Дуња Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 @ Милош Бг Cak i skandiranje "Vucicu pederu" sto iskreno mislim da je Dunji najveci problem jeste nesto sto kakve veze ima sa fudbalerima tacno? Dakle oni su ocitali Oce nas i otkrili svoju tajnu iz svlacionice,ali oni nisu pokretali to skandiranje... Немој мислити да ми је у овој причи било шта проблем, понајмање то скандирање. На скандирање сам се осврнула анализирајући атмосферу окупљених. Висимо на форуму, причамо ни о чему. Ако обратиш више пажње на моја писања видећеш да ништа нисам лоше написала о фудбалском тиму, нити том тренеру, освојеним титулама, ни о њиховој личној и колективној молитви у свлачионици, испред свлачионице и др., већ сам изразила свој утисак о окупљањима оваквог типа. Није лепо да се додаје некоме нешто што није рекао. Предалеко се отишло у овом "ћаскању" где се свако грчевито држи по једног детаља и не одступа од њега. Није ми јасно како оваква ствар - победа фудбалера (без обзира на то колико она објективно или не значајна била) може да поприми, малтене, космичке сразмере, чак и да изазове увреде код неких. Ствар је једноставна - један број нас није способан да запази исијавање исконског православља на оваквим скуповима (могуће по слабости, мада се слажем са монахом из Ивановог клипа који говори баш о духу спортских такмичења и такмичења уопште као игре сујете и надметања, освајању медаља, таштини, између осталог, са једним реалним песимизмом у односу на набројано). Друга група људи у свему томе што ми сматрамо фештом види директно посредство самог Бога и оправдава све те појаве и пројаве, специфично понашање. Дакле, у питању је лични опит православља и очекивање одређеног понашања православних. @ ВСБ Ако скандирање "Вучићу, педеру" јесте исправно - како га оправдаваш (у духу православља, наравно)? Ако јесте исправно (а не може истовремено бити и исправно и неисправно) онда је богоугодно. Или опет грешим? Ниједан, али ниједан, човек који је богат Духом Светим неће подржати твоје мишљење по том питању, веруј ми. Натан је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 а шта ти очекујеш да деца од 18 година проспу сузе покајања и озаре се светлошћу богопознања?! Ja baš naprotiv. Ali ljudi - bratija koju ovde kritikujem - misle da se baš tako nešto veličanstveno (svenarodno pokajanje, bogopoznanje, hik tras ultra giga mega blagodat, u jea!) desilo, o tome se radi. Pročešljaj komentare i načićeš. Ja kažem da je u pitanju bio samo vašar. Pivo, snajke i folklor. Kakav sveti duh, kakvi bakrači ... Дуња and Натан је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 вашар је био испред Старог двора, а да ли је био вашар и у свлачионици, одакле ти то можеш знати. To nisam nigde pominjao, bar se ne sećam da jesam. Nisam. To je drugo. Дуња and Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Ћорава посла... Натан and Дуња је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Ja kažem da je u pitanju bio samo vašar. Pivo, snajke i folklor. Kakav sveti duh, kakvi bakrači ... Да не буде да правим паралелу у сличности догађаја, никако! Него чисто на нивоу наведеног коментара; елем, зар нису многи у Јерусалиму помислили да су се апостоли добрано ољуштили од вина па баљезгају?! При том, још једаред, скуп испред Старог двора није ни у каквој вези са Педесетницом. нити желим да доведем у везу. А да се гомила људи пржи на вашар побожност, то се са Лепим у суштини слажем. Шта већина људи, већина клира. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 @ Милош Бг Cak i skandiranje "Vucicu pederu" sto iskreno mislim da je Dunji najveci problem jeste nesto sto kakve veze ima sa fudbalerima tacno? Dakle oni su ocitali Oce nas i otkrili svoju tajnu iz svlacionice,ali oni nisu pokretali to skandiranje... Немој мислити да ми је у овој причи било шта проблем, понајмање то скандирање. На скандирање сам се осврнула анализирајући атмосферу окупљених. Висимо на форуму, причамо ни о чему. Ако обратиш више пажње на моја писања видећеш да ништа нисам лоше написала о фудбалском тиму, нити том тренеру, освојеним титулама, ни о њиховој личној и колективној молитви у свлачионици, испред свлачионице и др., већ сам изразила свој утисак о окупљањима оваквог типа. Није лепо да се додаје некоме нешто што није рекао. Предалеко се отишло у овом "ћаскању" где се свако грчевито држи по једног детаља и не одступа од њега. Није ми јасно како оваква ствар - победа фудбалера (без обзира на то колико она објективно или не значајна била) може да поприми, малтене, космичке сразмере, чак и да изазове увреде код неких. Ствар је једноставна - један број нас није способан да запази исијавање исконског православља на оваквим скуповима (могуће по слабости, мада се слажем са монахом из Ивановог клипа који говори баш о духу спортских такмичења и такмичења уопште као игре сујете и надметања, освајању медаља, таштини, између осталог, са једним реалним песимизмом у односу на набројано). Друга група људи у свему томе што ми сматрамо фештом види директно посредство самог Бога и оправдава све те појаве и пројаве, специфично понашање. Дакле, у питању је лични опит православља и очекивање одређеног понашања православних. @ ВСБ Ако скандирање "Вучићу, педеру" јесте исправно - како га оправдаваш (у духу православља, наравно)? Ако јесте исправно (а не може истовремено бити и исправно и неисправно) онда је богоугодно. Или опет грешим? Ниједан, али ниједан, човек који је богат Духом Светим неће подржати твоје мишљење по том питању, веруј ми. Ali sta ti zelis da dokazes? Da su tamo bili najveci gresnici sveta? Da kao Lepi kazes da bi oni raspeli Isusa? I to sve zbog price oko Oce nas i pohvale sto su to odradili i sto u najvecem svom uspehu nisu zaboravili onoga kome su se molili za taj uspeh? p.s. AV je sam rekao da podrzava da mu vicu Vucicu pederu,ako on to odobrava i poziva na to,mozda mu narod samo uslisuje zelju. Pritom delujes mi Dunja na nacin taj da ako uzmes da gledas Ljovisnu da ces sat vremena pre toga razmisljati da li je to Bogougodno ili nije , da kad razmisljas da li ces spremiti zeljanicu ili pitu sa mesom razmisljati sat vremena sta je Bogougodnije... Ako nisi takva onda si licemer,jer ja ne mogu da verujem da ti iz ovakvih stvari trazis ne znam koliko i sta veliko a ako trazis iz svake situacije Bogougodnost onda okej prastaj onda si u svakom momentu na istoj sustini i onda ti se divim ako to uspevas,svaka cast i onda te samo molim da me pomenes u svojim molitvama posto si na mnogo lepom putu. I pritom bih vas razumeo da je neko dosao ovde i napisao kako je to sto se desilo na doceku ne znaaaaam kakvo ludilo,ne samo smo rekli da je lepo,lepo je to su deca,lepo je jednostavno i nista vise od toga,videli smo tu Boziju ruku na tom uspehu jednostavno previse je slucajnosti za koje smo saznali tek na doceku,a opet rezultat je tako fantastican,neverovatan. Nije to ne znam kakav Vaskrs Srbije niti ne znam sta,samo je lepo. Ispada da smo ovde svi pisali kako su ti orlici i ljudi koji su ih docekali svetitelji zbog Oce nas,pa nam vi sad govorite da nisu i objasnjavate i dalje ne kontam. Trazite paralele,tumacite bukvalisticki...sve zarad cega? I opet ne kontam. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 елем, зар нису многи у Јерусалиму помислили да су се апостоли добрано ољуштили од вина па баљезгају?! Можда има паралеле. Али (не рачунајући сасвим дугачији контекст времена, простора, итд, итд) с једном великом разликом: тада је то у Јерусалиму био субвертивни чин појединаца, мале групице људи, у односу на масу Јудеја и јудејску религију; па ако хоћеш и у односу на свет ("који у злу лежи"); ово испред двора је био чин супротног. Ламех је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Заиста сам се потрудила да објасним, али ми Ali sta ti zelis da dokazes? Da su tamo bili najveci gresnici sveta? Da kao Lepi kazes da bi oni raspeli Isusa? I to sve zbog price oko Oce nas i pohvale sto su to odradili i sto u najvecem svom uspehu nisu zaboravili onoga kome su se molili za taj uspeh? говори да овде, међу нама, постоји проблем у разумевању са моје стране, а могуће и у комуникацији са обе стране. Нађи иједан мој помен њихове молитве у негативном контексту или њихово захваљивање Богу, или омаловажавање њиховог успеха јер алудираш на то, а није ми јасно откуд. Приписао си ми нешто што нисам рекла. Ако имаш воље ишчитај тему поново. "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 @ ВСБ Ако скандирање "Вучићу, педеру" јесте исправно - како га оправдаваш (у духу православља, наравно)? Ако јесте исправно (а не може истовремено бити и исправно и неисправно) онда је богоугодно. Или опет грешим? Ниједан, али ниједан, човек који је богат Духом Светим неће подржати твоје мишљење по том питању, веруј ми. Ispravno je potpuno, taj recnik gospodinu Vucicu opste nije nepoznat a sama ideja tog takvog srocenog teksta jeste Bogougodno, jer ovaj brod ciji je on kapetan, moze pristati samo sam. Brod ludaka pristaje sam. Dakle ovaj recnik gospodinu vucicu nije nepoznat, on sam ga cesto koristi i cesto ga je koristio, kvalifikacije i terminologija gospodina vucka je svima poznata vec duzi niz godina. Sad ga treniraju profesionalci, vucko se smiruje sa piramidalnim rukohvatom a bes koja je u njemu, nicim se osim mrznje i prezira ne moze opisati. Dozvolicu, da ja to subjektivno tako gledam. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Ja baš naprotiv. Ali ljudi - bratija koju ovde kritikujem - misle da se baš tako nešto veličanstveno (svenarodno pokajanje, bogopoznanje, hik tras ultra giga mega blagodat, u jea!) desilo, o tome se radi. Pročešljaj komentare i načićeš. Ja kažem da je u pitanju bio samo vašar. Pivo, snajke i folklor. Kakav sveti duh, kakvi bakrači ... Lepi covece, kakav brej vasar, svako je imao pravo da dodje na javno okupljanje, poruka koji su ovi momci poslali je nesto najblize pravoslavlju ikada, sto se tice sportskih ekipa. Igra Oce nas, cela Srbija Aj spusti loptu i dodaj mi jednu na penal. Dexi and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 ок, онда смо се разумели Da se ukljucim u razjasnjenje Ide indijanac sa jednim beogradjaninom po stazama kalemegdana, u jednom momentu indijanac uzvikne crvcak!! Napravi korak cucne i iza zbuna uhvati cvrcka. Kaze bg momk, uh pa ti mnogo bolje cujes od mene. Nesto kasnije u toj setnjici, nekome ispadne kovanica novcana, dinar i bg momk se okrene, medjutim indijanac, je nastavio da seta i nije ni primetio zveket novca. Bg momk ga pita, da li je moguce da nisi cuo dinar koji je pao na asvalt? Indijanac tek tada shvati, da je Bg momk cuo i da mu je bilo neobicno sto indijanac to sa takvim sluhom nije registrovao. I kaze> Vidis, ne cujem ja bolje od tebe nego svako cuje ono sto zapravo hoce i zeli. Manolis, Фидер, Dexi and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Volim_Sina_Bozjeg and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Men se svidja. Dexi and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Ispravno je potpuno, taj recnik gospodinu Vucicu opste nije nepoznat a sama ideja tog takvog srocenog teksta jeste Bogougodno, jer ovaj brod ciji je on kapetan, moze pristati samo sam. Brod ludaka pristaje sam. Dakle ovaj recnik gospodinu vucicu nije nepoznat, on sam ga cesto koristi i cesto ga je koristio, kvalifikacije i terminologija gospodina vucka je svima poznata vec duzi niz godina. Sad ga treniraju profesionalci, vucko se smiruje sa piramidalnim rukohvatom a bes koja je u njemu, nicim se osim mrznje i prezira ne moze opisati. Dozvolicu, da ja to subjektivno tako gledam. Samo sto je Vucic tada kao i Seselj i tada i sada tu terminologiju koristio za prave osobe u pravo vreme ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука