Avocado Написано Јул 20, 2017 Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 пре 40 минута, Grizzly Adams рече Ај што је некоректно поредити ме са тим зликовцима, али нема нити никакве логике. Они нису уопште говорили о томе, већ о насилном наметању својих идеја "правде". Мој први и основни принцип је да никоме ништа насилно не намећем. Бољшевици нису пустили људе да слободно раде и живе, производе шта желе, путују где желе, тргују са ким год желе... него су их затворили у казамате. Не знам шта уопште ту треба коментарисати... Па није тачно. Нико никад није рекао да би "отпала људска себичност" итд. Али то је кад реагујеш острашћено зато што те нешто "нервира", а не по разуму. Rile me angažovao kao advokata jer on ne ume ovako dobro da odgovori... Elem, pa nije te Rile poredio sa boljševicima nego sa onim levonjarama (a bilo je dosta takvih) koji su zaista bili anarhisti i smatrali da bi komunizam sam po sebi nastao ukidanjem države i državne prinude... dakle, baš sa onima koji nikome ništa nasilno ne bi nametali... nazvao ih je "salonskim komunistima"... a onda je napisao da su i boljševici negde to pokušavali da sprovedu... tu je malo zabrljao, nije dobro razgraničio salonske komuniste od boljševika... ali kao što rekoh, Ceterum autem censeo Rile nema pojma... U svakom slučaju stoji to poređenje... da u obe krajnosti imaš fantazije o tome kako bi svet izgledao kada bi ukinuo državu i u oba slučaja su te fantazije naivne... Paradoksologija, Grizzly Adams, Juanito and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 20, 2017 Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 пре 4 часа, Juanito рече Другарица из Колумије била у некој везици са Швеђанином. Једном је звала мама док су били заједно и рекла јој током разговора једно десет пута ”те кјеро ми иха”! Швеђанин јој после рекао да њему мајка никада није рекла да га воли. На Балкану љубав мајке/баке мјеримо у килограмима које добијемо када се вратимо на одмор, тако да смо нашли неку златну средину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 20, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 пре 1 сат, Justin Waters рече Mogu da zamislim ovaj odnos koji se granici sa gotovo poslovnim. Kakvi su Holandezi u familijarnim odnosima? Da li babe i djede cuvaju unuke parovima koji to odluce? Немам појма. Никада нисам видео на улици старије људе с малом децом, тако да претпостављам да је одговор ”не”. Вероватно је другачије у руралним деловима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 20, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 пре 23 минута, Avocado рече Rile me angažovao kao advokata advokatception Ћириличар, Paradoksologija, Justin Waters and 4 осталих је реаговао/ла на ово 6 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 20, 2017 Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 пре 52 минута, Avocado рече U svakom slučaju stoji to poređenje... da u obe krajnosti imaš fantazije o tome kako bi svet izgledao kada bi ukinuo državu i u oba slučaja su te fantazije naivne... Ko se zalaže za ukidanje države? Ona mora da bude tu (samo) da neko ne bi povredio drugog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 20, 2017 Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 пре 47 минута, Avocado рече Rile me angažovao kao advokata jer on ne ume ovako dobro da odgovori... Elem, pa nije te Rile poredio sa boljševicima nego sa onim levonjarama (a bilo je dosta takvih) koji su zaista bili anarhisti i smatrali da bi komunizam sam po sebi nastao ukidanjem države i državne prinude... dakle, baš sa onima koji nikome ništa nasilno ne bi nametali... nazvao ih je "salonskim komunistima"... a onda je napisao da su i boljševici negde to pokušavali da sprovedu... tu je malo zabrljao, nije dobro razgraničio salonske komuniste od boljševika... ali kao što rekoh, Ceterum autem censeo Rile nema pojma... U svakom slučaju stoji to poređenje... da u obe krajnosti imaš fantazije o tome kako bi svet izgledao kada bi ukinuo državu i u oba slučaja su te fantazije naivne... Аха, па ОК. Свако има права да машта шта би се десило само од себе да нестане држава. Не видим шта је ту лоше... Мада сам прилично сигуран да се људи не би одрекли приватне својине и плодове свог рада давали другима бесплатно. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Икар Губелкијан Написано Јул 20, 2017 Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 Таман да ти укинемо Србију, па да те питамо после Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 20, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 пре 6 минута, Аурор рече Ko se zalaže za ukidanje države? Либертаријанци: порези су недопустиво насиље! GeniusAtWork: ОК, али предложите начин да држава функционише без пореза. Гризли: А зашто би фунцкионисала? (Аурор лајкује) RYLAH и Авокадо испишу нешто, Гризли одговори. Аурор: Ко се залаже за укидање државе? Ja: Avocado, Lady Godiva, Ћириличар and 5 осталих је реаговао/ла на ово 7 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 20, 2017 Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 пре 20 минута, Grizzly Adams рече Аха, па ОК. Свако има права да машта шта би се десило само од себе да нестане држава. Не видим шта је ту лоше... Ja ih ništa ne kapiram sad. Edit: shvaĆam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 20, 2017 Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 пре 5 минута, Аурор рече Ja ih ništa ne kapiram sad. Па идеја је да се покаже како је либертаријанизам "фантазија" исто као и комунизам. Што може да прође код неког неупућеног... Само је фора што ми ништа не "замишљамо" какав би свет "требало да буде" него се само боримо за максималну слободу појединца. Комунизам јесте био псеудо-религиозна фантазија о некаквом "идеалном свету" који "треба да дође". Па онда често људи то пројектују на нас, мисле да и ми нешто замишљамо "идеални свет" итд. Видиш онај коментар како ми наводно мислимо да ће "нестати себичност" итд. Што наравно нема везе с` везом. Ми ништа не "замишљамо" само кажемо да људе треба пустити да живе слободно и на миру. Свако нека ради шта хоће, живи како оће од свог рада - нико да га не дира, али ни да он никога не дира. Шта ту има чудно стварно ми није јасно. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 20, 2017 Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 пре 24 минута, Juanito рече RYLAH и Авокадо испишу нешто Njih to malo nisam razumeo oko levih anarhista i libertarijanaca. Lažna jednakost. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 20, 2017 Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 Што се "функционисања" државе тиче, нека буде да је потребна некаква "минимална" држава за основни ред и мир. Али ово што имамо данас је толико далеко од тога да разлика између "немања државе" и "минималне државе" не може да се види уопште. За ово што је уобичајено у данашњем свету "минимална држава" је исто што и анархо-капитализам. Подједнако су далеко. uros and Аурор је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 20, 2017 Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 пре 5 минута, Grizzly Adams рече Па идеја је да се покаже како је либертаријанизам "фантазија" исто као и комунизам. Moramo da prestanemo da koristimo reč koja se završava sa izam, odmah ljudi misle da je to samo još jedna ideologija i tako to... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 20, 2017 Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 пре 8 минута, Grizzly Adams рече Што се "функционисања" државе тиче, нека буде да је потребна некаква "минимална" држава за основни ред и мир. Али ово што имамо данас је толико далеко од тога да разлика између "немања државе" и "минималне државе" не може да се види уопште. За ово што је уобичајено у данашњем свету "минимална држава" је исто што и анархо-капитализам. Подједнако су далеко. Priča o državama: Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 20, 2017 Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 пре 8 минута, Аурор рече Moramo da prestanemo da koristimo reč koja se završava sa izam, odmah ljudi misle da je to samo još jedna ideologija i tako to... Мени се свиђа "слободарство", ал и то код нас има неке друге асоцијације... uros је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука