Jump to content

Da li se u Srbiji samuje zbog nerealnih očekivanja?

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

Побогу људи, самујемо зато што пишемо и читамо овакве теме.

ако може бјашњење како си успео да нађеш везу између ове теме (или сличне) са усамљеношћу.

како то да се још нисмо били? :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

mozda Logos hoce da kaze da se samuje jer ljudi nece da izlaze i trude se da upoznaju druge nego bi da im je sve na gotovo ne mrdnuvsi d**e s oprostenjem (a mozda i gresim 8086.gif  )

Подели на овим сајтовима

Po mom misljenju, jedan od zabavnijih filmskih citata koji se ticu ljubavi:

JUSTICE
I'm an international jewel thief
who's facing a jail sentence.

JAY
That's alright. I'm a junkie with a
monkey.

Vid'o se covek posteno u ogledalu :)

A nesto se mislim, ovde su ljudi sami zato sto ocekuju siguricu. Udjes u vezu sa nekim, i ocekujes da ti se otvore vrata Raja. U Srbiji, bre, nema 'leba da se jede, bas ce sve fenomenalno da se resi vezom.

I sad, odjednom su sve cure nafurane, a frajeri pacenici. Kakoonobese, "balvan u oku brata svoga"? Na ovim temama se provlaci sve vreme pitanje kako se neka cura oblaci i sto se tako oblaci. Kao da je to najfundamentalnije pitanje medjuljudskih odnosa...

Naravno, ima svega. Neke osobe nece  brak/porodicni zivot/ozbiljnu vezu. Moj brat je bio otprilike dve godine u vezi sa devojkom koja mu je otvoreno rekla da nece da se uda za njega, a da nije sasvim sigurna da li uopste zeli da ulazi u bracni zivot i radja decu. Pa dobro, patio je neko vreme za njom, pa je nasao drugu, sta sad. Njoj su planovi drugaciji, i moj brat joj po tom pitanju odgovara. I ne ljuti se na bivsu devojku sto nije htela zajednicki zivot sa njim. Na kraju, nista mu ona nije dugovala kad je ulazila u vezu sa njim. Nema sigurice na ovom svetu, pogotov kad je ljubav u pitanju. 

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

ако може бјашњење како си успео да нађеш везу између ове теме (или сличне) са усамљеношћу.

како то да се још нисмо били? :)

неки повлаче обарач али немају муницију, 
или можда пискарањем хране депресију :)
  • Волим 1
Подели на овим сајтовима

mozda Logos hoce da kaze da se samuje jer ljudi nece da izlaze i trude se da upoznaju druge nego bi da im je sve na gotovo ne mrdnuvsi d**e s oprostenjem (a mozda i gresim 8086.gif  )

delimično je zadnji deo u pitanju
ali trema nešto i u glavi mrdnuti.
Подели на овим сајтовима

Ja mislim da je Dzu mislila kako taj "kompletni" muskarac (bez zene) tek sa njom (sa Dzu) postaje kompletan

You need me, you... half person! :)))

Na kraju, nista mu ona nije dugovala kad je ulazila u vezu sa njim. Nema sigurice na ovom svetu, pogotov kad je ljubav u pitanju.

Realno. :) Pogotovu kad je eros u pitanju. S' druge strane, pitanje je da li je iole Ok smatrati da je svaka druga ljubav (fili, storgi... (agape da ne pominjem)) nedovoljna da se covek izgradi kao licnost.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Nisam znao da je za to potrebna hrabrost. Ništa lakše od toga da "staviš" nekog u srce. Neće se desiti ništa spektakularno, jer pitanje je da li je tu osobu uopšte briga što se tebi našla u srcu.

потребна је храброст, али не да некога ставиш у срце, свако уме да накачи неког као брош, потребна је храброст, да понесеш туђе срце као крст...са овим самосажаљењем личиш на пса који свој реп јури, искорачи мало према другом. :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

S' druge strane, pitanje je da li je iole Ok smatrati da je svaka druga ljubav (fili, storgi... (agape da ne pominjem)) nedovoljna da se covek izgradi kao licnost.

Ne mislim da je ljubav izmedju partnera jedina odgovorna za samorazvoj. Ali sam pristalica da se covek razvija u odnosu (i odnos sa Bogom se podrazumeva, naravno). 

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

А не зри се због самовања.

Tacno, mislim moze i kroz samovanje, ali tesko, kroz odnos se uci o odnosima, i sazreva za odnos, a ne iz knjige ili sa foruma. Jer je to stvar emocija i razmene emocija, a ne stvar racia i razmene informacija.

Ne treba kukati, vec izvuci pouku iz svojih iskustava i biti bolji ubuduce.

Najgore je upirati prstom i pravdati sebe praveci predrasude, tipe „zene ovakve onakve" ili „muskarci su ovakvi onakvi" - NISU! Nema formula. Svako je licnost za sebe, koju smo duzni da upoznamo i razumemo.

Подели на овим сајтовима

Po tebi je izgleda jako loše biti fin. Slično kao ti misle i devojke na koje se Emir žali. Lepo si to sastavila, ali da li je to baš tako kako ti pišeš ili je to samo demonstracija veštine ubeđivanja.

Tvoj zaključak je da su momci fini zato što žele neku protivuslugu. Tvoja poruka muškarcima je da ne treba da budu fini. Zašto se onda žališ na tog vlasnika paba, koji vas je spopao, jer nije fin?

I ti si znači protiv finih momaka.

Naprotiv. Mislim da me uopšte nisi razumeo. Pitanje je da li su zaista i koliko fini ti "fini" momci koji se glasno žale kako su fini, a devojke ih baš zato neće. Oni koji tako razmišljaju i govore zaista odaju utisak da su fini jer žele protivuslugu. Oni koji su stvarno fini prosto budu fini jer su takvi i ne očekuju da im zbog toga svaka devojka padne u naručje. A vlasnik paba nije bio fin, mislim da je to bilo jasno - iako je proveo 90% vremena objašnjavajući koliko je fin, a nijedna ga neće.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...