Kaludjerovic Sreten Написано Јул 17, 2016 Пријави Подели Написано Јул 17, 2016 1 hour ago, ines рече Naša vera pravoslavna ima sve potrebno Bogu ugodno, samo se držati toga i sa Gospodom si pod Njegovom zaštitom, a Ko je kao Bog? Niko nije kao Bog! Amin. Лидија Миленковић, АлександраВ and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јул 17, 2016 Пријави Подели Написано Јул 17, 2016 И ја сам био другачији док сам радио у фирми и није ми жао како сам прошао, јер сам свима без увијања рекао шта мислим, а нисам био као већина осталих. Највише су ми сметали они који су надређенима умиљавали као мачке, а остале газили под ноге.То су страшни људи којих на жалост има веома много и који гледају само себе и од којих један дан можеш да очекујеш све најлепше, а други дан "нож у леђа" све у зависности да ли им требаш или не. Све су радили да њима буде боље, или бар они сматрају да им је боље, а колегама правили само смицалице. -Владимир-, Лидија Миленковић, Kaludjerovic Sreten and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јул 17, 2016 Пријави Подели Написано Јул 17, 2016 @ines Jedna moja poznanica se neko vreme vidjala s jednim momkom i posle prestala. Rekla mi je samo "on nije mogao da podnese Hrista u meni". Tako i ovi tvoji reaguju... Kaludjerovic Sreten, АлександраВ and ines је реаговао/ла на ово 3 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јул 17, 2016 Пријави Подели Написано Јул 17, 2016 Што се тиче саме различитости, друштво треба да буде толерантније, али не можеш да ти очекујеш од друштва да изађеш го на улицу и да то друштво разуме. Сви ми да би фукционисали треба бар мало да се уклопимо у систем. И ја сам мало различит, то не кријем, али не смемо бити тотално другачији јер у том случају смо ван реалности и то је зло и за нас и за људе који су око нас. И ми хришћани смо део овог система и не смемо да дозволимо да нас други сматрају чудацима. Треба да дајемо свој допринос да систем буде бољи, али никако да одбацујемо систем. Срђан Шијакињић, АлександраВ, Kaludjerovic Sreten and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јул 17, 2016 Пријави Подели Написано Јул 17, 2016 33 minutes ago, Ненад. рече Што се тиче саме различитости, друштво треба да буде толерантније, али не можеш да ти очекујеш од друштва да изађеш го на улицу и да то друштво разуме. Сви ми да би фукционисали треба бар мало да се уклопимо у систем. И ја сам мало различит, то не кријем, али не смемо бити тотално другачији јер у том случају смо ван реалности и то је зло и за нас и за људе који су око нас. И ми хришћани смо део овог система и не смемо да дозволимо да нас други сматрају чудацима. Треба да дајемо свој допринос да систем буде бољи, али никако да одбацујемо систем. Тешко је уопштено говорити о томе шта значи бити различит,и када је реч о месту хришћана у друштву,неком културном,цивилизацијском контексту,али и када је реч о самом црквеном контексту.Имате мишљења да ако не обучеш дугу сукњу,по могућности до чланка,и мараму,да си дошла гола на Литургију.Ван Цркве такође постоји препоручен кодекс облачења,чак и на + 40 нека мајица са бретелама,нпр.или 3/4 панталоне од неких,али веома претенциозних у смислу права да одређују стил облачења,се карактерише да ходаш гола по граду.Према мушком стилу облачења су нешто толерантнији. Постојање литургијскон начина облачења је посебна тема.Ту имате различите модне стилове-дуга сукња,дуги рукави,марама. Кратка сукња,чак мини,али обавезна марама. Нормалан стил,онако како се облачиш за посао нпр.,без сукње до чланка,него до колена,без мараме,или панталоне..Наравно,они који носе дуге сукње иначе,а не као израз духовности,или побожности,носиће је и на Литургију. Сећам се ситуације са апсолвентске екскурзије студената ПБФ,када су колеге отишле на Св.Гору са професорима,а колегинице остале у Јерисосу,где су имале време за плажу,шетњу и сл.и када смо после назвали да питамо када се враћају и поменули да смо добили поруку да се купамо до даљњег од колега и професора,коментар једног монаха је био,шта,студенткиње ПБФ да се купају и да иду на плажу ?! Бити различит је широк појам,није свака различитост афирмативна,начин облачења је нешто најбезазленије у смислу различитости,али веома често се исноси као мерило подобности,побожности. Да не отварамо тему горње границе толеранције година до које се мораш удати или замонашити,односно оженити или замонашити. И све то неко зна или мисли да је позван,и када је реч о центиметрима дужине сукње,и када је реч о годинама старости до када је неопходно решити свој статус.Рекла бих само да је тужно ако неко очекује да неко иде у манастир зато што се није удала или оженио.Као што је тужно и то што се неко бави нечијим стилом облачења,очигледно свакодневно. Према томе ,различитост није баш тако једноставна тема,све има своје варијације.Има различитости које су афирмативне,а има и различитости које су дискутабилне. Проблем је када људи свој стил живота покушавају да поставе као мерило другима,било да је речо црквеној заједници,било да је речо заједници хришћана у друштву. Дијана., Kaludjerovic Sreten, Paradoksologija and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Јул 17, 2016 Пријави Подели Написано Јул 17, 2016 Pomenut je Lars Von Trier, čovek je malo više nego različit ali deli sa sličnima način "popunjavanja praznine", šokantnim pristupom priči. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јул 17, 2016 Пријави Подели Написано Јул 17, 2016 "Biti isti, biti poseban, biti slobodan, biti samo svoj Isti, poseban, slobodan, biti samo svoj -" (Partibrejkersi) LogosAgape and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јул 17, 2016 Пријави Подели Написано Јул 17, 2016 6 hours ago, Anika рече Jedna moja poznanica se neko vreme vidjala s jednim momkom i posle prestala. Rekla mi je samo "on nije mogao da podnese Hrista u meni" Znači on nije mogao da podnese Hrista u njoj ali je nije ostavljao, voleo je. Ona je njega ostavila jer ga verovatno nije ni volela, naravno navodeći ovaj razlog kao izgovor. A ako je razlog stvarno koji je navela u velikom je problemu. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 17, 2016 Пријави Подели Написано Јул 17, 2016 On 7/16/2016 at 12:25, ines рече ...ako si drugačiji, dobit ćeš otkaz u firmi ! To je onda diskriminacija ... Ti treba svoj posao da radis pedantno i profesionalno ... Tvoja religioznost je tvoja privatna stvar , to je jednostavno tako . Od tebe se na poslu ocekuje da svoj privatni zivot ostavis iza vrata i da budes maksimalno posvecena tome sto radis . Nista vise . АлександраВ, Kaludjerovic Sreten and Sofija_ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јул 17, 2016 Пријави Подели Написано Јул 17, 2016 Arsenija, jesi li ti nekad negde radila? "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 17, 2016 Пријави Подели Написано Јул 17, 2016 Управо сада, Anika рече Arsenija, jesi li ti nekad negde radila? Jesam . Anika је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јул 17, 2016 Пријави Подели Написано Јул 17, 2016 5 hours ago, Нифада рече Проблем је када људи свој стил живота покушавају да поставе као мерило другима,било да је речо црквеној заједници,било да је речо заједници хришћана у друштву. Jooooj, a tek koliki je problem kada medju najblizima imas nekoliko ovakvih ljudi sa RAZLICITIM stilovima zivota ??? I svako od njih pokusava da ti nametne svoj........ jos kad se naljuti sto u tome ne uspeva, e onda si definitivno najgori, nepopravljiv, Sotona licno . АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јул 17, 2016 Пријави Подели Написано Јул 17, 2016 3 minutes ago, Arsenija рече Jesam . Nekada ne moras nista da kazes ili uradis, ljudi osete, primete nesto drugacije u tebi... "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јул 17, 2016 Пријави Подели Написано Јул 17, 2016 18 minutes ago, Arsenija рече To je onda diskriminacija ... Ti treba svoj posao da radis pedantno i profesionalno ... Tvoja religioznost je tvoja privatna stvar , to je jednostavno tako . Od tebe se na poslu ocekuje da svoj privatni zivot ostavis iza vrata i da budes maksimalno posvecena tome sto radis . Nista vise . E moja Arso, to sto ti kazes je puka teorija. a praksa je , najcesce , potpuno drugacija. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 17, 2016 Пријави Подели Написано Јул 17, 2016 18 minutes ago, Anika рече Nekada ne moras nista da kazes ili uradis, ljudi osete, primete nesto drugacije u tebi... Mogu da primete samo to da se trudim , koliko je u mojoj moci , da nikaga ne ogovaram . Druge ljude cak i ne spominjem bez nekog posebnog razloga ... Sve ostalo sto mogu da primete je da uvek koristim iste stvari - istu olovku , istu casu , istu soljicu za kafu ... I verovatno misle da nisam normalna . ... sto i nije daleko od istine . АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука