Jump to content

Вишедетне породице

Оцени ову тему

Препоручена порука

Za brak i porodicu na Hriscanskim osnovama treba imati vere i duboko zajednistvao sa Bogom. Onda su i jedno i 10oro dece blagosloveni srecni i radosni. Deca su dar od Boga i samo naj ko sa Bogom hodi moze ,na slavu Bozju, cuvati i odgajati tu decu bez obzira na broj i materijalni status. Hristos je rekao: A bez mene nemozete nista ciniti! Potrebno je nakalemiti se na Hrista i onda ce sve biti uredu bez obzira koliko dece nam Bog dao. Zivot vere je neprestano cudo. Video sam porodicu sa 12 dece i svi radosni i sretni a video sam i porodicu sa jednim detetom koja je pakao. Razlika je bila u Hristu!

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Одговори 628
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 16 минута, PredragVId рече

Многи планирају брак и породицу, романтичан живот и сличне ствари и наравно ништа од тога не буде. Кажу да у Србији преко 100.000 деце пострада и пре него што се роди. И они такође тврде да су образовани, разумни и да желе да планирају породицу!!!

Често пута, су и ови први, и ови други, исти људи!

Колико се само бракова у Србији разведе?! Не зна им се број!

И ови трећи, су веома често, потпуно исти људи, које сам поменуо у првој и другој групи!!!

Са друге стране, од оних малобројних, који ипак имају стабилне бракове, можда тек свака 30-а породица има више од 5-оро, а можда тек свака 100 породица 10-оро деце, заиста права су реткост. А, често пута, баш их православна вера покреће на многодетност. 

Знам доста таквих породица из цркве, и морам да приметим, да има доста радости међу њима. Већина од њих није планирала такав живот, али ситуацију су прихватили као Божији промисао и сву децу као дар од Бога. 

Некада, не тако давно, развода скоро да није ни било а многодетне породице су биле бар 5 пута чешћа појава.

Ево, данас на дан заштитника породице, светих Петра и Февроније муромских чудотвораца, и заштитника свих оних који би хтели да једнога дана заснују своје породице, да вам пожелим, њиховим светим молитвама, да тако и буде.

Ko se zbog romantizma ženio/udavao, bolje da nije.

Često je pravoslavlje razlog mnogodetnih porodica, a često idu musava i polugola zimi. Ili ovde samo govorimo o belim ulickanim porodicama iz kojih isijava radost kao sa postera za Jehovine svedoke?

Razvoda nije bilo jer je bila veća ekonomska zavisnost, a i socijalna stigma, ne romantizuj starinske brakove. Zamisli babu da kaže dedi da ga ostavlja, gde da ode, bruka i sramota.

Hvala na lepim željama, da nam Bog usliši molitve.

Подели на овим сајтовима

Ja se slazem u principu sa Aleksandrom. Svakom siromasnom detetu bih pomogla ako mogu bez ikakvog analiziranja njihovih roditelja i odluka koje su donosili. S druge strane, svoju licnu porodicu bih gledala da organizujem u skladu sa procenjenim mogucnostima i to ne samo materijalnim vec i fizickim, zdravstvenim, emotivnim...

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, florenntina рече

Ja se slazem u principu sa Aleksandrom. Svakom siromasnom detetu bih pomogla ako mogu bez ikakvog analiziranja njihovih roditelja i odluka koje su donosili. S druge strane, svoju licnu porodicu bih gledala da organizujem u skladu sa procenjenim mogucnostima i to ne samo materijalnim vec i fizickim, zdravstvenim, emotivnim...

To bi svako uradio, ovo je forum, svako laprda i iznosi svoje nebitno mišljenje i svemu i svačemu. Niko ne bi prišao detetu i analizirao roditelje.

I fino si istakla-porodica se organizuje u skladu i sa zdravljem i emotivnim stanjem.

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, ana čarnojević рече

aham.

tako ja planirala. al Bog ima svoje planove. i hvala mu na tome. naježim se kad pomislim da ovog bića pored mene ne bi bilo da sam ostvarila planove.

Jedno biće ili 10oro?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, ana čarnojević рече

zašto bi se nešto merilo? pričali smo o planiranju tako važnih stvari kao što je dolazak čoveka na ovaj svet.

mene su učili u crkvi...neko može da digne 100 kila a neko 20. možda je meni dvoje ili troje kao nekome 10...to nije nešto što mi možemo znati. zna se ko meri te stvari.

Znači jedno. 

Tema su visedetne porodice, svi su iskalkulisali svoje mogućnosti, a kad neko to javno kaže odmah je konformista protiv dece. Ovde brak najviše komentarišu oni koji nemaju ženu, ljude bez dece ljudi koji isto nemaju dece.

Подели на овим сајтовима

I još jedno pitanje-je l vi stvarno mislite da Romi filosofiraju o ontologiji stvaranja novog čoveka ili se samo reprodukuju bez ikakvog razmišljanja kako dalje? Ili je ovde reč o belim čistim licima pravoslavne veroispovesti? Oni drugi i nisu naša briga...

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, ana čarnojević рече

odakle znaš da je jedno? nije jedno. ako ovako izvlačiš zaključke iz ostalih postova kao što si izvukla iz mog...

evo da ti bude jasnije to jedno, najmlađe, je autistično. ako već meriš onda mu to dođe kao pet. znači šest - sedam. 

okej?

Izvini

Подели на овим сајтовима

Ozbiljno ovi ljudi su potpuno infantilni, jel nisu culi za kondome i slicno? Ne razumem sta im je u glavama, mozda su prosto glupi.
Hrabar bi bio onaj koji ima 10toro dece ali zna da ima uslove da im svima obezbedi pirstojan zivot, odista hrabar i vredan i respektabilan je takav. 
Ovde kao da imamo neke fetishre na decu, ko sekta mi deluju.

ни твоји тата и мама нису користили кондом..одкуд теби право да мислиш да имаш више права на живот од те дјеце?
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Natasa. рече

ovo je forum, svako laprda i iznosi svoje nebitno mišljenje i svemu i svačemu

Па хајде онда да га назовемо Живо Лапрдање Небитног Мишљења.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, АлександраВ рече

Па хајде онда да га назовемо Живо Лапрдање Небитног Мишљења.

Ili ti forum :smeh1:

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Агница рече

ни твоји тата и мама нису користили кондом..одкуд теби право да мислиш да имаш више права на живот од те дјеце?

Niko ne govori o pravu na život, na to svako ima pravo. I niko decu ne pominje. Pitanje je bilo-da li je hrabro ili ludo imati 10oro dece bez da roditelji imaju za osnovne potrebe.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...