Arsenija Написано Јул 5, 2015 Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 Прочитајте опет Јеванђеље. Позз. Hocu... ... Nisu apostoli bili bliski Hristu na onaj nacin na koji vi zelite da budete episkopu...Hristos je bio ucitelj,a oni ucenici,i ne moze ucenik da bude iznad ucitelja,nikada.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
............. Написано Јул 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 Hocu... ... Nisu apostoli bili bliski Hristu na onaj nacin na koji vi zelite da budete episkopu...Hristos je bio ucitelj,a oni ucenici,i ne moze ucenik da bude iznad ucitelja,nikada.. Нико и не жели да буде изнад учитеља. Нити ја оспоравам епископски ауторитет. Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 5, 2015 Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 Svima nama je potpuno normalno da se druzimo i sa Episkopima. Meni to nije normalno... ... Sta sam ja sve napisala...Episkop treba da zivi sa narodom,a ne da se druzi sa nima. Pozdrav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 5, 2015 Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 Нити ја оспоравам епископски ауторитет. Ali licnost da. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
............. Написано Јул 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 Meni to nije normalno... ... Sta sam ja sve napisala...Episkop treba da zivi sa narodom,a ne da se druzi sa nima. Pozdrav. Не можеш живети са неким, а да с њим не будеш пријатељ. То би била наопака заједница. Као што некад и јесте. Да не помињемо да неки не виде ил не поричају са својим епископом цео свој живот. То је нормално? Ае, нећемо више. Свако добро од Господа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 5, 2015 Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 Ali licnost da. Kako? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 5, 2015 Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 Ае, нећемо више. P.s. Pa to je kad zive u nekom vakumu ... Necemo vise... Svako dobro ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Јул 5, 2015 Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 Hocu... ... Nisu apostoli bili bliski Hristu na onaj nacin na koji vi zelite da budete episkopu...Hristos je bio ucitelj,a oni ucenici,i ne moze ucenik da bude iznad ucitelja,nikada.. jel sad OK? Svetlana Pecin-Saraguda, Volim_Sina_Bozjeg, Ламех and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 5, 2015 Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 Nema ni jednog velikog teologa u istoriji hrišćanstva i Crkve koga nisu pratile velike kontroverze. Od ap. Pavla pa do mitr. Zizjulasa. To je opšte mesto. Ipak, ono što ovde u Srbiji nedostaje jeste pošteno (dakle, akademsko, hermeneutičko i pažljivo) čitanje mitropolitovog bogoslovlja. Svih ovih godina u Srbiji dominiraju dva čitanja Zizjulasa: - epigonsko (njegovi tekstovi su poput svetog pisma koje ovi epigoni čitaju na fundamentalistički način, itd.) - pljuvalačko (sve u vezi sa Zizjulasom je napljuvano, potcenjeno i unapred odbačeno kao jeres, ekumenizam, itd.) Za sve ove godine (decenije) nisam u Srbiji video ni jedan ozbiljan članak, studiju, rad o teologiji mitr. Zizjulasa. Ili je epigonski, ili je pljuvački. Doduše, postoji u Srbiji jedan pošten čitalac Zizjulasa i od njega sam mnogo puta uživo čuo sjajne kritike i zapažanja. Ali, ovaj čovek ne piše o tome, iako je plodan pisac u nekim drugim temama, te kaže da mi teolozi to trebamo da pošteno iščitamo. Treba uzeti ceo opus i sa olovkom u rukama čitati i akademski relevantno interpretirati. Verujem da se tek onda može ozbiljno suditi o teologiji Jovana Zizjulasa. P.S. Lično, meni je mitr. Zizjulas (putem knjiga, članaka, beseda) mnogo pomogao. Akademski, ima mnogo plodnijih i boljih teologa od njega. Драшко, verum est in beer, александар живаљев and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 5, 2015 Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 Koje su to novine od +Zizijulasa? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 5, 2015 Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 Bog nema alternativu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 5, 2015 Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 Mogla bi ova tema i na naslovnu stranu pouka. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Јул 5, 2015 Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 Svih ovih godina u Srbiji dominiraju dva čitanja Zizjulasa: - epigonsko (njegovi tekstovi su poput svetog pisma koje ovi epigoni čitaju na fundamentalistički način, itd.) - pljuvalačko (sve u vezi sa Zizjulasom je napljuvano, potcenjeno i unapred odbačeno kao jeres, ekumenizam, itd.) Да, то је проблем. Није ми јасно зашто постоји та врста блокаде код наших теолога? Као старовременском човјеку, мени се допала критика избацивања апологетике из Зизјуласовог теолошког система коју је својевремено изнио незаборавни прота Лазар Милин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 5, 2015 Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 jel sad OK? Ne zelim da se upustam u diskusiju koju ne razumem.Ja ova pitanja ne mogu da shvatim.Moj mozak to odbija i ne prepoznaje kao pitanje...Zivimo u takvom vremenu da je to strasno.Znate i sami,i nije ok da manipulisete fotografijama koje su potpuno van konteksta...Moja ideja je bila ta da danasnji covek zaista ne da ne moze da veruje svestenicima,nego prosto ne sme... Toliko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бранко Тапушковић Написано Јул 5, 2015 Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 Богословствовање Епископа Пергамског је ускраћено управо за тај- ЛИЧНОСНИ однос. Кад причешћујемо народ Божији, не говоримо ли име сваког понаособ причасника, потврђујући тиме његову личност? И послије службе, пијући кафицу, не разговарамо ли са тим истим људима као личностима? Сретнемо се у шетњи са парохијанима и ето опет разговора са личностима, о томе као нам је било прошле недеље на служби, понека анегдотица, и ето наставка заједничарења. Отприлике тако гледам на ту проблематику, да кажем. ............., александар живаљев, Arsenija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука