Natasa. Написано Децембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2017 https://vukajlija.com/bajaga/11317 Avocado and Juanito је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2017 пре 12 минута, Juanito рече Тебра, баш ниси у току. Старбакс је престао да буде хипстерски негде око 2012. Сад су то мали занатски кафеи где с служи сингл ориџин еспресо. А у Старбакс сад иду тинејџери, пензионери и програмери. Meni se sviđa Starbaks. Sta ću, sirotinja http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2017 пре 26 минута, Juanito рече Тебра, баш ниси у току. Старбакс је престао да буде хипстерски негде око 2012. Сад су то мали занатски кафеи где с служи сингл ориџин еспресо. А у Старбакс сад иду тинејџери, пензионери и програмери. Ima jedan deo mene koji se pomalo i ponosi sto nisam u toku u vezi takvih i nekih slicnih stvari... Jel to znaci da sam omatoreo? Btw Ako pocnem da kenjam o novim generacijama molim da primenite lapot. drvce and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2017 пре 14 минута, Natasa. рече Meni se sviđa Starbaks. Sta ću, sirotinja Nisi tinedžerka nisi programer kolko ja znam znači jedino ti penzos ostaje al dobro i to mu dođe opet neka sirotinja. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2017 пре 3 минута, Кратос рече sirotinja Više je ono-nedostupno mi je-DAJ-tip sirotinje http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2017 пре 6 минута, Avocado рече kenjam o novim generacijama Relax, I do that all the time . Al opet, ja sam bivša prosvetarka, to ide u rok službe . obi-wan and drvce је реаговао/ла на ово 1 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Децембар 1, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 1, 2017 1 hour ago, Avocado рече Jel to znaci da sam omatoreo? Јок, то вероватно значи да пијеш лошу кафу. Или још вероватније да те не занима превише какву кафу пијеш све док се зове кафа и има кофеин. Тј. не трагаш за местима у којима се справља добра кафа. Јер ако трагаш, несумњиво ћеш открити на десетине хипстерских јазбина са одличном кафом које ничу као печурке после кише. Истина, нису хипстери основали и измислили тај такозвани трећи талас кафе (који је, за разлику од истобројног таласа феминизма, побољшао кафу), но су врло брзу потпуно окупирали ту заједницу. Нешто слично се сад дешава са занатским пивом. Тако да ти остаје да пијеш бућкурише или да се навикнеш на хипстере. Или пак да чекаш неки четврти талас који ће да погорша кафу и који ће повући хипстере са собом, а да ти онда останеш у трећеталасним јазбинама које тада више неће бити кул хипстерској братији. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Децембар 1, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 1, 2017 1 hour ago, Natasa. рече Relax, I do that all the time . Al opet, ja sam bivša prosvetarka, to ide u rok službe . Једна стара учитељица је одлучила да напусти просвету оног тренутка кад је викнула лончету са кипућом водом које је поскакивало на шпорету да се смири. Лапис Лазули, Natasa. and Branislav81 је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Децембар 11, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2017 Снимих овог дегена пре неки дан. Нека дивљачка музика, шта ли је већ... Juanito је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Децембар 13, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 13, 2017 Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 24, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 24, 2018 Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 24, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2018 On 12/1/2017 at 21:38, Juanito рече Јок, то вероватно значи да пијеш лошу кафу Inace, interesantno je to - da bi pio losu kafu, ti prvo moras u stvari i da imas kafu. A tako nesto u Srbiji nisam video skorije... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 24, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 24, 2018 пре 3 минута, obi-wan рече Inace, interesantno je to - da bi pio losu kafu, ti prvo moras u stvari i da imas kafu. A tako nesto u Srbiji nisam video skorije... ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 24, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2018 пре 13 минута, Juanito рече ? `Teo sam da kazem `nako uopsteno - ovde to sto se pije, kako mi kazu ove moje kavopije iz drustva (ja inace ne pijem kafu), nije cak ni losa kafa, tj. kao da nije kafa uopste. To sam mislio, malo je zavucena fora, u drugom planu je... Juanito је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 24, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 24, 2018 пре 26 минута, obi-wan рече `Teo sam da kazem `nako uopsteno - ovde to sto se pije, kako mi kazu ove moje kavopije iz drustva (ja inace ne pijem kafu), nije cak ni losa kafa, tj. kao da nije kafa uopste. To sam mislio, malo je zavucena fora, u drugom planu je... Поправља се стање полако. Мало је теже у ”провинцији” наћи добру кафу, у Бг је доста боље. Кад је један од ових великих произвођача (Донкафе) увео у понуду сингл ориџин арабике, онда то вероватно значи да се купцима полако побољшава укус. Али да се разумемо, није само Србија у тој причи. Ако не рачунамо земље у којима се гаји добра арабика (тј. благословне земље у којима је једина кафа која се може наћи врхунска кафа ), свуда је кафа до пре десетак година била просечна до очајна. Специфичност Србије, Хрватске, Црне Горе, Македоније, Босне, Бугарске и Албаније (и вероватно Словеније као колатералне штете) је 1) што смо преко Турске и Грчке добили ”рио минас” који се из неког разлога сматра за ”једину праву домаћу кафу”, а ради се о јефтиној бразилској кафи којој је истекао рок трајања (не у смислу да је опасна, него у смислу да њен квалитет више не задовољава минимум) и 2) што смо због беде, ратова, санкција и осталог током деведесетих пили 10% кафу, а 90% млевени грашак, житарице и тврдокрилце. Е сад, ово под 2) је очигледно катастрофа и најчешће превара јер купци ни не знају шта купују, али занимљивије је ово под 1). Дуго сам истраживао одакле потиче тај ”рио минас” који уопште званично не постоји под тим именом и изгледа да га је на тржиште пре много деценија увео ”Мемет Ефенди” да би уштедели. Купци су врло брзо научили, ко што рекох, да је у питању ”права домаћа кафа” и остало је историја. Ту се већ не ради о превари, него о лошем укусу. Занимљиво је да кафићи по Бг који имају неколико врхунксих кафа у понуди често и даље рекламирају и служе ”минас” као ”домаћу кафу” уместо да је справе од нпр. кафе из Етиопије одакле арабика изворно потиче и коју користе бедуини. Пре пар година сам из Колумбије донео једну од најбољих кафа које тамо можеш да купиш и од ње справљао домаћу кафу. Људи су правили гримасе кад би је пробали. ”Добро је, ал није то то...” Lady Godiva and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука