Anika Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 Opet ti je rekao onaj drug da si lijepa i posebna? I ja volim malu planinsku kuću, i neku, jednaku malenu, na obali mora...ništa veliko. Očigledno ne znaš kako umjetnici žive. Oni su ti kao hodočasnici...malo vremena odvoje za emotivni život a svo ostalo za njihovu religiju zvanu - umjetnost. Boemi u srcu, umjetnici u duši...ne vole da ih guše stavovima i bježe od lažnog morala. Ne bi se usrećila sa njima. Nađi kakvog inžinjera, ili pravnika...ekonomista isto nije loš kao izbor. A jesi li razmišljala o životu na selu? To bi bila prava stvar. Ne razlikuješ se od njih ako razmišljaš na ovaj način. E jao... Hvala ti sto postojis! Ne, nije mi to rekao drug. I ja isto zivim kao hodocasnik, ne volim da me niko gusi, relativno ceto putujem, gusi me kad sam dugo na jednom mestu, gusi me svaka rutina, volim promene, a osim toga ono sto su prijatelji primetili to je da imam veliki umetnicki potencijal u sebi. I ja sam se pitala zasto su fatalni za mene, a onda sam dobila odgovor... "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 E jao... Hvala ti sto postojis! Ne, nije mi to rekao drug. I ja isto zivim kao hodocasnik, ne volim da me niko gusi, relativno ceto putujem, gusi me kad sam dugo na jednom mestu, gusi me svaka rutina, volim promene, a osim toga ono sto su prijatelji primetili to je da imam veliki umetnicki potencijal u sebi. I ja sam se pitala zasto su fatalni za mene, a onda sam dobila odgovor... I koji je odgovor? ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 A, to te zanima? Pa drug mi je bukvalno ovako rekao: privlace me jer su opiceni, a opet osecajni. A s druge strane i ja imam tu umetn.crtu u sebi, jos neobradjenu i neprobudjenu, pa ono... "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 Jesi ti beše lekar za dušu po struci? Nećeš nikome pomoći ovakvim stavom. Jako teske reci. Jesi li i koliko kompetentan da ovako govoris? "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 A, to te zanima? Pa drug mi je bukvalno ovako rekao: privlace me jer su opiceni, a opet osecajni. A s druge strane i ja imam tu umetn.crtu u sebi, jos neobradjenu i neprobudjenu, pa ono... Čekaj sada...koga privlače umjetnici, tebe ili druga? I kako imaš neprobuđenu umjetničku crtu? To se ima ili nema...nešto mi klimavo zvuči "nepribuđeno". Ostavlja utisak nekakve hibernacije, a tu nema posebnog potencijala. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 Mene sestro privlace. Ne uvek bas oni. Ali, kad padnem na taj sarm, zalepim se kao budala, nisam uopste realna. Sto se tice ovog neprobudjenog, pa kako to da ti kazem. Svi mi imamo nesto u sebi sto je nedovoljno razradjeno. Koliko god da ti klimavo zvucalo. Ja sam se u zivotu bavila necim sasvim drugim i posvetila dosta vremena tome. Ali, npr. muzika je moja velika ljubav. I ljudi koji su strucni su mi rekli da bi to trebalo da iskoristim. A kod mene je jos u zapecku. Osim kratkotrajnih izleta u te vode, nisam se duze posvetila tome. Pevala sam neke pratece vokale, pevala u horovima, ali ne nikad ono sto ja tacno zelim. "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 Jako teske reci. Jesi li i koliko kompetentan da ovako govoris? uopšte to nisu toliko teške reči, u poređenju sa njenim stavom, i upravo upiru prstom u ono što ne valja, i sasvim sam namerno to tako napisao, sa važnom poentom: ono što je meni zasmetalo, jeste taj stav odbacivanja, citiram ,,previše sam rekla", i razmišljanje u ekstremima, citiram ,,ti nikad...". Ne možemo očekivati da će svako prihvatiti naše mišljenje prosto ,,zato". Kao psiholog bolje je daje rešenja, a ne dijagnoze. E sad, nisam čitao celu temu, niti sve što je Danka pisala, verovatno je dala i dosta korisnih komentara, samo sam reagovao na onu poruku. Znači potegnemo temu, pričamo pa vidimo šta ispadne Da li sam kompetentan? Ako ćemo po papiru, nisam. Ako ćemo po razumevanju ponekih stvari, možda... Hajde da pričamo pa da vidimo Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 Mene sestro privlace. Ne uvek bas oni. Ali, kad padnem na taj sarm, zalepim se kao budala, nisam uopste realna. Budi...valjalo bi zbog tebe, a i zbog drugih. Sto se tice ovog neprobudjenog, pa kako to da ti kazem. Svi mi imamo nesto u sebi sto je nedovoljno razradjeno. Koliko god da ti klimavo zvucalo. Ja sam se u zivotu bavila necim sasvim drugim i posvetila dosta vremena tome. Ali, npr. muzika je moja velika ljubav. I ljudi koji su strucni su mi rekli da bi to trebalo da iskoristim. A kod mene je jos u zapecku. Osim kratkotrajnih izleta u te vode, nisam se duze posvetila tome. Pevala sam neke pratece vokale, pevala u horovima, ali ne nikad ono sto ja tacno zelim. Da...svi mi imamo nešto u sebi, i treba uložiti veliki napor da to nešto, ne bude ništa (na kraju). Blago nama koliko je umjetnika na svijetu...baš si me usrećila sa odgovorom. Hvala. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 Pa ja zbog toga moram kod psihologa. Kad sam sama i kad mi se niko ne svidja, onda sam jako realna i radi mi racio skoro besprekorno, toliko da ljudi misle kako sam hladna i bezosecajna. I da mi niko ne moze prici. A kad se otopim i probudi se ta druga strana u meni, idem u drugom pravcu... Nemoj molim te ovo da shvatis kao neku samohvalu. Ali, jedan odlican bg svestenik mi je to i rekao da imam velike darove, u smislu intelektualnog potencijala, a s druge strane emotivnog. I da to nije lako, jer jedno vuce na jednu stranu, drugo na drugu. A ja to, moja draga sestro, nikako da uskladim. Imam problem s tim kako da izvedem. "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 Jako teske reci. mada moram priznati da često i nisam svestan težine svojih reči, pa me reakcija s druge strane iznenadi Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 Pa ja zbog toga moram kod psihologa. Kad sam sama i kad mi se niko ne svidja, onda sam jako realna i radi mi racio skoro besprekorno, toliko da ljudi misle kako sam hladna i bezosecajna. I da mi niko ne moze prici. A kad se otopim i probudi se ta druga strana u meni, idem u drugom pravcu... Nemoj molim te ovo da shvatis kao neku samohvalu. Ali, jedan odlican bg svestenik mi je to i rekao da imam velike darove, u smislu intelektualnog potencijala, a s druge strane emotivnog. I da to nije lako, jer jedno vuce na jednu stranu, drugo na drugu. A ja to, moja draga sestro, nikako da uskladim. Imam problem s tim kako da izvedem. Shvatam, i izvini ako sam negdje reagovala grublje nego inače...jednostavno, postoje neki okidači koji me tjeraju da otvoreno iznesem mišljenje, što i ne znači da sam u pravu. Ako tebi odgovara takav način motivacije, samo naprijed, i ja ti želim sreću. Postojanjem dobijamo jedan od najvećih darova, ali naše samoljublje nam zatvara oči, pa i srce, i onda budemo previše strogi ili zahtjevi prema ljudima iz okruženja. Ne bih ja bila stroga kao ti...ne bih zamjerala na tuđim izborima, jer oni će nositi svoj teret. Ne trebamo im mi dodavati na težini. Mani se prozivanja tipa - sponzoruše, materijalisti...bla, bla...pusti. Postoje, ima ih, ali to je njihovo. Ni moje, ni tvoje. Ne valja kad idemo iz krajnosti u krajnost, uz to veličamo sebe, a sve kritike upućujemo drugima. To nam hrani ego, i ne čini nam dobro. Zato, sestro slatka...svoj dar probudi, ne daj mu da ostane uspavan, a druge ostavimo njima, neka nađu to što si ti našla u sebi i neka njeguju...za svoje dobro. Hvala još jednom na odgovoru. -Владимир- and Neša_ је реаговао/ла на ово 2 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 ono što je meni zasmetalo, jeste taj stav odbacivanja, citiram ,,previše sam rekla", i razmišljanje u ekstremima, citiram ,,ti nikad...". Ne možemo očekivati da će svako prihvatiti naše mišljenje prosto ,,zato". Kao psiholog bolje je daje rešenja, a ne dijagnoze. Ne kontam, al' dobro. Posle tog "ti nikad" sledi nesto, pa ide zarez, pa onda nesto pise. Pa onda sledi zakljucak "I to je Ok". Ovo (u mojim ocima) nije dijagnoza, vec uput njemu da ne "mora" toliko da "brani" stav koji je izabrao. P.S. Stav nije isto sto i misljenje. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 Свашта је тамо набројано. Мене интересује шта ти конкретно подразумеваш под тиме да ти је муж класа испод тебе, односно ти класа више? Razne se stratifikacije uočavaju i u okviru Srbije. Konkretno i pojedinačno, moja drugarica je u doktoratu izučavala društveni sloj koji je izdvojila kao visokoobrazovanu višu srednju klasu čije urbano poreklo seže više generacija - pripadnici ove klase, ona je primetila, iako ulaze u veze i vezice sa pripadnicima ostalih klasa (urbana i ruralna niža klasa), za trajna partnerstva i brak po pravilu biraju pripadnike sopstvenog društvenog sloja. To od njih očekuje okolina, roditelji, društvo; time potvrđuju svoju pripadnost svojoj društvenoj grupi. Tu ulogu igraju i stereotipi koji se nameću da bi se sprečilo mešanje - da su pripadnici drugih slojeva nekako suštinski drugačiji. Nije to isto kao kaste u Indiji, ali je princip sličan - i da se dekonstruisati. Ja sam dekonstruisala, pa iako pripadam tom istom sloju, ušla sam u brak sa muškarcem ruralnog porekla iz siromašne porodice. To nije ono što bi moji roditelji i okruženje očekivali od mene. E sad, kod nas klase nisu ni izdaleka stabilne, i sve se to stalno, Bogu fala, tumba, pa niko ne može dugo da se baškari i gordi, i svi smo sve više podjednako ozlojeđeni, pa i ovaj sloj pomenut u pomenutom doktoratu se negde gotovo samodekonstruisao i u realnosti Дидим, Плутон, aliluja and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 Za Tvrtka, jer sam sinoć žurila i dala kratak odgovor, koji je mogao zazvučati odveć odsečno: Kada sam upoznala muža, iza sebe je imao dva veoma teška i bolna iskustva sa ženama. Jedna ga je posebno, čini se namerno, namučila - sebe je videla kao srcelomku i zavodnicu (to je i otvoreno govorila) i to je dokazivala na njemu. Ni u jednom trenutku on nije stekao nekakav negativan stav prema ženama u globalu, pa čak ni prema tim dvema devojkama. Razumeo je da su bile u nekim ličnim i porodičnim problemima, i nije želeo više da bude u vezi sa njima, ali nije osećao niti iskazivao nikakvu ogorčenost ni bes. To pokazuje stabilnost i snagu koje su privlačne crte kod potencijalnog partnera bilo kog pola. To je mene, između ostalog, privuklo. Kada sam upoznala muža, prethodno su me dva dečka ostavila jer nisam dovoljno brzo bila spremna da imam seksualne odnose sa njima, a jedan jer sam bila suviše otvorena i iskrena, a nedovoljno misteriozna, ili tako nešto. Ni u jednom trenutku nisam stekla negativan stav prema muškarcima u globalu niti mislila da nemam šanse da ikad upoznam nekog normalnog ili da treba da budem drugačija. Ako ne bi postojao na svetu niko kome bih bila privlačna i zanimljiva takva kakva jesam, nije mi bio problem da prosto živim svoj život bez ljubavnog odnosa - i to ne bi značilo da su svi muškarci ovakvi ili onakvi. E, sad: teže je imati stabilnost i snagu da te negativna iskustva ne pretvore u cinika ako nemaš stabilnu bazu roditeljske ljubavi iz detinjstva. Ali tu terapija zaista može da pomogne. Neša_, Снежана, Драшко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 Jesi ti beše lekar za dušu po struci? Nećeš nikome pomoći ovakvim stavom. Slusaj, ako sam ja psiholog, ne mora da znaci da u svakom trenutku moram da budem empaticna i puna razumevanja, i sa mnogo takta. Drugo, ovde niko nije trazio pomoc. I msatram da bi bilo bezveze da je namecem, ako nije trazena. Paradoksologija, Neša_ and Снежана је реаговао/ла на ово 3 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука