Jump to content

Грешници у рукама гневног Бога

Оцени ову тему

Препоручена порука

:D
  On 24. 7. 2015. at 14:05, Kratos рече

Istina je uvek ista,nepromenljiva i uvek tačna.

Znaci da ne postoji taj komp sa kog kuckas, obzirom da je "istina uvek ista i nepromenljiva". A ni ti ne postojis, ako ces svojom logikom. Bravo, bahaha. :D

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

On 24. 7. 2015. at 14:14, Џуманџи рече

:D Znaci da ne postoji taj komp sa kog kuckas, obzirom da je "istina uvek ista i nepromenljiva". A ni ti ne postojis, ako ces svojom logikom. Bravo, bahaha. :D

Divim se tvojim deduktivnim sposobnostima.Ja kažem istina je uvek tačna i nepromenljiva i ti iz toga izvodiš zaključak da moj komp i ja ne postojimo. :))  :))  :))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

On 24. 7. 2015. at 14:17, Kratos рече

istina je uvek tačna i nepromenljiva i ti iz toga izvodiš zaključak da moj komp i ja ne postojimo.

Ok, nisi trol. Gledaj, rekao si da je istina uvek ista (to si zaboravio da ponovis u ovom post-u). E, sad (pokusacu sto jednostavnije): ako je istina da nisi postojao pre 836 godina (a istina je nepromenljiva) sledi da ne postojis. :D

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

@@Џуманџи,@@Kratos, постоји истина објективна и бесконачно мноштво субјективних...

И немојте да се препуцавате, мрзи ме да чистим... 0703_read  

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

On 24. 7. 2015. at 13:09, Kratos рече

Aj razmisli ti malo sad Bog je ljubav a u svetu postoji gomila bolesnih koji pate i ništa ne čini po tom pitanju a svemoćan je?El to u kontradikciji?

Nije ako izmedju Boga i sveta uvedes slobodu tj. "uslov" da svet postoji u Bogu jeste da ima slobodu da kaze: Hocu/necu da postojim u tebi Boze, u zajednici sa tobom pa samim tim da budem vecan i nepropadljiv". A to se obavlja preko coveka kao prvosvestenika tvorevine i obavilo se kroz Hristovo rodjenje i vaskrsenje, jos samo da istekne istorija (vreme) i bice party all day all night.

On 24. 7. 2015. at 13:13, Kratos рече

A šta je govorio o paklu?Ili i o tome nije imao pojma kao o žabama i geocentrizmu?

Ne znam sta je govorio o paklu, ali ono sto znam jeste da Sveti Oci nisu bas bili u saglasju jedni sa drugima, jedan je pricao jedno, drugi drugo, cesto su se raspravljali oko teoloskih stvari sto je potpuno normalno. Ono sto su oni pisali je bilo delom nastalo kroz analizu, proucavanje i umovanje, a drugim i mozda vaznijim delom jeste iz podviznickog zivota, iz iskustva, a da to iskustvo ne znaci bukvalno caskanje sa Bogom tj. Svetim Duhom.

Sveti Maksim Ispovednik je tu medju znacajnijim jer je sistematizovao sva teoloska ucenja od Hrista pa do svog zivota, tako da njega valja citati. Znam da on raj i pakao karakterise ontoloski a ne eticki, pri tom je pakao po njemu nebice odnosno to nebice se odnosi na pogresno postojanje licnosti ili ti u prevodu pakao je odsustvo licnosti, zivljenje u anonimnosti. Da bi se tu razumeo Maksim treba da se razume sta predstavlja licnost posto je ona kljucna u hriscanskoj ontologiji. A licnost postoji samo kada je u odnosu sa drugim licnostima, sto ce reci da pakao kao nebice (nepostojanje) znaci da  covek nema odnos sa drugim, samim tim nema licnost = samim tim i ne postoji, ali kao licnost, kao neko, ne fizicki, jer "fizicka" ontologija nije toliko bitna za hriscanstvo koliko ova ontologija licnosti.

On 24. 7. 2015. at 13:14, MiroslavJ рече

Dodao bih još samo da su se svetitelji koristili onim znanjem o svetu iz vremena u kojem su živeli. To je bila svest o svetu toga vremena u kojem su oni živeli i obrazovali se, i sasvim je logično i normalno da su se koristili jezikom, simbolima i motivima svog vremena.

Naravno, zato su Sveti Oci pisali svasta, zato su pisci knjiga u Svetom Pismu pisali svasta jer su ziveli u takvim vremenima.

Подели на овим сајтовима

On 24. 7. 2015. at 17:46, Viktor Ljvovic рече
Ne valjaju odgovori . Grcki filozof i bogoslov Manzaridis, u njegovoj knjizi o sociologiji u Crkvi, kaze da ne postoji odgovor na te goruce probleme. 

Шта предлажеш? 0703_read Како се онда суочити са постављеним питањима? 

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

On 24. 7. 2015. at 13:09, Kratos рече

Aj razmisli ti malo sad Bog je ljubav a u svetu postoji gomila bolesnih koji pate i ništa ne čini po tom pitanju a svemoćan je?El to u kontradikciji?

Не би било лоше да погледаш ово  https://youtu.be/AIh5mg8Tvtg

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

On 24. 7. 2015. at 13:04, Deja Vu рече
о што је неко вођен Духом Светим не значи да му је Он саопштавао научне чињенице, јел Земља равна или округла, јел се Сунце врти око Земље или Земља око Сунца.   Да јесте како ти тврдиш, онда би Свети Василије Велики написао гомилу научних књига, већ у то доба објаснио како настају неке болести, па би онда направио лек против туберкулозе, куге, објаснио би функционисање атома, почео би да конструише генераторе за производњу струје и помогао човечанству да живи мало боље и здравије јер би му све то Свети Дух рекао.

Ako je tako zašto onda smatrati tačnim bilo šta što je rekao? 

On 9. 1. 2020. at 12:45, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 24. 7. 2015. at 19:03, Muramasa рече

Isto tako, nije mi jasno ko će zavoleti Boga zbog mrcvarenja bolešću?

Када човек оболи , он се хвата за "сламку ", а сламка може бити и нада , а та нада је да ће им Бог помоћи .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• Гости
  On 24. 7. 2015. at 19:19, MiroslavJ рече

или другим речима такви људи су већ заслужили васкресење јер су понели крст под којим би ти, имајући у виду твоје ставове, једва прижељкивао да одеш у оно небиће којем толико тежиш.

Evo, ja i sada, u punom zdravlju i snazi pre biram nebiće nego spasenje.

On 24. 7. 2015. at 19:22, Ненад. рече

Када човек оболи , он се хвата за "сламку ", а сламка може бити и нада , а та нада је да ће им Бог помоћи .

To bi bilo kao kada bih nekome ubrizgao smrtonosni neurotoksin, a onda mu pred očima mahao bočicom sa serumom i bio mu jedina nada. Bilo bi suludo da očekujem da me voli.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...