Jump to content

Девојка којој је Здравко Чолић посветио песму "Она спава"

Препоручена порука

Чувену нумеру Чола је посветио Милици Костић, која је трагично изгубила живот скоком са 11. спрата, јер је на тај начин хтела да сачува своју част од силоватеља.

eung9v.jpg

Чувени хит “Она спава” Здравка Чолића посвећен је Милици Костић, која је преминула пре 41. годину од последица повреда које је задобила приликом пада са 11. спрата Рубинове куле у Крушевцу давне 1974. године, јер је хтела да спаси своју част од силеџија који су хтели да је силују.

Девојку, која је била ученица средње медицинске школе у Крушевцу и коју је красило поштење и одговорност, је тада на превару један непознати момак одвео до стана, како би она наводно позвала његову девојку. Тај младић је био један од петорице насилника који је заједно с њима желео да изврши групно силовање.

Момак је Милици саопштио које су његове намере и рекао јој да се скине, што је она одбила и поручила му да је пусти. Младић је био истрајан и покушао да јој скине одећу, а Костићева је плакала и молила га да је пусти из собе.

acvg9h.jpg

Један од насилника рекао је другим да је ипак пусте, уз следећи његов коментар:

– Невина је, нећу да је дирам – рекао је момак.

Нажалост, Милицу нису пустили. Девојка је на све могуће начине покушала да спречи да је не силију. Плакала је и молила их је, али није вредело. Будући да је хтела да сачува своју част, одлучила се за бекство. Када је остала сама у соби, скочила је кроз прозор са 11. спрата.

Била је тешко повређена, а одведена је у болницу. Инспектор Добривоје Стефановић је попричао са Милицом, која је била у тешком стању. Преносимо вам како је текао њихов разговор:

“Питао сам је: “Где си била?”

Милица је одговорила: “Била сам у школи. Са другарицама…”Требало је да имају нешто – као писмени. (реч је свакако о уписивању првог дана школске године). После овога је изгубила свест.

Затим се опет пробудила и рекла: “Ишла сам са неким дечком до једанаестог спрата да позовем његову девојку”

Ја сам је питао: “А што си ти ишла?”

Рекла је: “Тај дечко ми је рекао да та девојка има строге родитеље и да је само позовем.”

Тада је опет заспала.

Пар минута касније Милица се пробудила и рекла: “Били смо на једанаестом спрату”

Питао сам: “Како знаш?”

Рекла је да је, пошто је изашла, видела на лифту.

sgtiqa.jpg

Питао сам је: “Да ли си сама скочила или те је неко гурнуо?”

Рекла је: ’Ја сам сама скочила кроз прозор.’

Питао сам: ’Зашто?’

Рекла је: “Нисам више могла да издржим… Једино сам на тај начин могла да сачувам своју част.”

После тога, Милица је пала у дубоку кому, из које се, нажалост, није пробудила.

Послушајте песму “Она спава” Здравка Чолића, која је посвећена Милици Костић:

https://www.youtube.com/watch?v=klmJX5INRFU

Извор: telegraf.rs

Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте!

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Драга наша Милица,преподобна дева.

Благодарим нашем пријатељу,игуману студеничком,што нас је упознао са прелепим житијем,ове часне и свете девојке.

Негде прочитах у медијима,да је један од силоватеља-данас политичар у актуелној власти.....

У оно време,њен подвиг се политички заташкао јер умрети часно и сачувати девство није одговарало доктрини комунистичке омладине што је блудничила по разним камповима и омладинским акцијама братства и јединства.Црква је такође ћутала на неки свој начин.Један човек је проговорио и писао о томе.То је био наш Патријарх Павле,тадашњи Епископ Рашко-призренски.

Ево и данас,ћутимо пред чињеницом да они који су сваки дан требали да буду од стране заједнице посрамљени,бивају награђени.

Пашчад је и даље пуштена а камење свезано.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Иначе је отац Тихон изобразио и икону свете деве Милице.Чекамо њену канонизацију.

:)

Подели на овим сајтовима

Хвала Здравку за ово. Веома потресно.

Како се слава праведника тихо затрчава у бескрај, без еуфорија и сервилности - без сувишака препаметних и нападних умова; само тихо и лагано, и незаустављиво... у бескрај.

Подели на овим сајтовима

Драга наша Милица,преподобна дева.

Благодарим нашем пријатељу,игуману студеничком,што нас је упознао са прелепим житијем,ове часне и свете девојке.

Негде прочитах у медијима,да је један од силоватеља-данас политичар у актуелној власти.....

У оно време,њен подвиг се политички заташкао јер умрети часно и сачувати девство није одговарало доктрини комунистичке омладине што је блудничила по разним камповима и омладинским акцијама братства и јединства.Црква је такође ћутала на неки свој начин.Један човек је проговорио и писао о томе.То је био наш Патријарх Павле,тадашњи Епископ Рашко-призренски.

Ево и данас,ћутимо пред чињеницом да они који су сваки дан требали да буду од стране заједнице посрамљени,бивају награђени.

Пашчад је и даље пуштена а камење свезано.

Знају ли се имена силоватеља? Јел тачно да је неко од њих одборник СНС-а у Крушевцу? Јесу ли тачна имена која се помињу у коментарима на текст који је дат у овом линку

http://www.srbijadanas.net/nekad-silovatelji-i-ubice-danas-naprednjacki-odbornici/

Подели на овим сајтовима

Је ли тачно да су у питању

imena silovatelja su Tomislav Nikolić, Miroslav Madjarac, Tvonko Ivanović Slavoljub Trifunović, i u to vreme maloletni S.V. u čijem stanu se desilo nasilništvo i ubistvo.

Зна ли неко ко је од њих одборник (ако је тачно)?

Подели на овим сајтовима

Милица је само једна у низу,девојака са упаљеним светиљкама које будне чекају Женика.Јасна свест о чистоти и части,ову девојку је будно водила цео њен живот па и у славну и часну смрт.

Она је својом смрћу поставила јасан путоказ будућим генерацијама како се и животом чува чистота целомудрености.

Наша Милица.

:)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...