Jump to content

Дочек "Орлића" испред скупштине уз "Оче наш" !

Оцени ову тему

Препоручена порука

Са друге стране имамо неколико вас великосхимника, које је Бог удостојио да знате оно скривено у људима. Па тако рецимо ти, у свом пречистом испољавању хришћанства, оцењујеш ко је какав и због чега је такав, и то по једној фотографији за коју си се ухватила као пијан плота.

И тако ти у својој опијености сржи Православља осудиш оне за које кажеш да су судије и које називаш великосхимницима и срцезналцима.

"Свети Златoуст рече да се џаба затвараш и у ћелију своју, због молитве, ако ти срце није чисто." Ово је баш лепо речено.

Каже Православље и да уз срце чисто иде и дух скрушен. :) - па ће понашање скрушеног човека бити скрушено.

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Мало пристојности неће да шкоди. Реците ако имате шта паметно, а ако не да предузимамо мере...  8086.gif :kriminalac:  sFun_bat  

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Слажем се са Браниславом. Урадили су оно што сви ми пропуштамо да чинимо, а то је да проповедамо Христа са балкона и тргова. Наравно, то је и истицање захвалности Богу. Као и показивање да је успех ту што су се поуздали у Бога, а не само у свој таленат.

Гледање на молитву Оче наш, као индивидуалну молитву, је тотално погрешно. Зар заборављамо на њено саборно говорење у храму током литургије? У том тренутку су од платоа направили највећи храм икада, и сам догађај литургије пренели на плато.

Подели на овим сајтовима

Па да видиш и јесте. Они су тако неискусни и млади учили од оних који су их водили, па су то што су научили применили. А применили су тако да су њихови међусобни односи доведени на ниво који им је омогућио да направе сложан тим и да као заједница успеју у остварењу циља око којег су се окупили. Никога нису пљували, није било горчине, зависти...било је вере и слоге. И резултат није изостао. 

Зато, да поновим, све што дежурни критизери могу то је да *цензура*.

Увек је вера присутна, него је питање каква је. Пошто себе сматраш јуродивим, како си пар пута навео, вероватно знаш да се неке славе, новци, титуле и злата добијају и другим путевима (ништа не тврдим, нити бих се усудила да тврдим када је ова екипа у питању, нека је њима све то на радост и спасење, не бих волела да се неко сада закачи за ово), о чему веома лепо говори човек у клипу који је на претходној страни Иван Ивковић поставио.

Тако да, свака част на труду, вољи и доброј намери, успеху фудбалера, али се никако не могу убедити да онакво понашање окупљених одашиље дух хришћанства.

Подели на овим сајтовима

И тако ти у својој опијености сржи Православља осудиш оне за које кажеш да су судије и које називаш великосхимницима и срцезналцима.

Хехехе, али  :trtmilo: неће ти проћи ова замена теза. 

"Свети Златoуст рече да се џаба затвараш и у ћелију своју, због молитве, ако ти срце није чисто." Ово је баш лепо речено.

Каже Православље и да уз срце чисто иде и дух скрушен. :) - па ће понашање скрушеног човека бити скрушено.

Како је мудро то наше Православље, сходно томе у духу смирења - опрости :bendoff:   

Подели на овим сајтовима

Али неки људи, па још хришћани, у свом јаду, беди, чемеру и чамотињи индивидуалности нису кадри да "скину капу" и кажу "свака част".

Ali to si rekao već pet puta. Ko je hteo da pročita pročitao je. Mislim, slobodno možeš i nešto drugo da napišeš. Ah, da, sada će jedno od ona dva koja su ti još jedino preostala: ili - slepče jedan, ili - administracijo moderacijo. 

Подели на овим сајтовима

Hahaha, e hvala ti Bane za ovo, najbolja replika na celoj temi ... :)):D

I ti brate promeni taj nick, prosto navodis na gresne misli sa njim ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

I ti brate promeni taj nick, prosto navodis na gresne misli sa njim ...

Dobro,kod žena to nije toliko sablažnjivo. Primamljivo zvuči, Lepi...Lepi...da, mora da je stvarno lep, ju-hu !

Подели на овим сајтовима

Хехехе, али  :trtmilo: неће ти проћи ова замена теза. 

Како је мудро то наше Православље, сходно томе у духу смирења - опрости :bendoff:   

Немам шта да ти опраштам јер ти ништа и не замерам. :)

А што се "замена теза тиче" сва моја негативна критика је усмерена на приказано понашање масе и ништа друго. Нисам написала ни да је тај и тај лицемеран, нити да је малодушан или било шта слично, већ је поента мог писања да се хришћани не понашају тако. Али ето, као и увек, простре се више раличитих мишљења на исту тему, што, уосталом, оваква дописивања и читања и чине донекле занимљивим.

Ако си саблажњиве природе, онда бих требала да ти затражим опроштај, али нећу јер не бих била искрена.

:drugarstvo:

Ово је као мали закључак мог дводневног баљезгарења којим сам уморила и себе, а камоли вас.

Подели на овим сајтовима

Па да видиш и јесте. Они су тако неискусни и млади учили од оних који су их водили, па су то што су научили применили. А применили су тако да су њихови међусобни односи доведени на ниво који им је омогућио да направе сложан тим и да као заједница успеју у остварењу циља око којег су се окупили. Никога нису пљували, није било горчине, зависти...било је вере и слоге. И резултат није изостао. 

Зато, да поновим, све што дежурни критизери могу то је да *цензура*.

Meni nije jasno kako ne kapirate sve vreme gde je najveci probem.

Zivimo u zemlji gde se kao pravoslavno izjasnilo 90% gradjana (90% EJ!, skoro cela nacija). U takvoj zemlji, gde je pravoslavlje utkano u samo bice nase nacionalnosti i gde je odziv toj religiji skoro pa nezabelezen u modernom svetu, stvari poput "oce nas" na javnim mestima bi trebalo da su deo rutine i da niko u tome ne vidi nista neobicno niti da u tome vidi nesto ekstremno dobro... jednostavno takve stari bi trebalo da su svakodnevne  i normalne...

A nisu...

Aj sto ateisti gundjaju, to nije tolki problem ( da malo razmisljate ne bi ste se na to ni osvrnuli) ali JESTE problem sto vi pocinjete da se prema tom cinu odnosite kao prema cudu nevidjenom...

Ako je  u pravosalvnoj zemlji "oce nas" posle pobede na sportskom takmicneju ravno cudu, onda ste kao crkva u jos vecem cabru nego sto sam se nadao, drugari...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...