Jump to content

Избори у САД 2016. - Бернард Сандерс

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 22 минута, Grizzly Adams рече

Тако се почиње... После одрасте криминалац.

Nema razlike u tretmanu istog ilegalnog akta od strane policije?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Juanito рече

Да жене бирају, Џамал и Живојин би би имали предност у односу на неког досадног Џона из богатог предграђа. :ani_biggrin:

Ili Bellboy-a* :)

(*Zvonko)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Branka62 рече

Ali ja o ovome već pisah. Ako mi tih 10 din. nije dovoljno da preživim, moraću da nadjem još jedan ili dva posla. Ovo je realnost -mnogi ljudi tako i rade. Dakle, problem nezaposlenost rešen  na papiru a ljudi su prinudjeni da rade kao marva samo za elementarne potrebe.  

Da, ali moramo uvek imati u vidu sta je alternativa. Svodi se ili da neki imaju a neki nemaju ili da svi (jednako) nemaju :)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, florenntina рече

Da, ali moramo uvek imati u vidu sta je alternativa. Svodi se ili da neki imaju a neki nemaju ili da svi (jednako) nemaju :)

To kad svi jednako nemaju se zove komunizam, i to je mnogo loše...

a kad svi siromašni jednako nemaju, dok bogati mogu da ih plate koliko požele i da imaju još više nego u običnom kapitalizmu se zove: rešenje nezaposlenosti kroz ukidanje min. zarade koje nude neki libertarijanci... i to je baš super...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Avocado рече

To kad svi jednako nemaju se zove komunizam, i to je mnogo loše...

a kad svi siromašni jednako nemaju, dok bogati mogu da ih plate koliko požele i da imaju još više nego u običnom kapitalizmu se zove: rešenje nezaposlenosti kroz ukidanje min. zarade koje nude neki libertarijanci... i to je baš super...

Да будемо поштени, они тврде да је то неопходна почетна фаза из које се врло брзо излази у далеко боље стање него што може да се постигне било којом регулацијом. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Grizzly Adams рече

Још кад би прешо на Масерати... :smeh1:

Дођи у Холандију. Овде је довољна бицикла, а огромне минималне плате не изазивају ни свеопшту незапосленост младих црнаца, а ни насиље. Секс, дрога и ненасиље. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Juanito рече

Да будемо поштени, они тврде да је то неопходна почетна фаза из које се врло брзо излази у далеко боље стање

Znam. Komunjare isto to tvrde za komunizam...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Avocado рече

Znam. Komunjare isto to tvrde za komunizam...

Ајд сад озбиљно. Овде у Холандији те у Сабвеју служи једна особа која има огромну минималну плату. Чекаш 15 минута у шпицу. Ако ти је познат концепт ресторана, куповина се састоје из три фазе - бираш хлеб и месо, бираш салату и плаћаш. Овде све то ради једна преплаћења смотана (једва утренирана) јединка. Једну особу услужује у првој фази док друга чека на салату, трећа да плати. Кад заврши, оде да наплати трећем, па да стави салату другом и тако у круг док се ред пуни. У САД је у свакој фази један радник и гомила помоћних около. А то је само Сабвеј. Мислим да је либертаријанско предвиђање о изразито мањем броју радних места више него тачно. Е сад, може бити да није до саме минималне плате, него до њене висине.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...