Ђуро Станивук Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Где сви исто мисле, значи да ту нико не мисли! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Септембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2015 Драги, ем, мили моји. Прво, много ми је драго да неки наслов који имам у глави није већ искоришћен (јаој, то уме да буде таква радост . Друго, нема ме, а нема ни вас, па хајде да се полако вратимо Хајде мало да буде будемо креативни. Бити свој данас је својеврстан феномен. Понекад ми се чини да је маркетинг прилично сложену, или можда прилично плитку слику наметнуо под ,,Бити свој(а)". Шта уопште значи бити свој(а) или аутентичан(на)? Како се то манифестује? Како да знамо када смо своји, а када - туђи? Чињеница је да растемо и развијамо се у одређеном систему који нас несумњиво у много чему дефинише као јединку и даје јој значење и смисао, али чињеница је такође да свако од нас има ту клицу светости и непоновљивости као дар од Бога који, чини ми се, занемарујемо. Често размишљам на тему како бити аутентичан, дакле свој, када си Хришћанин. Јер, будући да си Хришћанин, ти се одричеш једног дела себе, а можда ја баш управо тај део кога се одричемо посматрам као кључан за аутентичност... Како бити свој(а)? Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2015 1. Svoji smo kad cinimo volju Boziju, to je nase autenticno "ja". 2. Hriscani se ne odricu (nekog) ""dela" sebe" (ni bukvalno, ni metaforicki), pre bih rekla da se moze definisati kao odricanje od onoga sto nas NE definise (Pavle je objasnio: Jevrejin, obrezan, po zakonu besprekoran, itd.itd) i onoga sto NE predstavlja istinsku slobodu... obi-wan, Sanja Т. and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Септембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2015 Паааа....."своја сам" кад радим оно што се и теби свиђа, а "нисам своја" кад радим само оно што се мени свиђа Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2015 biti svoj je divna stvar ali isto tako i tesko ostvarljiva...zato ljude ,koji uspeju u tome, jako cenim.... svi znamo zasto je to tesko...jedna od osnovnih ljudskih potreba je biti voljen i prihvacen...ali jos u ranom detinjstvu nas uce da moramo biti dobri, poslusni, da postujemo pravila, ispunjavamo naredjenja , da budemo ono sto drugi ocekuju od nas, i samo pod tim uslovima ce nas voleti....a tada smo mnogo mali i neophodni su nam roditelji, bake i deke, braca, sestre...... na srecu, imamo popravni ispit, a to je doba puberteta...tada smo vec stariji, imamo izvesnu kolicinu stecenog znanja i iskustva i sposobnost sa razmisljamo svojom glavom...e, to je jedini period kada mozemo nauciti i ostati svoji....a za to je potrebno mnogo borbe, hrabrosti......biti svoj ne znaci biti buntovnik i anti protivan, vec biti jedinstven u svojim razmisljanjima, stavovima...ne utapati se u masu, grupu....vec biti autenticna jedinka koja treba da egzistira unutar grupe i mase....potrebno je puno mudrosti da bi se izbegle zamke i otislo u krajnost...a za to je potrebna podrska najblizih.... sve u svemu, potrebno je mnogo raditi na sebi, stalno se usavrsavati... (to be continued ) RYLAH, Снежана, Човек Жоја and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Септембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2015 Некако ми логично да ми, по прочитаном наслову, ово прво падне на памет https://youtu.be/33a71Ldbp3Y Човек Жоја and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Септембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2015 Привилегија која се стиче у четрдесетим, када ти је већина ствари већ увелико јасна и искристалисана, доста тога егзистенцијално решено, када немаш потребу да се поисовећујеш, немаш потребу да се доказујеш, када схватиш да није неопходно по сваку цену бити посебан да би био свој.... Никола Поповић, звончица, JESSY and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2015 Кад год сам свој, осећам да други тешко могу да испрате, да се саблажњавају неким стварима које су мени апсолутно логичне и нормалне. С друге стране, кад се прилагођавам околини, осећам се угушено на неки начин. Рецимо, доста ми је требало да схватим зашто је битно да бирам шта ћу од одеће да носим и како то да упарим. Па и данас ми је то више навика него нешто што разумем и осећам као нешто своје. "Бити свој" није нужно позитивно нити лако, јер је велика одговорност, а може да буде и велики терет. Зато сам пустио браду. Никола Поповић, Снежана, Ленка* and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2015 Привилегија која се стиче у четрдесетим definitivno.... Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Септембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2015 Бити свој, у смислу искакати из шаблона, значи, за велику већину људи, бити чудак и то у најбољем случају. Човек Жоја, звончица and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2015 Навикне се човек на ту ексцентричност некако, огугла временом на то да ли га та већина сматра чудаком или већ неким другим именом. Bolje i da ne ogugla, nego da poveruje. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Септембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2015 Прво треба да се упознаш ко си, шта си.........да би био тај свој Као да чистиш рибу или сређујеш неку драгоцену кутију пуни разних материјала али нису сви твоји. И онда удри! Никола Поповић, Човек Жоја, JESSY and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
звончица Написано Септембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2015 Кад си гладан - ниси сав свој! Е, ал' кад прегризеш некога или нешто... Кад покидаш стеге и ланце околине, која те спутава покушавајући да ти одреди шта је добро за тебе, а шта не, и одлучно кренеш да испољаваш своју природу, онда је то то. Дошао/ла си себи! Sanja Т., Данче*, Никола Поповић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Септембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2015 Кад покидаш стеге и ланце околине, која те спутава покушавајући да ти одреди шта је добро за тебе, а шта не, и одлучно кренеш да испољаваш своју природу, онда је то то. Дошао/ла си себи! да, обично се у неким "екстремним" ситуацијама покажемо у правом светлу и бацамо маске, стеге друге примесе "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Септембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2015 Уз то обавезно иде гомила интрига, па разне теорије. Дааа, баш то! Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука