and Снежана је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 Ја ти кажем да ми је долазила жена са дугом од милион динара. Дакле, могуће је. Знам и девојку која ради код Кинеза за 12000 месечно. Знам и масу људи који раде али не примају плату. Знам и људе који имају земљу, али су парцеле разбацане, неплодне, неприступачне, или неупотребљиве на други начин. Не знаш ни да ли су ови способни да раде на тој земљи, да ли имају механизацију, да ли имају склониште док би радили, и слично. И свака част теби, али ево ја могу тебе да назовем нерадником јер си баталио студије, а да си их завршио, зарађивао би више од 500 динара дневно. Али се не усуђујем, јер прво ноје моја ствар, а друго, видео сам превише ствари да бих се усудио да било коме солим памет. A jel znash nekog ko ima poljoprivredno gazdinstvo a prima socijalnu pomoc? Nema mehanizaciju? Pa ni to nije problem... ima ljudi koji za vrlo mali novac obradjuju tudje njive. Vazda praksa po selu.. jedan ima drljacu drugi tanjiracu, ovaj njemu istanjira ovaj njemu izdrlja. Meni su balilrali pa su mi naplatili u 30 bala.... nije nemanje mehanizacije razlgo da se ne obradjuje zemlja. JA verujem da oni tu zemlju obradjuju ali pored nje traze socijalnu pomoc. Pogledaj zakone oko nosioca i vlasnika poljoprivrednog gazdinstva, mislim da socijala dok imas gazdinstvo nije moguca, i sasvim opravdano. Поента је само да нема потребе да их гађамо камењем само зато што траже нечију помоћ. Poenta je da nije u redu traaziti pomoc ako nisi zaista ugrozen, jer je oduzimas zaista ugrozenima. I sam znash za prosjacke mafije i slicne prevrade... Додуше, када сам отишао у пензију и добио заостале плате и отпрмнину, ја сам дуг платио... Јел` и меи требало одузети децу зато што сам неодговоран и зато што сам сваки дан ишао на посао и поштено радио, али фирма није имала да ми да плату... Но добро, како желиш... A rekoh ti da je to za oduzimanje dece emocionalna reakcija..... И свака част теби, али ево ја могу тебе да назовем нерадником јер си баталио студије, а да си их завршио, зарађивао би више од 500 динара дневно. Али се не усуђујем, јер прво ноје моја ствар, а друго, видео сам превише ствари да бих се усудио да било коме солим памет. Pa ne bi puno pogresio! Da sam vise radnik u tom polju, do sad bi ih triput zavrsio. Ja se ne stidim da priznam da nisam bas najradnija osoba kada je "zakazano" ucenje gradiva koje mi trenutno nije na pameti u trendu. Neka intelektualna razmazenost - aj mogu da ucim samo ono sto mi se uci, kad mi se uci, pojma nemam. Ja sam se i vratio u grad, upravo zato, jer me sramota da t rosim roditeljske pare a vidim da mi puno treba da ispravi mtu svoju manu. Evo sad skupljam lovu, malo po malo da preshaltam ispite na privatni. Radim fizicki, svaki dan ucim nesto novo, osecam se super... ojacao sam, popravio mi se apetit, popravilo mi se raspolzoenje. Ja se na tebe ne bih ljutio kada bi mi to rekao, jer te smatram prijateljem, i verujem da bi mi tako nesto rekao (verovatno) dobronamerno. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 A jel znash nekog ko ima poljoprivredno gazdinstvo a prima socijalnu pomoc? Nema mehanizaciju? Pa ni to nije problem... ima ljudi koji za vrlo mali novac obradjuju tudje njive. Vazda praksa po selu.. jedan ima drljacu drugi tanjiracu, ovaj njemu istanjira ovaj njemu izdrlja. Meni su balilrali pa su mi naplatili u 30 bala.... nije nemanje mehanizacije razlgo da se ne obradjuje zemlja. JA verujem da oni tu zemlju obradjuju ali pored nje traze socijalnu pomoc. Pogledaj zakone oko nosioca i vlasnika poljoprivrednog gazdinstva, mislim da socijala dok imas gazdinstvo nije moguca, i sasvim opravdano. Poenta je da nije u redu traaziti pomoc ako nisi zaista ugrozen, jer je oduzimas zaista ugrozenima. I sam znash za prosjacke mafije i slicne prevrade... И опет... не гледа се да имаш газдинство, него количина земље која се на тебе води, што може да буде све оно што је горе написано. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 Poenta je da nije u redu traaziti pomoc ako nisi zaista ugrozen, jer je oduzimas zaista ugrozenima. Не да је одузимају, то је чињенично стање ствари у Србији! Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 И опет... не гледа се да имаш газдинство, него количина земље која се на тебе води, што може да буде све оно што је горе написано. Koliko tacno mora da se vodi zemlje na tebe da ne bi imao pravo na socijalnu pomoc? Eto vrlo lakog nacina da odredimo koliko odokativno doticni imaju zemlje.. To me zivo zanima... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 Koliko tacno mora da se vodi zemlje na tebe da ne bi imao pravo na socijalnu pomoc? Eto vrlo lakog nacina da odredimo koliko odokativno doticni imaju zemlje.. To me zivo zanima... Ок, очигледно да не разговарамо о истој теми, ти причаш о некој десетој теми и о нечему што тебе лично тишти, што везе са темом нема. Слободан си да даљи разговор водиш сам са собом, јер је било ко други овде сувишан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 Ко може и `оће нека помогне и то је то. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 Koliko tacno mora da se vodi zemlje na tebe da ne bi imao pravo na socijalnu pomoc? Eto vrlo lakog nacina da odredimo koliko odokativno doticni imaju zemlje.. To me zivo zanima... Никако да схватиш да је та земља необрадива, зла, неплодна. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 Лукаво се подмеће тај изврнути морал. Направе приче тако да те лако смувају ако кренеш да критикујеш... Зато треба бити веома пажљив и раставити ствари на просте чиниоце. Нису овде проблем ти људи, него подметање идеје да је "друштво одговорно" - "како земља Србија брине о својим чедима". Значи, ми - Млађони, Милан, Гризли и компанија - смо одговорни за нечији живот и зато имамо моралну обавезу да дајемо своје. Намеће се одговорност и кривица другима за нечије тренутно стање. И тај изврнути систем вредности је основа изврнутог, самодеструктивног друштвеног система. Што је потпуно погрешно - без обзира да ли су они сами одговорни за своје стање или не. Нико никоме није ништа дужан нити обавезан. Нису они "подплатили" новинаре (нити имају чиме...), већ се овакве приче објављују зато што подстичу лажни морал насилног алтруизма. Поента није "они немају" него "ви који читате сте лоши". Без обзира што са њиховом ситуацијом немате никакве везе... То је филозофска основа и везивно ткиво њиховог колективизма. И, као све идеологије, користе их за пропаганду. Мада је овде то веома суптилно и тешко приметно. facenew22222222 Додуше, ретко кад нешто добро напишеш. То је то. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука