Jump to content

Зашто је православно хришћанство неспојиво са јогом (образложење телевизијске изјаве дате телевизији N1)

Препоручена порука

Тачно, прецизно и јасно! Само да додам да је Јога првобитно и представљала Безмолвије, Исихију, Смиреноумље. Наше Православље то управо и поседује вековима. Дакле, ако хоће неко да се бави ПРАВОМ Јогом....изволте....ИСИХАСТИЧКИ НАЧИН ЖИВОТА У ЛИТУРГИЈСКОМ ОКРИЉУ ЦРКВЕ. 

Паметном доста! :)

Sa ponekom vezbom u slobodno vreme, ako praktikuje sportse aktivnosti ili je na terapiji.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ono,iskrena da budem,isla sam i na aikido 2 dana,dok nisam shvatila koliki je manijak instruktor,sta sam znala tad kad sam imala 15 godina.Elem,ko kaze da tu ne postoji tehnika disanja?

Postoji i u borilackim vestinama, sam svestenik Oliver to i pise, samo ne baca anatemu na one koji jos praktikuju.

za jogu mu je jednostavnije reci, posto je slabije poznaje :)

Bez sale, onaj poslednji deo svestenikovog obrazlozenja je najbitniji deo i ja ga podrzavam. Ubi nas nr znanje :)

Подели на овим сајтовима

Ubi nas neznanje, ili hocemo da idemo linijom manjeg otpora.

Non -stop drobimo ovde o molitvi,i to nije za dzabe.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Ubi nas neznanje, ili hocemo da idemo linijom manjeg otpora.

Non -stop drobimo ovde o molitvi,i to nije za dzabe.

Pa upravo o tome se i radi, molitve nema pa nema a ljudi su je žedni.

Ozbiljno ovo kažem, ljudi su žedni molitve i ja verujem duboko u ono što sveštenik Oliver piše na tu temu i ja se plašim, da će neki zameniti praktikovanje hindus joge umesto tihovanja u molitvi ali stvari ipak moramo, da nazovemo pravim imenima.

Isusova molitva je zakon.

Подели на овим сајтовима

Јел тако Тодоре? Само треба снажна рука.

Да. Ми сељаци је уватимо палчевима тамо код петељке и располутимо очас посла. И правимо се важни.

Буде тачно лапо-лапо.

Подели на овим сајтовима

Gresna mi dusa. :-D Sutra je 1.jul,Arsenija se vraca sa godisnjeg odmora u zizu pozrtvovanja.Necemo se cuti,a ni videti,kao ni do sad.Ostajte mi u ljubavi kojom vas Hristos ljubi i setite se mene gresne u molitvama svojim,jer ako je u ovom trenutku nekome potrebna molitvena pomoc,to sam ja.Pozdrav i ostajte mi sa Bogom. :-*

:351780:

Подели на овим сајтовима

ТА брате...Тааа !   :)))   ...и сељачка, што би рек'о Тодор.

Ne spinujem niti trolujem, cilj mi je da iskažem, možda baš na ovoj temi, da nekim opitom u mom okruženju, među ljudima dobrim i lošim, bližim i daljim, Pravoslavlje sve više i više postaje za njih manje upućenih, dosadno, zatvoreno i lopatasto.

Joga je trenutno "moda" što bi se reklo a mi na iskušenju.

Подели на овим сајтовима

Gresna mi dusa. :-D Sutra je 1.jul,Arsenija se vraca sa godisnjeg odmora u zizu pozrtvovanja.Necemo se cuti,a ni videti,kao ni do sad.Ostajte mi u ljubavi kojom vas Hristos ljubi i setite se mene gresne u molitvama svojim,jer ako je u ovom trenutku nekome potrebna molitvena pomoc,to sam ja.Pozdrav i ostajte mi sa Bogom. :-*

Ljubimo te, molimo se i volimo te.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...