Џуманџи Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 Лепо је рекао Достојевски: " Мушкарац сања о комплетној жени. Жена сања о комплетном мушкарцу. Али не схватају да их је Бог створио да једно друго учине комплетним." Svaka cast Dostojevskom, ali ovo je glupost i ideja koju treba sto pre "razbiti" da bi ljudi mogli da budu zaista srecni... Vec sam postavljala, ali cu ponoviti: http://www.inter-caffe.com/majra/komadic-koji-nedostaje/ Paradoksologija and Juanito је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 Svaka cast Dostojevskom, ali ovo je glupost i ideja koju treba sto pre "razbiti" da bi ljudi mogli da budu zaista srecni... Vec sam postavljala, ali cu ponoviti: http://www.inter-caf...koji-nedostaje/ Па чекај, ако је ово теби глупост, шта ће нама везе/бракови, онда свако може да се окрене сам себи да би био срећан (надам се да те нисам погрешно разумела). Срећа није кад немаш с ким да је поделиш и себично је кад човек размишља себе да усрећи, ваљда треба друге усрећити, да би човек био потпуно срећан. Мене на пример радује срећа других. Sanja Т., Goku and Neša_ је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 Па чекај, ако је ово теби глупост, шта ће нама везе/бракови, онда свако може да се окрене сам себи да би био срећан (надам се да те нисам погрешно разумела). Срећа није кад немаш с ким да је поделиш и себично је кад човек размишља себе да усрећи, ваљда треба друге усрећити, да би човек био потпуно срећан. Мене на пример радује срећа других. Мислим да није то у питању. Наравно да је срећа већа кад је делиш и кад усрећујеш друге људе. Хипотеза од Џуми (и овог мини стрипа) је да су за брак или озбиљну везу потребне две изграђене личности, а не две половичне које ће да се допуњују. У брак не улазиш зато што ти треба неко да те допуни. Мораш да будеш спосбна сама да живиш. Шта знам, делимично ми има смисла и један и други поглед... Данче*, Goku, Paradoksologija and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 Хипотеза да су за брак или озбиљну везу потребне две изграђене личности, а не две половичне које ће да се допуњују. Мислим да нема правила, понекад се нађу две изграђене личности, где после пар година свако се окрене према самом себи, док ове половичне се допуњавају целог свог живота и буду срећни. Neša_ and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 Колико ја схватам, није ствар у допуњавању, него у чињеници да личност не можеш да градиш без односа са другим. Данче*, Suncokret54, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 Па чекај, ако је ово теби глупост, шта ће нама везе/бракови, онда свако може да се окрене сам себи да би био срећан (надам се да те нисам погрешно разумела). Срећа није кад немаш с ким да је поделиш и себично је кад човек размишља себе да усрећи, ваљда треба друге усрећити, да би човек био потпуно срећан. Мене на пример радује срећа других. Hm, ne, ono sto sam htela reci je ovo sto je napisao Juan. Ne radi se o deljenju (i radovanju tudjoj) srece, vec o licnoj sreci koja ne zavisi od drugoga. To i Hristos (u svim drugim oblicima i na ostalim nivoima) i propoveda: ne gledaj da uzmes (od drugoga) nego da das. Ovo "kompletiranje" moze da se izvitoperi samo tako. To je onda po nuznosti, a ne po slobodi. Ima jedna mudra: Nezrela ljubav kaže: “Volim te jer mi trebaš.” Zrela ljubav kaže: “Trebaš mi jer te volim.” Nadam se da je sada jasnije na sta sam mislila. Edit: zaboravih, sto se boldovanog tice... Nikako, vec samo kazem da mislim da se ne moze ocekivati od drugog da bude izvor onoga sto nam nedostaje. Recimo, ljubljenjem bliznjeg uzrastamo kao licnost, ali ne zato sto je on nas bliznji pa "moramo" da ga trpimo (npr.), vec zato sto kompletni zelimo zajednicu sa kompletnim. Данче*, Juanito, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 ...једина "изграђена личност" је Господ Бог... Ne govorimo u eshatoloskim dimenzijama. I beba je kompletna, izgradjena licnost. I treba da je volis bas danas, bas takvu. O takvoj "kompletnosti" govorim. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 Колико ја схватам, није ствар у допуњавању, него у чињеници да личност не можеш да градиш без односа са другим. Ајде да не користимо термине који једно значе у теологији, друго у стварном животу. Под личношћу нисам подразумевао ту ”личност”. Можда инидвидуу у јеротићевском смислу (која је ваљда предуслов за личност). Ево једног примера, који је материјалан, али се може генерализовати на духовно-душевну сферу. Он не зна да кува. Она зна. Она не зна да свира гитару (претпоставимо да је талентована, али лења да учи и вежба). Он зна. Варијанта допуњавања: они се узму, она кува сама шта зна, а он јој свира шта зна. Не звучи лоше, признајем. Варијанта сабирања унапред изграђених личности, инидивидуа или како год их назвали: он научи да кува независно од ње, она научи да свира независно од њега (вероватно пре него што су се упознали). Он сабија италијанску и јапанску кухињу, а она перуанску и српску. Он свира класику и фламенко, она рок. Сада могу заједно да кувају и заједно да свирају. Ах, прелепе ли симфоније укуса, мириса и звукова! Стварају комбинације какве ни замислити нису могли. А као бонус, секс је много бољи, занимљивији и непредвидивији кад заједно кувате и музицирате. Мада би економисти вероватно рекли да је размена добара ефикаснија од ”свако ради све варијанте”, мислим да се људски односи не могу свести на економију, јер у љубави и заједничком животу није циљ бити ефикаснији. Парадоксално, овде Достојевски размишља као прагматични ”западњак”. Џуманџи, DankaM and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 Мислим да је поента стрипа да ти не треба нико да би био испуњен. Тј. можеш да се котрљаш с неким ако баш хоћеш али можеш и сам . Битно је само да си округао, из неког разлога, а не ћошкаст . Што је расистички , ако мене питате . Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 Мислим да је поента стрипа да ти не треба нико да би био испуњен. Сад бих реко нешто, ал бановаће ме... Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 ... ако је беба комплетна откуд ја јадан овакав, а био сам лепа беба... о тој "некомплетности" говорим... To je nebitno. Neko te je voleo tada kada si bio (lepa) beba (i takvog da nisi doprinosio ni finansijski, ni partnerski, ni drugarski), pa si poziveo. Jer si dobijao hranu, san, toplotu, medicinske usluge. U suprotnom te ne bi bilo. E, o tome se radi. Danas budi najbolja moguca verzija sebe i danas voli druge. Sutra nek' se brine za se. Paradoksologija and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 Мислим да је поента стрипа да ти не треба нико да би био испуњен. Ne, vec da ne treba da budes pijavica, prilepak ili privezak. Nisam htela da pominjem tad, ali zaista je ocigledno da se, npr., sadista i mazohista fantasticno dopunjuju. :S I to nije dobro. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 Битно је само да си округао, из неког разлога, а не ћошкаст . Што је расистички , ако мене питате . Округлост је битна ради котрљања. ”Делић који недостаје” жели да се котрља и тражи неког ко већ има ту особину, а коме он може ”да се углави”. Поента је да изнађеш начина да задовољиш свој прохтев за котрљањем-кретањем сам, а не да тражиш неког да те допуни ради остварења циља. То онда није љубав, то је ”ја теби - ти мени”. Уместо заобљавања, могли су да направе да ”делић који недостаје” изгради себи точкиће или шта год. Јефимија Крунић, Џуманџи, -Владимир- and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 Nisam htela da pominjem tad, ali zaista je ocigledno da se, npr., sadista i mazohista fantasticno dopunjuju. Или политичари и народ... -Владимир- and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 Ne, vec da ne treba da budes pijavica, prilepak ili privezak. То је тачно али нема никакве везе са оним што је Дани, тј. Достојевски рекао . Јер и круг из стрипа се на крају не котрља сам , већ и њему изгледа треба неко да га употпуни . Или политичари и народ... У овом случају то није на добровољној бази . Снежана, Данче* and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука