Jump to content

Бити свој(а)

Препоручена порука

1 hour ago, Arsenija рече

Zasto drugacija ? To je tvoj izbor . A sve ostalo nije tvoj problem . :coolio:

Кад се неко намерачи на тебе због тога што јеси, онда постаје твој проблем. Поготово ако знаш да не смијеш узвратити, иначе ћеш претрпјети некакву санкцију.

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, Arsenija рече

A sve ostalo nije tvoj problem

Ooo da, i te kako  jeste. I vrlo trpim posledice zbog toga.  Na primer, kao i ti, ne ucestvujem u ogovaranjima i smicalicama, i zbog toga sam poslodavcu nelojalna ( tako on kaze ), i zbog toga mi otkaz stalno visi nad glavom,  iako savrseno odgovorno, kvalitetno i predano radim svoj posao, i on to dobro zna ( knjiga utisaka, usmeni komentari korisnika nasih usluga, kao i video nadzor ).

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ћириличар рече

Кад се неко намерачи на тебе због тога што јеси, онда постаје твој проблем. Поготово ако знаш да не смијеш узвратити, иначе ћеш претрпјети некакву санкцију.

Ne znam . Mislim da smo ponekad i sami za to krivi . Kad se neko "nameraci"  na nas , najcesce  to biva udruzenim snagama  ,  to je razlog da se ponekad i sami preispitamo ... Ako primetim da nekome smeta jedna ikonica , stavicu je u fioku , ako nekome smeta krstic , stavicu ga u dzep ... Ono sto ja radim kuci , to je moja privatna stvar ... Moj izbor . Na poslu mi nemamo taj izbor ...

Jednostavno - neko moze da te mrzi , ali nece moci da te sankcionise ... 

:351780:

Подели на овим сајтовима

Ne znam . Mislim da smo ponekad i sami za to krivi . Kad se neko "nameraci"  na nas , najcesce  to biva udruzenim snagama  ,  to je razlog da se ponekad i sami preispitamo ... Ako primetim da nekome smeta jedna ikonica , stavicu je u fioku , ako nekome smeta krstic , stavicu ga u dzep ... Ono sto ja radim kuci , to je moja privatna stvar ... Moj izbor . Na poslu mi nemamo taj izbor ...

Крив си сам ако намјерно прелазиш нормалне границе пристојности и ненаметљивости. У супротном, не сносиш никакву кривицу, него имаш посла са ускоумном будалом или са неким неиживљеним или ко зна на који начин измученим бићем. Имаш људе који само траже изговор да те малтретирају и то раде све док им се то дозвољава. 

И наравно да те може санкционисати ако има неку врсту власти или моћи над тобом ( као послодавац са добрим политичким или судским везама ) или чак ако је неко довољно енергетичан да те сам санкционише на неки начин. 

Људи су некад једноставно говеда по карактерној црти.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ћириличар рече

Крив си сам ако намјерно прелазиш нормалне границе пристојности и ненаметљивости. У супротном, не сносиш никакву кривицу, него имаш посла са ускоумном будалом или са неким неиживљеним или ко зна на који начин измученим бићем. Имаш људе који само траже изговор да те малтретирају и то раде све док им се то дозвољава. 

И наравно да те може санкционисати ако има неку врсту власти или моћи над тобом ( као послодавац са добрим политичким или судским везама ) или чак ако је неко довољно енергетичан да те сам санкционише на неки начин. 

Људи су некад једноставно говеда по карактерној црти.

Moze da te kazni , ali nece imati sta da navede kao razlog ... To je inace sudbina svakog Hriscanina .  :D 

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Arsenija рече

Moze da te kazni , ali nece imati sta da navede kao razlog ... To je inace sudbina svakog Hriscanina .  :D 

Njemu je bitno da te kazni. Formalni osnov mu ne treba :D Vae victis!

Ako, hriscanski treba sve podnijeti, ali da podsjetim da je i Isus jednom poceo obarati stolove i dizati dreku.

Tirjanstvu stati za vrat najvisa je duznost covjecija ( a svaka mi je ka Njegoseva :D )

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, Ћириличар рече

Njemu je bitno da te kazni. Formalni osnov mu ne treba :D Vae victis!

Ako, hriscanski treba sve podnijeti, ali da podsjetim da je i Isus jednom poceo obarati stolove i dizati dreku.

Tirjanstvu stati za vrat najvisa je duznost covjecija ( a svaka mi je ka Njegoseva :D )

Ih ... 

Pa ovo je Srbija ...Ovde nema svrhe boriti se za nekakva prava ...

Molite se za te nesrecnike . Ignorisite njihove slabosti , prastajte im , zivite u miru ... Sta jos covek moze da doda ... Zivot nije lak ... No , treba covek da ima neki svoj stav ... Posebno ako je hriscanin ...  :ani_biggrin: ... A taj stav je upravo to - smirenje . 

P.s. Imam utisak da su u ovij temi spojene 2 teme ... Zbunjena sam .

Подели на овим сајтовима

Ih ... 

Pa ovo je Srbija ...Ovde nema svrhe boriti se za nekakva prava ...

Molite se za te nesrecnike . Ignorisite njihove slabosti , prastajte im , zivite u miru ... Sta jos covek moze da doda ... Zivot nije lak ... No , treba covek da ima neki svoj stav ... Posebno ako je hriscanin ...  :ani_biggrin: ... A taj stav je upravo to - smirenje . 

P.s. Imam utisak da su u ovij temi spojene 2 teme ... Zbunjena sam .

Изгледа да јесу, јер се сјећам неких ранијих постова твог разговора са другима о овоме. 

Па, молитва ријетко шта практично рјешава, али превртање столова и викање када ти све буде преко главе веома ефективно испразни двориште Храма :D

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Ћириличар рече

Изгледа да јесу, јер се сјећам неких ранијих постова твог разговора са другима о овоме. 

Па, молитва ријетко шта практично рјешава, али превртање столова и викање када ти све буде преко главе веома ефективно испразни двориште Храма :D

Molitva mozda treba da promeni nas , ne te druge ...  

Uopste niste blagocestivi ... CCCC ...   :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

9 hours ago, Arsenija рече

Arsenija, ne shvatas. Ne moras uopste na taj nacin privlaciti paznju na poslu, dovoljno je da se uoce neke druge stvari, recimo teme o kojima hoces da pricas ili ne i jos mnogo toga...

Ne mozes nekada od kolega sakriti neke stvari, sve i da hoces.

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

Da bi čovek bio svoj prvo treba da se oslobodi svega što mu je nametnuto od strane okoline... gde je trebao da veruje da je to dobro za njega.. ustvari je okolini bilo lakše da mu se prilagodi  kao takvom... kako ništa nebi morala da menja... Mislim da čovek može zaista  da napreduje ako je svoj... Do nekih 35 god - 40 god (u proseku) smo prilagodljivi manje-više... Ali koliko mogu da primetim kod meni dragih osoba... Posle neke 40 god kao da se otvori onaj individualni put a sa leđa ih poguraju žestoko - ili razočarenja, neke boljke,.. vapaj iz duše koja kaže "pustite me" ... i sl. da ih odvoji od mukotrpnog funkcionisanja... Sve te stvari koje nas   poguraju su štedele za nas u banci života... Tog momenta kada nas gurnu podižu veliki deo svoje ustedjevinu sa banke... a ostatak toga šalju nam po potrebi.... Sva ta uštedjevina stoji na "životnom kontu" koji se zove HRABROST.... I mislim da je većina štediša do 40 god nešto i uštedela... Veoma je gadno kada smo na ovom kontu u debelom minusu... 

image-26421f42d1281e7f80b96016b2ce49d83064338fe023044ddb742369d75eded2-V.jpg

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Anika рече

Arsenija, ne shvatas. Ne moras uopste na taj nacin privlaciti paznju na poslu, dovoljno je da se uoce neke druge stvari, recimo teme o kojima hoces da pricas ili ne i jos mnogo toga...

Ne mozes nekada od kolega sakriti neke stvari, sve i da hoces.

Ne razumem ... No zasto bi neko govorio o svojoj religioznosti , tj . o svom privatnom zivotu . Mozda je nekome neprijatno to da slusa ... Meni bi iskreno to bilo dosadno ...  

Covek treba svesno da izbegava sukobe bilo koje vrste ...  

Jer na poslu si radnik , radis to sto treba , posle ides kuci ... I to je to ...  

:ani_biggrin:  ...  Ja sa mojim kolegama uopste i ne razgovaram , ili ako razgovaram , to su onda zajednicke teme , najvise mrzim kad neko stalno nesto zapitkuje , kad stalno zapocinje razgovor ... Dodje mi ponekad da kazem - Aman zeno ...  Mi smo kolege , nismo prijatelji ...  

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...