Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 12, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2015 http://www.spc.rs/sr/sveti_jovan_shangajski_zhitije_0 Galija је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 12, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2015 www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Mentalni-karton-Srbije.sr.html Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Октобар 12, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2015 Koliko god dobra namera korisnika VSB bila, ne mogu se oteti utisku da mu se postavljaju pitanja kao da je došao iz svemira, da je neka nova vrsta.. "Kako vi ovo ", " A kako ste ono " ... a na to sve VSB odgovara sa "Mi to ovako"...kao da i sam smatra da je posebna vrsta bića. Mislim,čudno,baš... Stigmatizacija i autostigmatizacija... Ne, zaista postoji dobra namjera i dobra zamisao svih učesnika ovde, kao i samog foruma koji to omogućuje; daleko je to od stigmatizacije, nisi vidjela kako se on žučno bori protiv toga kad samo i nasluti tako nešto; ovo je upoznavanje, prevazilaženje straha, predrasuda i neznanja, približavanje, humanizovanje i personalizovanje ljudskog bića koje ima dijagnozu - 'etiketu'. On priča iz perspektive 'ja', nekad doduše stavljajući svoje iskustvo u istu ravan sa sličnim iskustvima drugih ljudi; a oni koji pitaju, pitaju njega lično, želeći da upouznaju njega kao ličnost možda stičući približniju sliku o ljudima s tim problemima, ali vjerujem da je njihov motiv ipak približavanje i podrška, a njegov motiv je samoosnaživanje i jačanje samopoštovanja. On je hrabro uzviknuo: to sam ja, to je moja slabost, u ovome je moja snaga, prihvatite me, poštujte me! Tako da je ovo virtuelna grupa za podršku i (samo)osnaživanje. nana and Galija је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Октобар 12, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2015 Oprosti,VSB,necu nista da te pitam,neko mi je promenio iskaz...Shvatas?Oni me kontrolisu,sa druge strane su mali crni ljudi koji brisu moje postove...Oni misle da sam ja clan tajnog drustva ...zato su mi uveli kontrolu pisanja...pre nego sto ti procitas ovo,prvo ga procitaju oni...pa tek onda kliknu...ili ne kliknu,ako ovo procitas,znaci da su kliknuli... Sve najbolje. Volim_Sina_Bozjeg and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Октобар 13, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2015 ..taman tako brate, drž' se sad kako znaš ....zaista čudno,...kod nje nema ni trunka dileme nit bar potpitanja.... Nemam nikakvih pitanja,kao što nemam ni za tebe. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 13, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2015 Nemam nikakvih pitanja,kao što nemam ni za tebe.Пуф! „Госпођо Пуфно", што сте тако непуфнасти? Galija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Октобар 13, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2015 Пуф! „Госпођо Пуфно", што сте тако непуфнасти? Ako si gledao Sunđer Boba, znaš da je Pufna bodljikava :bleh: Galija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Октобар 13, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2015 Da ne ostanem pogrešno shvaćena, nemam pitanja jer sam i sama bila KPU. Jel sad jasnije ? Ne mislim da sam zbog toga posebno interesantna da bi mi se postavljala pitanja kao nekoj specijalnoj vrsti bića. Galija and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 13, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2015 Da ne ostanem pogrešno shvaćena, nemam pitanja jer sam i sama bila KPU. Jel sad jasnije ? Ne mislim da sam zbog toga posebno interesantna da bi mi se postavljala pitanja kao nekoj specijalnoj vrsti bića. сав овај труд је, рекао бих, да се људи не осете сами, и, најважније, да се не стиде себеисто тако и да се развеје страх код оних који (мисле да) нису Galija, Дијана. and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 13, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2015 Da ne ostanem pogrešno shvaćena, nemam pitanja jer sam i sama bila KPU. Jel sad jasnije ? Ne mislim da sam zbog toga posebno interesantna da bi mi se postavljala pitanja kao nekoj specijalnoj vrsti bića. Ovde je problem iskljucivo u tebi, jer niko drugi na ovoj planeti ne bi mogao da pomisli, da se postavljaju pitanja nekoj specijalnoj vrsti bica. Ovde se postavljaju pitanja ljudima koji imaju bolest o kojoj se prica samo kad neki zlotvor ubije pola sela jer su mu gatali i vracali. Pa ti ako hoces da cekas jos nekog ubicu, da bi se govorilo o psihijatrijskim bolestima, ti onda cekaj, Ja necu. Eto potpuno prosto i bez ikakve tenzije i negativne misli prema tebi, radi kako ti savest nalaze a ja cu kako meni savest govori. Ja imam podrsku od onih ljudi koji se profesionalno bave lecenjem i edukacijom i jos sam KPU, za razliku od tebe. Tebi je to bilo pa proslo a meni jos nije. Sve u svemu, bice to ok. Paradoksologija, Дијана., Galija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 13, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2015 сав овај труд је, рекао бих, да се људи не осете сами, и, најважније, да се не стиде себе исто тако и да се развеје страх код оних који (мисле да) нису Ja sam i dalje siguran da je to dobar nacin. Иван ♪♫ and Galija је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Октобар 13, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2015 Kad ćemo već pričati iskreno, u jednom preužasnom trenutku mog života sam morala da se javim psihijatru (PTSP depresivnog tipa) - naime, ako sam htjela zadržati prava iz radnog odnosa - naknadu za bolovanje..dok je trajao radni odnos išla sam na kontrole... raditi nisam mogla; nisam bila pod medikamentima a psihoterapiju ne pružaju. Ovo u smislu ukidanja prividne podjele na zdrave i bolesne i lažne superiornosti, izokrenutog stida. Pa ko nije u ova grozna vremena i ludom društvu bio bar kod psihologa, nije normalan! Ja lično sam se liječila molitvom i pričešćem.. kad bih se osjetila posebno loše išla bih na kraće u neki manastir, i tako... Sanja Т., Volim_Sina_Bozjeg, Paradoksologija and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 13, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2015 Kad ćemo već pričati iskreno, u jednom preužasnom trenutku mog života sam morala da se javim psihijatru (PTSP depresivnog tipa) - naime, ako sam htjela zadržati prava iz radnog odnosa - naknadu za bolovanje..dok je trajao radni odnos išla sam na kontrole... raditi nisam mogla; nisam bila pod medikamentima a psihoterapiju ne pružaju. Ovo u smislu ukidanja lažne podjele na zdrave i bolesne i prividne superiornosti, naličja stida. Pa ko nije u ova grozna vremena i ludom društvu bio bar kod psihologa, nije normalan! Ja lično sam se liječila molitvom i pričešćem.. kad bih se osjetila posebno loše išla bih na kraće u neki manastir, i tako... I sta bi nam sve ovo vredelo, da pricamo samo ljudima koji imaju ista ili slicna iskustva? Nista. Mi moramo govoriti sa ljudima koji ne znaju sta se desava sa nama u tim kriznim periodima zivota. Oni su nasa snaga a mi opet sa druge strane, treba da budemo njihova. Stigmatizacija postoji i moze da se vrati u obliku vatrenne bumerang bombe i ekplodira u sred porodice, koja bi psihijatrijske slucajeve ogradila zicom a sada imaju svog bliznjeg koji je oboleo. Zamislite kako bi takvo neznanje imalo katastrofalne posledice za onoga ko bi oboleo u takvoj porodici? Krili bi od ljudi, bilo bi ih sramota, jer upravo njima bi se vratilo sve sto su pre toga govorili za obolele ljude? Mislite li da je glupo sto ovo pisem? Galija and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Октобар 13, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2015 Mislite li da je glupo sto ovo pisem? Није глупо, можда ти изгледа као узалудан труд, јер нема тренутних резултата, али ти си тркач на дуге стазе 8086.gif Данче*, Иван ♪♫, Дијана. and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Октобар 13, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2015 Ne, nije glupo govoriti, ali mi (na Balkanu) smo generalno vrlo primitivni, malo je kulture i prosvećenosti u smislu poznavanja psihologije (tek odskora se sadržaji iz psihologije, umijeća komuniciranja, prevazilaženja konflikata obrađuju u školama), nema svijesti ni poznavanja prava i mogućnosti - pa privilegija je da porazgovaraš sa psihologom u školi ili socijalnim radnikom ako ga ima, a ne sramota; pa liječi svoju porodicu na vrijeme i manje će biti medicinske i psihopatologije, socijalne patologije... Imamo nekakav kult zdravlja, snage, lažnog morala i strah i mržnju prema svemu inferiornom i drugačijem... a što taj strah i mržnja dolaze od nesvjesnog poistovjećenja i straha od nečeg iznutra, toga nismo ni svjesni... Kod nas je kriv ko je bolestan, ko je invalid, i dostojan prezrenja... ne vidimo čovjeka, samo nedostatak. Da ima psiho test dostupan za neko šire ispitivanje, rijetko ko bi bio čist od nekog oblika neuroze ili poremećaja ličnosti; somatske bolesti u zanemarljivom broju slučajeva nisu psihosomatske; a akutna psihoza znači samo trenutni odgovor psihe koja ne može da se trenutno izbori sa realnošću svijeta ili konkretne traume. Akutna psihoza može a ne mora da pređe u hroničnu; stigmatizacija i odbacivanje od strane okoline će samo pogoršati stvar; a humanost i prihvatanje čovjeka, njegova reintegracija u društvo je nužan preduslov ikakvog izlječenja ili poboljšanja. Volim_Sina_Bozjeg, Galija and Дидим је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука