Jump to content

El rincón de Juan

Препоручена порука

пре 2 часа, obi-wan рече

sta mislite o ovom predavanu, dajte neke vase komentare...

Право да ти кажем, нисам нешто одушевљен...

- Ако бисмо прешли на чисту енергију, на свету би владао мир

Опасно упрошћавање. Тачно је да неки ратови избијају због интервенције Америке или других великих сила у регионима богатим нафтом, али то нису једини ратови на овој планети нити су једини повод за избијање ратова. Ево у Украјини, грађански рат у СФРЈ, ратови између држава у Африци...везе немају са енергентима. Једини разлог зашто није дошло до новог светског, глобалног рата је то што је технологија толико напредовала да данас све велике силе имају оружје за масовно уништење (нуклеарно, биолошко и хемијско), тако да би употреба истих угрозила и нападача и нападнутог. Ту више не може бити победника, зато и велике силе бију прокси ратове преко леђа слабијих и мањих јер би све друго довело до уништења њих самих и скоро сигурно до пропасти цивилизације.

- Америка је напала Ирак због нафте 

Колико сам успео да похватам, ово не тврде ни најтврђи заступници  разних теорија завере. Оно што се обично тврди је да је разлог напада на Ирак и Либију петродолар - да су наводно Хусеин и Гадафи (за Асада не знам већ) хтели да прекину да користе долар као главно средство за плаћање и продају нафте и да су зато збачени силом (могуће да нисам баш најтачније објансио, пошто се уопште не разумем у проблематику). Али да чиста физичка отимачина сигурно није повод, јер Американци имају више него довољно нафте код себе и код својих главних снабдевача (Ирак никада није био један од тих).

- Медији лажу у спрези са моћним политичарима да би креирали јавно мњење. Ево примера пада треће куле 9/11, која сигурно није могла да падне као што је пала ако није било у питању контролисано рушење експлозивом. Ту су и пасоши терориста пронађени у рушевинама

Са првом реченицом се потпуно слажем. Што се тиче напада 9/11...колико има теорија завере, толико има и оних који тврде да се све одиграло као у званичној верзији. Ево једног текста који покушава да објасни пад треће куле: Линк. Опет, појма немам и не разумем се у проблематику. Али ми не делује много убедљиво да политички врх САД стоји иза напада, а да им се ипак десе ретардиране грешке као што су ово са трећом кулом и нетакнути пасоши терориста пронађени у рушевинама после пада кула близнакиња. Оно што бих ја лично могао да поверујем је да су америчке обаштајне службе знале унапред за нападе, али да намерно нису ништа предузели да би после имали casus belli да нападају кога хоће и кад хоће. Али опет, Трампу је требао само један извештај из Сирије да би наредио истог дана ракетирање сиријске војне базе. Зашто би се Буш и екипа толико замлаћивали око свега да би рационализовали скидање Хусеина, који је и тада већ одавно био bad guy...не знам.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 3 минута, GeniusAtWork рече

Оно што бих ја лично могао да поверујем је да су америчке обаштајне службе знале унапред за нападе, али да намерно нису ништа предузели да би после имали casus belli да нападају кога хоће и кад хоће.

Имам сличну теорију. Да су ови отмичари били нека саудијска обавештајна служба или слично, можда чак на обуци у САД и зезнули домаћине па направили онај шоу. Онда је екстремна бламажа за власт да призна шта се заправо десило јер су испали највећи мајмуни... А Саудијци наравно могу да се праве како "ништа нису знали" јер су се агенти ето "одметнули".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Аурор рече

Jupiter u Saturnu? 

Nešto slično... kod kuće, deca imaju večeru, a komp na kome se klipovi mogu gledati slobodan i nikome ne smeta buka... retko se dešava :D 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Juanito рече

Odgledala :D 

Boli me samo gledanje...

пре 3 часа, Grizzly Adams рече

Prilično zanimljiv razgovor, moram da priznam. Nisam još ceo odgledala, ali hoću.

Sedamdesete su bile prilično zanimljive godine za feminizam u svakom smislu.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, GeniusAtWork рече

Право да ти кажем, нисам нешто одушевљен...

- Ако бисмо прешли на чисту енергију, на свету би владао мир

U principu, da ne prepisujem, utisak mi se u velikoj meri poklapa sa Genijevim.

Ali istovremeno, bar što se clean energy i smanjenja troškova za vojsku i sličnih predloga tiče, optimista/idealista u meni se totalno slaže da bi to bili dobri dobri koraci... a pesimista/cinik ne veruje da je realno moguće.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Paradoksologija рече

Ali istovremeno, bar što se clean energy i smanjenja troškova za vojsku i sličnih predloga tiče, optimista/idealista u meni se totalno slaže da bi to bili dobri dobri koraci... a pesimista/cinik ne veruje da je realno moguće.

Clean energy је из добре намере, али поприлично упитна ствар са становишта ефикасности и одрживости...

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Paradoksologija рече

Odgledala :D 

Boli me samo gledanje...

Prilično zanimljiv razgovor, moram da priznam. Nisam još ceo odgledala, ali hoću.

Sedamdesete su bile prilično zanimljive godine za feminizam u svakom smislu.

Parodn maj frenc al meni skoro sve ove cipele deluju ko sprave za mucenje. O estetici necu ni da govorim.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Danijela рече

Parodn maj frenc al meni skoro sve ove cipele deluju ko sprave za mucenje.

Posebno na realnim stopalima u hodu. Dok sam gledala kako hoda, par puta sam fizički ustuknula.

Kad gledaš u izlogu ili na sedećim voditeljkama u studiju (čitala sam da sve dođu u normalnim patikama/cipelama na posao, pa štule, pardon štikle obuju dok se snima), nije isti efekat. 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Ma bezi bre, sprave za mucenje.

Kad sam bila mladja, nosila sam vise potpetice. Al tad je obuca bila kvalitetnija i udobnija. Ovo danas ko da nosim plasticne cipele.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Paradoksologija рече

čitala sam da sve dođu u normalnim patikama/cipelama na posao, pa štule, pardom štikle obuju dok se snima

О да, оне то носе само док се види. Ако су им ноге заклоњене испод стола или тако нешто, штикле лете и носе се патике... :)

Само Италијанке мислим да их никад не скидају...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Tehnologija jeste kljuc za postizanje trajnijeg mira. Pitam se da li ce i kada ratovi prestati i pored toga. 

Manje vise Svajcarac sve sto prica u videu je ok, samo sto je nerealno reci da cemo uskoro imati energiju obnovljivih resursa koja ce u potpunosti zamjenuti naftu. Sad smo negdje u fazi "izmisljenog tocka" i dok dodjemo do automobila treba proci sav onaj put od zapreznih kola, primitivnih automobila pa do savrenih. Vjerujem da nece trebati hiljade godina ali znacajno vrijeme ce jos proci. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

О да, оне то носе само док се види. Ако су им ноге заклоњене испод стола или тако нешто, штикле лете и носе се патике... :)

Само Италијанке мислим да их никад не скидају...

Pa realno, ko i koliko može da hoda u tome?

Nosila sam štikle na svom venčanju, dosta sam đuskala. Dva meseca nakon toga neki delovi stopala su me boleli a neki bili utrnuli :unbelieveble:

Posle sam probala da nosim štikle (fine kvalitetne lepe kožne cipelice) na venčanju na kome sam bila kuma - obred venčanja sam jedva izdržala, tuga, u sred crkve u sred molitve samo razmišljam o tome da prebacim teret sa jedne na drugu nogu što brže i ublažim bol. Odmah ispred crkve sam se đorala sa drugaricom za neke najprostije baletanke i ostatak dana i večeri provela igrajući.

Možda ima onih koje ne osećaju na ovaj način štikle, ali realno medicina kaže da uglavnom postoje posledice.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Paradoksologija рече

Nosila sam štikle na svom venčanju, dosta sam đuskala. Dva meseca nakon toga neki delovi stopala su me boleli a neki bili utrnuli :unbelieveble:

Па вероватно си повредила нешто... Ја сам престао да обраћам пажњу на конвенције, облачим шта оћу и кад оћу. Тренерка и патике, у најбољем случају сако на фармерке. Боли ме бре уво.

На свадбе и сличне манифестације више не идем из принципа. Пар пута сам се преварио, још се кајем. Људи бре немају меру уопште...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

@Juanito , пролећни дан у Бостону, да видиш брате како се расцветало, лудило... Извадих бројаницу па понављам стално колико мрзим жене...  :D

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Па вероватно си повредила нешто... Ја сам престао да обраћам пажњу на конвенције, облачим шта оћу и кад оћу. Тренерка и патике, у најбољем случају сако на фармерке. Боли ме бре уво.

:ok:

Sako + farmerke liči i na moj neretki odabir odeće :D

Ali uživam i u činjenici da je ženama dopušteno da nose pamučne suknje/haljine + hulahopke. E to je fino i udobno :D 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...