javor Написано Децембар 17, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2015 Ima ljudi koji retko, gotovo nikada ne čine nešto za druge... Žao mi je što je to tako i što oni nikada neće osetiti radost u davanju niti će doživeti sreću u davanju sebe drugima. Снежана and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 17, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2015 Sve je to teško ali i šaroliko, jer da se nisam razboleo i upoznao i tu malu braću, koju pre toga 30 godina nisam niti razumevao, niti su me interesovali, ja nikad ne bi saznao šta je ustvari ta ludost i ko je ustvari lud ako uzmem hrabro termine koji nedvosmisleno koriste ljudi koji stigmatizuju obolele ljude. Mislim lično, da će destigmatizacijom lekari dobiti dodatan vetar u leđa i sa još kvalitetnijim metodama razarati bolest, koja čoveku zaista jede dušu svakodnevno i bez prestanka. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Децембар 17, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2015 Ne zameri mi, ali ... mene ne uznemiravaju toliko reči lud, ludaci i sl. Više me boli i razočarava što lekari, psihoterapeuti ne znaju tačno šta rade sa obolelima nego nagađaju i izmišljaju kojekakve metode da bi bili originalni i čuveni, a stvarno ne pomažu, neleče, ne rešavaju probleme, ne uče ljude onome što pogrešno rade da to isprave i ne umanjuju i ne oslobađaju obolele od duševnog bola, teskobe, nemira, straha, rasejane pažnje, prisilnih misli i sl.I sami ti lekari su često oboleli, uzimaju na sebe odgovornost da leče druge ljude kao da je to cveće brati. Praštajte, pogođen sam brigom za blisku osobu koja se ovog momenta vratila sa terapije zbunjena i unezverena. Дијана., Sanja Т., Volim_Sina_Bozjeg and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2015 Ne zameri mi, ali ... mene ne uznemiravaju toliko reči lud, ludaci i sl. Više me boli i razočarava što lekari, psihoterapeuti ne znaju tačno šta rade sa obolelima nego nagađaju i izmišljaju kojekakve metode da bi bili originalni i čuveni, a stvarno ne pomažu, neleče, ne rešavaju probleme, ne uče ljude onome što pogrešno rade da to isprave i ne umanjuju i ne oslobađaju obolele od duševnog bola, teskobe, nemira, straha, rasejane pažnje, prisilnih misli i sl.I sami ti lekari su često oboleli, uzimaju na sebe odgovornost da leče druge ljude kao da je to cveće brati. Praštajte, pogođen sam brigom za blisku osobu koja se ovog momenta vratila sa terapije zbunjena i unezverena. Takdje i mene zbunjuje,plasi i ne da mi mira u trenucima slabosti. Termine lud, ludak sam vezao upravo za ljude koji ih koriste u smislu da im se vrati kao bumerang a kad neko iz neznanja koristi te reci, onda bi bilo dobro i da mu pojasnimo i ukazemo na te pogresne i zlonamerne termine. Destigmatizacija opste nije lak posao, niti je i u jednoj zemlji na svetu to bila. Sve drzave svi narodi su vodili ili vode borbu protiv stigmatizacije i naravno da tu ne moze biti sve idealno a iziskuje takodje jednu vrstu informiranosti, licnog ili strucnog znanja i dosta tolerancije. Dakle sve sto ovo drustvo sada nema u toj meri i kolicini, koja je potrebna da bi se razumevali. Vrlo sam jasno ukazao da su to pogresni termini i ciljao upravo na to, da ih zasluzuju samo ljudi koji ih koriste. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2015 Sto se tice lekara, pomozite koliko god mozete da pacijent uspostavi poverenje sa lekarom, insistirajte da i sam kaze ko mu od lekara uliva poverenje i slobodno insistirajte da mu se promeni lekar. Problem kad ovakvih bolesti je i taj, da se same porodice ne snalaze najbolje i da od brige za svojim obolelim, prosto i ne razmisljaju o odnosu lekar vs pacijent pogotovo napominjem u smislu poverenja i to stavljam iznad strucnog razloga. Vise manje svi imaju iste metode lecenja, dakle poverenje je najbitnije. Tada se pacijent potpuno otvori i lakse je uspostaviti dijagnozu i terapiju. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 Lijepa i korisna preventivna inicijativa u ustanovi "Dr. Laza Lazarević": razgovor sa psihijatrom bez upute, knjižice, identifikacije - radi lakšeg prevladavanja straha, predrasuda, pa i stigme. http://bgonline.rs/besplatna-psiholoska-podrska-bez-knjizice-uputa-i-identifikacije/ АлександраВ, Goku and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2016 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 "I finally came out to my close friends that I have depression, and now I'm being alienated because I'm "not mentally stable" This last college semester was horrible on me, and I came out of it with depression and depression meds. I'm 19M in college right now. I thought it was pretty obvious, but I wanted to tell my friends about why I've been talking less and have been hermitting myself out a little. So the next time we're all together, I tell them that I have depression and that's why I'm taking meds and that's why I've gotten so quiet, ect. And... Barely any response. Basically just some "oh, ok..." Like really? But it get's better. So the night after I tell them, I get a message from one of my "friends", whom I was going to room with next year. The message said, and I can quote, that they "don't feel safe around a mentally dark person" in their house. Ok, what? Even better, the convo goes on and says that my group of friends were talking... And they don't want to, in quotes again, "Associate with a mentally dark person" as a friend. Like what the fuck? It's been a week and they've lived up to it. Suddenly I'm not getting invited anywhere or anything. If I'm with my friends (I still try to hang out), I'll get heavily ignored. Like what the fuck, my depression has now gotten so much worse. I want to ditch every single one of them, but I honestly don't have any other close friends outside of this group. I'm trying my best to find new friends, and if that happens, I 'll happily leave these people who consider depression sufferers "dark and unstable and unsafe". Just needed to rant" https://www.reddit.com/r/depression/comments/7s6dlm/i_finally_came_out_to_my_close_friends_that_i/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука