............. Написано Јул 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 Не знам шта ово значи и о чему се тачно ради? Nije poenta u tome šta Zizjulas želi da kaže, već kako drugi tumače njegovu teologiju zarad isticanja različitosti ( izmedju službi ) nauštrb jedinstva,nauštrb zajednice, i prvo vide službu, pa tek onda ličnost. Što će reći, ne vide Carstvo "već sad i još ne", već svojevrsnu "paralelu" Carstva na zemlji, sa tačno određenim službama, što može voditi u ozbiljni klerikarizam. Niko ne spori Zizija, već one koji ga zloupotrebljavaju.Ma nema veze, jasno je da takvi postoje, ali oni i ne čitaju ovo. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 6, 2015 Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 On je taj koji je podoban najmanjem, i bez uticaja na bilo kakvu Crkvenu vlast? Dakle u episkopu je ikona Hristovog Tela? Икона Христа, око којег се окупљају све остале службе, које он уједињује у једно Тело. Многи су незамисливи без јединства, јединство је незамисливо без многих. Епископ је "матица" која уједињује многе у једно Тело, као што и Христос у Царству Небеском уједињује многе (народ Божији) у једно (своје) Тело. Volim_Sina_Bozjeg and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 6, 2015 Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 Nije poenta u tome šta Zizjulas želi da kaže, već kako drugi tumače njegovu teologiju zarad isticanja različitosti ( izmedju službi ) nauštrb jedinstva,nauštrb zajednice, i prvo vide službu, pa tek onda ličnost. Što će reći, ne vide Carstvo "već sad i još ne", već svojevrsnu "paralelu" Carstva na zemlji, sa tačno određenim službama, što može voditi u ozbiljni klerikarizam. Niko ne spori Zizija, već one koji ga zloupotrebljavaju.Ma nema veze, jasno je da takvi postoje, ali oni i ne čitaju ovo. Онда напиши на кога мислиш, на чије тумачење. То је онда друга тема. Људи тумаче на свакакве начине, као што и Зизијулас тумачи Светог Августина (којег највероватније није ни читао ) ............. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 6, 2015 Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 Икона Христа, око којег се окупљају све остале службе, које он уједињује у једно Тело. Многи су незамисливи без јединства, јединство је незамисливо без многих. Епископ је "матица" која уједињује многе у једно Тело, као што и Христос у Царству Небеском уједињује многе (народ Божији) у једно (своје) Тело. Dakle svi smo podjednako podredjeni zajednici i svi se negde u medjusobnom odnosu prozhimamo u Liturgijskom sabranju i sve vreme smo jedno? Ustvari, da pitam konkretno, koju vlast ima episkop a da mi drugi to nemamo? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 6, 2015 Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 Пиколо, ти ли си Mali sa fudbala me uvek duboko bogoslovsko zamisli Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 6, 2015 Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 Dakle svi smo podjednako podredjeni zajednici i svi se negde u medjusobnom odnosu prozhimamo u Liturgijskom sabranju i sve vreme smo jedno? Ustvari, da pitam konkretno, koju vlast ima episkop a da mi drugi to nemamo? Власт да не може да постоји као епископ без нас. александар живаљев, ............., Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 6, 2015 Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 Власт да не може да постоји као епископ без нас. Hvala, ziv bio brate. Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
............. Написано Јул 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 Онда напиши на кога мислиш, на чије тумачење. Mnogi, nije lepo imenovati. Nije reč o pisanoj reči, već o ( skoro pa ) opštem stavu, načinu razmišljanja koji je aktuelan u crkvi. U prevodu, klirikarizam često osnov traži u Zizjulasu koji je baš bio protiv klirikarizma. To je ono što nervira, guranje Zizjulasa u nos da bi se dokazalo nešto što j e izvučeno iz konteksta, a što Zizjulas nije uopšte ni hteo da kaže. Niti je on, na kraju krajeva, autoritet nad autoritetima po pitanju bogoslovskog mišljenja. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
............. Написано Јул 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 Власт да не може да постоји као епископ без нас. He, a vikarni episkopi? Kome su oni episkopi, kad nemaju narod kojem načalstvuju? Po meni, skroz kanonski i eklisiološki neutemeljena služba, pokupljena sa Zapada, preko Rusije. No, to je onda sasvim druga tema, nećemo ovde. Јефимија Крунић, александар живаљев, Јанко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 6, 2015 Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 prozhimamo Значи размишљам се само шта да ти кажем. Да ли намерно тако пишеш? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 6, 2015 Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 Погрешно си мислила. Ваља да изучиш основе православног катихизиса. Ali sam mislila...a to nije greh. Ili grsim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 6, 2015 Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 И кољач ради. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 6, 2015 Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 Значи размишљам се само шта да ти кажем. Да ли намерно тако пишеш? ajde kazi Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 6, 2015 Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 Питао сам. Да ли намерно тако пишеш као да си албанац? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 6, 2015 Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 Питао сам. Да ли намерно тако пишеш као да си албанац? Moguce ali mi je pleme pravoslavno i sa japanskim znacenjima. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука