Ћириличар Написано Јун 23, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 Управо сада, Avocado рече Pa da, samo što je ovde "kultura" = boja kože... И да и не. Никада нису исто, али, као што рекох, занју се преплитати. То јест, нису црнци добрим дијелом сиромашни или криминалци јер су црнци, него јер су група људи у лошим социо-економским условима са сопственом супкултуром која их "држи доље". Па се тако дешава да се боја коже поклапа са криминалитетом и сиромаштвом, али да није узрок тога, него пратилац тих фактора. Исто тако Срби у Њемачкој имају солидан ниво криминалитета - али не јер су Срби, него "ауслендери" који се нису успјели утопити у њемачко друштво и имају супкултуру која извлачи лоше ствари из човјека. И наравно Косовари И много је зезнуто причати о томе на узаврелој политичкој сцени, јер се истина налази управо у овим нијансама. А нијансе никада не испливавају током избора, или код агитатора за "праведну ствар". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 23, 2017 Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 пре 9 минута, Grizzly Adams рече "продајем воду, а не дрогу" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 23, 2017 Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 пре 5 минута, Аурор рече А ко зна колико закона крши тиме што ради... Срећом па су изгледа пандури бар толико свесни да их оставе на миру. Тај дечко значи нема избора - отерај га одатле и он нема шта друго него код дилера да разноси крек. За њега је бре $15/сат мисаона именица... Много су му помогли што су то прописали законом, стварно му је лакше сад. Зна да не мора да се јавља уопште на огласе за посао. Аурор, -Владимир-, ronin and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 23, 2017 Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 пре 18 минута, Grizzly Adams рече Па качи све нискоквалификоване раднике, али таквих је највише код афро-американаца. Зато њих погађа више него друге. Što li baš kod njih ima najviše? Цитат Што онда доводи до развијања нерадничке културе, што опет појачава оно прво... Врзино коло. Зато треба уклонити све препреке за те људе, да почну нешто да раде, без обзира колико су плаћени. То је само почетак, после ће он да напредује, добије бољи посао и већу плату. Али ако му не дамо да почне онда заувек остаје заробљен у сиромаштву. Ma ja sam sad baš ganut koliko ste ti, Auror i uroš zabrinuti za finansijsku situaciju mladih crnaca... a sasvim sam siguran da to nema nikakve veze sa okolnošću da bi predloženim rešenjem poslodavci mogli da budzašto plaćaju svoje zaposlene... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 23, 2017 Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 Управо сада, Avocado рече Što li baš kod njih ima najviše? Зато што их учитељи расисти мрзе па неће да их науче... пре 2 минута, Avocado рече Ma ja sam sad baš ganut koliko ste ti, Auror i uroš zabrinuti za finansijsku situaciju mladih crnaca... a sasvim sam siguran da to nema nikakve veze sa okolnošću da bi predloženim rešenjem poslodavci mogli da budzašto plaćaju svoje zaposlene... Па како нема везе? Значи, тај дечко једноставно никоме не вреди паре које траже да се плати за минималну зараду. И нико неће да му да први посао. И онда он мора да дилује дрогу. Па мора да буде насилан јер је у илегали. И онда ја имам због тога проблема. Боли ме дупе за финансијску ситуацију младих црнаца. Ја оћу да живим квалитетно, у мирном и безбедном граду. Ако га пусте да некоме чисти радњу за пет долара на сат, решен проблем. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 23, 2017 Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 пре 3 минута, Grizzly Adams рече Па како нема везе? Значи, тај дечко једноставно никоме не вреди паре које траже да се плати за минималну зараду. И нико неће да му да први посао. И онда он мора да дилује дрогу. Па мора да буде насилан јер је у илегали. И онда ја имам због тога проблема. Боли ме дупе за финансијску ситуацију младих црнаца. Ја оћу да живим квалитетно, у мирном и безбедном граду. Ако га пусте да некоме чисти радњу за пет долара на сат, решен проблем. ... "rešen" problem za njega... a to što desetine miliona ljudi padaju sa 7-8 dolara na sat na 4-5 dolara na sat, to je samo funny side-effect... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Јун 23, 2017 Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 пре 2 минута, Grizzly Adams рече Ако га пусте да некоме чисти радњу за пет долара на сат, решен проблем. Ali to mu i dalje nije dovoljno za preživljavanje. I dalje će biti prisiljen da prodaje vodu( ili već štagod drugo da radi ). Samo što će to sada raditi preko onih 8 sati. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 23, 2017 Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 пре 52 минута, Avocado рече Što li baš kod njih ima najviše? Razlika u distribuciji uspeha samo može da bude zato što je neko žrtva opresije, ništa drugo... пре 52 минута, Avocado рече Ma ja sam sad baš ganut koliko ste ti, Auror i uroš zabrinuti za finansijsku situaciju mladih crnaca... a sasvim sam siguran da to nema nikakve veze sa okolnošću da bi predloženim rešenjem poslodavci mogli da budzašto plaćaju svoje zaposlene... Pa neka imaju priliku, što da ne... Interesi se poklapaju, sem toga. Levičari bi ih potpuno uništili svojim politikama samo da bi mogli da budu vojnici za njihovu agendu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 23, 2017 Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 @uros @Grizzly Adams Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Јун 23, 2017 Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 пре 10 минута, Grizzly Adams рече Зато што их учитељи расисти мрзе па неће да их науче... Па како нема везе? Значи, тај дечко једноставно никоме не вреди паре које траже да се плати за минималну зараду. И нико неће да му да први посао. И онда он мора да дилује дрогу. Па мора да буде насилан јер је у илегали. И онда ја имам због тога проблема. Боли ме дупе за финансијску ситуацију младих црнаца. Ја оћу да живим квалитетно, у мирном и безбедном граду. Ако га пусте да некоме чисти радњу за пет долара на сат, решен проблем. U daljoj analizi taj posao od $5 bi bio odlicna odskocna daska za dalje. Svi poslovi te vrste su zapravo odskocne daske. Zakon o minimalnoj zaradi je strahovito pokvaren i za rezultat ima GLAD. Kriminal je samo posledica gladi. Nema veceg "superhik" zakona od tog zakona, direktno povredjuje milione siromasnih na najdirektniji moguci nacin, a bestidnici i dalje trube o tome kako im ustvari pomaze. Fuj! Аурор and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 23, 2017 Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 пре 13 минута, Avocado рече ... "rešen" problem za njega... a to što desetine miliona ljudi padaju sa 7-8 dolara na sat na 4-5 dolara na sat, to je samo funny side-effect... Свако ко је плаћен више од минималца добија ту плату не зато што је прописано законом, него зато што толико вреди послодавцу. Њему плата неће пасти, јер се његова вредност тиме не мења, а новопечени неквалификовани радник не може да га замени. Није му конкуренција. Наравно, за потпуно неквалификоване људе без вештина и искуства конкуренција значи мање плате, али уједно и више послова, веће шансе да се почне. То и нису послови које радиш да би издржавао породицу са троје деце, већ почетни послови за тинејџере који живе сами. Па после напредују. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 23, 2017 Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 пре 27 минута, Branka62 рече Ali to mu i dalje nije dovoljno za preživljavanje. I dalje će biti prisiljen da prodaje vodu( ili već štagod drugo da radi ). Samo što će to sada raditi preko onih 8 sati. "Преживљавање" је веома релативан појам. Човек може свашта да "преживи". Хоћеш вероватно да кажеш "није довољно за удобан живот". Наравно да није. Удобан живот није нешто што ти неко "даје", него мора да се бориш да створиш. Поента ове приче је људима дати шансу да се боре за бољи живот. Без обзира колико било тешко у почетку. Најсуровије од свега је људима одузети шансу, наду. То је крај. А то ради минималац. Тај дечко нема никакву шансу да добије посао од $15/ сат. Нула. Има милион људи који траже посао са више знања и искуства од њега. Ако послодавац мора да плати $15, запослиће њих. Њему су врата затворена. Не може да почне уопште. -Владимир-, uros and Аурор је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Јун 23, 2017 Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 пре 3 минута, Grizzly Adams рече "Преживљавање" је веома релативан појам. Човек може свашта да "преживи". Хоћеш вероватно да кажеш "није довољно за удобан живот". Наравно да није. Удобан живот није нешто што ти неко "даје", него мора да се бориш да створиш. Поента ове приче је људима дати шансу да се боре за бољи живот. Без обзира колико било тешко у почетку. Најсуровије од свега је људима одузети шансу, наду. То је крај. А то ради минималац. Тај дечко нема никакву шансу да добије посао од $15/ сат. Нула. Има милион људи који траже посао са више знања и искуства од њега. Ако послодавац мора да плати $15, запослиће њих. Њему су врата затворена. Не може да почне уопште. Pod preživljavanjem mislim bukvalno na "preživljavanje". Moja ćerka je, u toku studiranja, subotom radila na benzinskoj pumpi i za to su joj gazde plaćale zakonom propisan minimum. Taman toliko da preživi - stan, režijski troškovi i hrana. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 23, 2017 Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 Управо сада, Branka62 рече Pod preživljavanjem mislim bukvalno na "preživljavanje". Moja ćerka je, u toku studiranja, subotom radila na benzinskoj pumpi i za to su joj gazde plaćale zakonom propisan minimum. Taman toliko da preživi - stan, režijski troškovi i hrana. Па супер, свака част. Волим борце. Мада код нас закони економије не важе, ми смо сингуларитет... Црна рупа. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Јун 23, 2017 Пријави Подели Написано Јун 23, 2017 пре 4 минута, Grizzly Adams рече Па супер, свака част. Волим борце. Мада код нас закони економије не важе, ми смо сингуларитет... Црна рупа. Ma kakva crna rupa. Mi smo septička jama. Nego, ono napisah zato što nešto ne verujem da bi gazde toliko plaćale da ne moraju. Univerzitetski centar - studentarije koliko hoćeš. Svaki evrić im znači - radili bi i za 4 puta manje. Al ne može. Inače, ne može za studente ni više. Studije se ne plaćaju, pa ili studiraš ili zaradjuješ.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука