Снежана Написано Јул 3, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 3, 2016 Шта је то сад Ко да се месо неко снежно месо На мени хвата Не знам шта је И кроз мене ко да тече срж Нека хладна срж Не знам ни ја Ко да поново све почиње Неким страшнијим почетком Знаш ли шта Умеш ли ти да лајеш "На месечини" Васко Попа Караконџула је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јул 4, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 TOLIKO ZVEZDA što nas očaravaju. Ja bijah, kad tebe ugledah - kad? - vani kod drugih svetova. O ti putеvi, galaktički, o taj sat koji nam dade preneti težinu noći u teretu naših imena. Nije, to znam, istina da smo živeli, to je prošao, slep, samo jedan dah između Tamo i Ne-tamo i Na trenutke, jedno je oko trepnulo, kometa, sevnula prema zgasnuću, u dno ponora, onamo gde se izgara, stajaše, raskošnih dojki Vreme, na kojem već izrastaše, uspuzavaše, sklizaše, i pretиcaše ono što jest ili bijaše ili bit će -, ja znam, ja znam i ti znaš, mi znasmo, ne znasmo, ne bijasmo ovde naime i ne tamo, i po trenucima, kad samo Ništa između nas stajaše, mi smo jedno drugo sasvim našli. Paul Celan Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јул 6, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2016 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јул 8, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 Ноћас Са дрвећа, које је сумрак засадио у нашим огњеним одајама, откачићемо полако стаклене голубове, лишће које на вјеки вјеков шушти рашће нам на раменима и рукама, а ветра неће бити, већ мочваа сенки у којој дављеници намећу круну од крљушти а живот је чамац на обали, напуштен од весала. Глас ће доћи од пламена к нама да крвљу умрља своје сребро, да јавља, на повратку из пожара: Ја - не, само они знају час! А онда ће кренути из пустиње да истресу песак у твојој близини, и планине да буду у близини, да останемо у Долини Туге - и ти ћеш каткад полако откачити стаклене голубове, један по један, а кад прсну у ваздуху, разговараћеш несвесно са нама. Пол Целан Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јул 11, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 11, 2016 Nestajem i naglo se pojavljujem odraz u tvom oku prilikom svakog treptaja Vidim lice coveka nemirno uljuljanog u neizvesnost sopstvene buducnosti iznenadjenog sto se to sto vidi pred sobom ne podudara sa mastarijama jednog decaka Ne razmislja o tome da li je imao srece vec se divi trenutku kada shvati da je san zavrsen da je vreme budjenju i da to sto vidi moze biti cak i lepse od sna U oci si me gledala i pitala ko sam ja moja brada je izbledela od cekanja, od bezanja Sve zore tvoje su i noci sve blizinom opijas daljinom lomis me Svi dani tvoji su vremena sva svaki trenutak sad tebi pripada Tako nevina, a tako opojna u oci si me gledala tvoja oka dva dva smaragda potamnela od pepela U oci si me gledala i pitala ko sam ja Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 Снежана, Караконџула and Bashful Anna је реаговао/ла на ово 3 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Висибаба Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 Снежана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јул 16, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 16, 2016 Боја сна Закаснио сам крај ових црних огледала. заборавили су моју омиљену звезду и нешто топло. Кажу: треба тражити своју звезду у шаци. Што се љубави тиче теба обојити очи с много плаветнила или их склопити. Поверовали бисмо да си велика звезда. Слика скинута у духу: две руке у истој рукавици савршено провидној а могу се доводити коњи нема везе који коњи чак хипокампи. Да би боље упознао ноћ начинио сам образину од увелог лишћа. Стављам је увек када излазим. занимљива ствар: што се тога тиче потпуно се слажем с медузом и она два вука који станују у мојој крви. Недра твоја у једној руци коса твоја у свим џеповима а ветра нема Покотири се жељама. У овој песничкој игри обезбеђено је зверско саучесништво елемената. Огромни кристал кој и служи као капак. Ђелу Наум Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јул 22, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 22, 2016 "Koliko ja razumem, najveća poezija je trenutak kad nisi svestan pesme. I najveći je život kad nisi svestan da živiš, nego misliš dasanjaš." Мика Bashful Anna and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јул 31, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 31, 2016 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 2, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 2, 2016 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 8, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 8, 2016 San u snu Primi na čelo poljubac taj! Na rastanku, sad kad je kraj, Ovo mi barem reći daj – Nisi u krivu što moj dan Svaki je, smatraš, bio san; Al’ ako iščezla je nada Danju, il’ noću, bilo kada, U snoviđenju, il’ bez toga, Zar nestala je manje stoga? Sve to što vidimo, il’ tu Jesmo, to tek je san u snu. Stojim i slušam hukuValova što u obalu tuku,U ruci se mojoj ljeskaPregršt zrnca zlatnog peska –Koliko ih je! al’ gle kakoCuri mi u dubinu svako,Dok plačem tako – dok plačem tako!Zar jači stisak ove kožeNe može ih zadržati, Bože?Zar spasiti ne mogu bar jedno,Od vala što ih čeka žedno?Zar sve što vidimo, il’ tuJesmo, to tek je san u snu? Edgar Alan Po Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 10, 2016 Neka spavaju Oni koji ne osećaju ovu ljubav kako ih nosi poput reke, oni koji zoru ne piju kao da je čaša izvorske vode, i koji zalazak sunca ne večeraju, oni koji se ne žele promeniti, neka spavaju.. Ova ljubav nadilazi izučavanje teologije, te stare prevare i licemerja. Želiš li tako razvijati svoj um, spavaj i dalje. Ja sam od svog uma odustao, razderao sam odeću i bacio je. Ako još nisi sasvim go, svoj lepi ogrtač od riječi omotaj oko sebe… i spavaj. Rumi Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 14, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 14, 2016 Sutra ”Stani!” Urla za mnom u noći Sa gomilom u dronjcima juče. ”Stani!” A ja idem, idem.”Stani” Udaram kroz gusto šiblje, Mesec, pakao i oblake I tako sam, i tako sam. Čeka me, čeka: jurim pred Sutra. Oče, majko, pesnici, popovi, Niste mi potrebni, niste mi potrebni Preci, senke, jučerašnji momci, Braćo moja u krvi i čaši: Odvratno Juče, ostanite. Idem tužnom veličanstvenom Mraku, ”Stani!” Ne. Preda mnom je Sutra. Mene čeka, mene. Jurim. Endre Adi Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 15, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 15, 2016 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука