Jump to content

"ОБРАЗ" култура...

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

On 30. 1. 2012. at 23:05, Михајло рече

А ви оваквим нападима сведочите Цркву??

колико видим ту сте..само две медаље истог новчића..

Ајде искрено..како за било кога можеш овако нешта да тврдиш..

зар страха од Бога нема ни секунде?

ја се дивим вама некада...

ja ne vidim ovde nikakav napad, znam sta sam napisao i u prisebnom sam stanju, samo kazem sta sam primetio i sto je ocigledno!

ne mozes da sluzis i Bogu i mamonu

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

On 30. 1. 2012. at 23:11, Православац_РС рече

Не позивам ја на истребљење никога сви су људи потекли од истога претка,али је суштина да су многи иновјерни или у јереси (заблудјели) и да се не спасавају,и такви у нашој држави морају да буду лојални власти,наравно уживаће слободе свог вјерског изражавања,али ће бити сурово кажњавани у случају свога прозелитизма.Као што су богумили били кажњавани због своје јереси.

Добро, види се да ниси зао човек. Коментари ти се већ поправљају. Једино ово не ваља: "али ће бити сурово кажњавани у случају свога прозелитизма.Као што су богумили били кажњавани због своје јереси". Контрадикторно је са правима која им претходно признајеш. Такође, начин решавања политичких несугласица (а Стефан Немања је због тога гонио богумиле, јер су представљали проблем по јединство државе) данас не може бити као у средњем веку. Данас постоје друге методе борбе против прозелитизма. Ми јесмо позвани на светост те борбе, као и Стефан Немања што је био. Дужни смо, као хришћани, да му у томе следујемо. Међутим, нисмо дужни да следујемо методологији борбе његовог времена. То су две потпуно различите ствари. Сасвим је погрешно апсолутизовати међуљудске односе једне епохе и узимати их као меру понашања за сва драга и вечна времена. Борба да, али на начин прихватљив данашњем човеку. У супротном прети нам анахронизам, заосталост, затупљеност и све оне негативне конотације које нам непријатељи Цркве приписују. Не дозволимо им да буду у праву. Докажимо им да нису у праву.

Подели на овим сајтовима

On 30. 1. 2012. at 23:12, Александар Милојков рече

Брате, немам друге речи за оног ко се јуначки соколио против хомосексуалаца, позивајући на линч, а после себе тумачио као да их је позивао на покајање. То су лицемери и кукавице.

Не видим какве везе ово има са државним границама Србије? Ја са за исту ратовао. А ти?

Хомосексуалци су болесници,имаће избор или да се лијече или затвор......Свако парадирање и ширење блуда ће бити строго кажњавано....

Подели на овим сајтовима

On 30. 1. 2012. at 22:43, nishizawa рече

А ја тебе у ону учионицу у основној школи у којој се учи правопис...

Да којим случајем Православац_РС није претерао, и за мој укус чак помало злоупотребио гостопримство...

uchenodrustvo.gif

Ово српски ми мало боде очи, nishizawa је л' знаш како је буки постало покој?

Срби и данас слове србски, док су српом срповали тј. жњали жито, ил' секли коров.

Та алатка, ил' оруђе ако 'оћеш, је застарела... "retro" што би се 'но казло. И скоро да се више не користи. Сем у 'ваким полемикама... и неким симболима.

matica_srbska_1864.jpg

Подели на овим сајтовима

On 30. 1. 2012. at 23:15, Православац_РС рече

Образ је имао грешака,није се требало на Литургијама онако поступати,урлати у Смедерву као што је био случај,могло је се то много боље одрадити.ЦРква је жив организам и вјеру не треба сводити на форму,већ на суштину.Некима сметају електрична кандила мени не сметају рецимо,да ли су двери отворене или затворене и то могу да сварим,јер бит су добра дјела,и моралан живот,а не форма,наравно иконостас да се не дира,јер је ипак љепота умјетничка која краси храм.....

Није то била њихова грешка. Урлање је идентитет "Образа".

Видим, полако, да ти ментално ипак не припадаш њима. Можда ти буде на корист што си дошао на овај форум, јер ми се чини, за разлику од правих образоваца, да ипак користиш своју главу (кад хоћеш).

Подели на овим сајтовима

On 30. 1. 2012. at 23:20, Православац_РС рече

Хомосексуалци су болесници,имаће избор или да се лијече или затвор......Свако парадирање и ширење блуда ће бити строго кажњавано....

А како ће бити кажњавано кривоклетство?

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

On 30. 1. 2012. at 23:21, зеленизуб рече

Ово српски ми мало боде очи, nishizawa је л' знаш како је буки постало покој?

Срби и данас слове србски, док су српом срповали тј. жњали жито, ил' секли коров.

Та алатка, ил' оруђе ако 'оћеш, је застарела... "retro" што би се 'но казло. И скоро да се више не користи. Сем у 'ваким полемикама... и неким симболима.

Ех, да не знаш о чему се овде ради, па да и кренем у дискусију...

Једно су граматика и елементарна писменост, друго историја српског језика, а кафанско/форумско четниковање/србовање пак, нешто сасвим треће...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

On 30. 1. 2012. at 23:20, Православац_РС рече

Полако брате. Знаш и сам да таква идеологија може победити само у главама прелашћене мањине. "Образ" то и јесте: бучна мањина у духовној обмани. Дакле, окани се небулоза и покушај да ствари ставиш на своје место. Покушај да истину сагледаш ван образовских дефиниција.

Пусти да суд о хомосексуалцима, када је Црква у питању, донесу пастири Цркве. А ти буди добар хришћанин па послушај своје духовне пастире. Скоро је био један текст на нашој насловној страни на тему пастирског сагледавања проблема хомосексуалности. Оно што је за тебе најважније јесте: немој да осуђујеш, немој да претиш, немој да прогониш никога. Знам да то није лако, али то је хришћанство, то је православље.

Подели на овим сајтовима

On 30. 1. 2012. at 23:22, Александар Милојков рече

Није то била њихова грешка. Урлање је идентитет "Образа".

Видим, полако, да ти ментално ипак не припадаш њима. Можда ти буде на корист што си дошао на овај форум, јер ми се чини, за разлику од правих образоваца, да ипак користиш своју главу (кад хоћеш).

Нажалост једно је Образ у Небојшино вријеме,једно је Образ данас.Образ данас нажалост је организација која се осипа и не знам да ли сте упознати дошло је и до подјеле.Тако да сад постоје два покрета Обрадовићев Образ и Образ Небојша М.Крстић.Рекао сам већ на почетку идеологија је сасвим одлична мада некад су методе биле непримјерене за остварење истих,али опет ту је одиграла улогу унутрашња колизија и домену стручност и дисциплина,мало је стручности било,а као послиједица тога мало и дисциплине.Опет све је то имало за послиједицу и доста јаловости и грешака.као што сам рекао Литургије није требало прекидати,јер то не приличи никоме,и да је свештеник највећи грешник Дух Свети се преко њега опет излива,јер не може због његовог гријеха да испашта сав народ вјерни.

Подели на овим сајтовима

On 30. 1. 2012. at 23:19, Александар Милојков рече

Добро, види се да ниси зао човек.

:D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 30. 1. 2012. at 23:28, Александар Милојков рече

Полако брате. Знаш и сам да таква идеологија може победити само у главама прелашћене мањине. "Образ" то и јесте: бучна мањина у духовној обмани. Дакле, окани се небулоза и покушај да ствари ставиш на своје место. Покушај да истину сагледаш ван образовских дефиниција.

Пусти да суд о хомосексуалцима, када је Црква у питању, донесу пастири Цркве. А ти буди добар хришћанин па послушај своје духовне пастире. Скоро је био један текст на нашој насловној страни на тему пастирског сагледавања проблема хомосексуалности. Оно што је за тебе најважније јесте: немој да осуђујеш, немој да претиш, немој да прогониш никога. Знам да то није лако, али то је хришћанство, то је православље.

Црква је рекла,да је то болест,услијед тога ја се по том питању држим оне,покарај насамо,ако не послуша пред свједоцима,ако не послуша и ЦРкву зна се шта је,примјењиво овдје брате болестан си,ако мени не вјерујеш,вјеруј свједоцима,ако не мени,вјеруј Цркви која је већ дала суд,што имплицира или се лијечиш,или те изолујемо да не квариш друштво,нисам мислио да некога сад треб убити,нико не смије Бижијег створа да убије осим у нужној одбрани не дај Боже у случају смртне опасности....

Подели на овим сајтовима

On 30. 1. 2012. at 23:18, Православац_РС рече

Ниси православан нема спасења,једино Божијом само милошћу,Господ може некога да спаси незнабошца због његових заиста добрих дјела,а који није имао могућност да спозна Истину јер мисионарска нога до њега није дошла,само тако...Нико не треба да се боји никакве полиције,ако поштује државу и њено уређење,а зна се зашта се ми залажемо.За теодулију и симфонију цркве и власти,ствар јасна као дан.....

Прво, ниси ти тај који одлучује за кога има спасења а за кога не. Тим пре што је и теби, као и свима нама, потребно спасење. Господ каже: "Не суди и неће ти бити суђено." Зато престани да осуђујеш. Тиме ћеш, како кажеш иниверне и заблуделе, само додатно утврдити у њиховом иноверју и заблуди. Знаш и сам да Христос није осудио ниједну битангу свога времена, а седео је скоро искључиво у друштву ондашњег олоша. Кога је осуђивао? Управо префињене фарисеје и тадашње осуђиваче. Немој да стајеш на њихову страну.

Што се тиче "симфоније Цркве и власти", добро је да она постоји, али да се ипак зна шта је чији посао. Јер потпуна синтеза за коју се ви залажете, из историјскох искуства, може бити само на штету Цркви, а политиканству на корист.

Подели на овим сајтовима

On 30. 1. 2012. at 23:36, Православац_РС рече

Црква је рекла,да је то болест,услијед тога ја се по том питању држим оне,покарај насамо,ако не послуша пред свједоцима,ако не послуша и ЦРкву зна се шта је,примјењиво овдје брате болестан си,ако мени не вјерујеш,вјеруј свједоцима,ако не мени,вјеруј Цркви која је већ дала суд,што имплицира или се лијечиш,или те изолујемо да не квариш друштво,нисам мислио да некога сад треб убити,нико не смије Бижијег створа да убије осим у нужној одбрани не дај Боже у случају смртне опасности....

Црква је рекла да је то грех, а сваки грех (укључујући и моје и твоје) је болест. Сви смо ми својеврсни болесници. Међутим, Црква учи да постоје вољни и невољни греси. Хомосексуалност спада у невољне грехе. То значи да је ВОЉНО осуђивање, претња, насиље гори и грђи грех од НЕВОЉНЕ хомосексуалности. Размисли мало о овоме. Нисмо могли да бирамо место, време, нацију, природне склоности (разне наше девијације), али можемо да бирамо да ли ћемо бити људи или нељуди.

Подели на овим сајтовима

On 30. 1. 2012. at 23:37, Александар Милојков рече

Прво, ниси ти тај који одлучује за кога има спасења а за кога не. Тим пре што је и теби, као и свима нама, потребно спасење. Господ каже: "Не суди и неће ти бити суђено." Зато престани да осуђујеш. Тиме ћеш, како кажеш иниверне и заблуделе, само додатно утврдити у њиховом иноверју и заблуди. Знаш и сам да Христос није осудио ниједну битангу свога времена, а седео је скоро искључиво у друштву ондашњег олоша. Кога је осуђивао? Управо префињене фарисеје и тадашње осуђиваче. Немој да стајеш на њихову страну.

Што се тиче "симфоније Цркве и власти", добро је да она постоји, али да се ипак зна шта је чији посао. Јер потпуна синтеза за коју се ви залажете, из историјскох искуства, може бити само на штету Цркви, а политиканству на корист.

Данашња држава је секуларна,а то аутоматски значи и богоотпадничка,и све док је тако Божији гњев ће се на нас изливати и страдаћемо много,не зато што нас Бог мрзи,већ зато да му се вратимо и поправимо,да га поштујемо и жртве му приносимо и у миру једнако,како и у тешким временима.

Подели на овим сајтовима

On 30. 1. 2012. at 23:27, nishizawa рече

Ех, да не знаш о чему се овде ради, па да и кренем у дискусију...

Једно су граматика и елементарна писменост, друго историја српског језика, а кафанско/форумско четниковање/србовање пак, нешто сасвим треће...

Па ајд' важи... макар и ово "кафанско/форумско четниковање/србовање пак" било шесто-пето, ал' зацрвенео си ово покој те једва одолех искушењу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...