Лазар Нешић Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 ne ja samo gundjam na tvoju raspravu s fiderom dok ja pišem poeme Ne, ne ... sada mi je sve jasno. U mom bitku sad je led odasvud obuzimama me tama sada koračam ranjen, bled s tužnom srcem gde haraše Dijana. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Ви људи не умете да се шалите ... МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Odlazak na Novi Zeland pa u nasu crkvu,blagoslov oca Save Molitva pred i posle svake utakmice Dres sa motivima i verom u Gospoda Boga Slabo je to. Za sledeće prvenstvo predlažem: - post od 40 dana - nema seksa pre braka (a koji su u braku, nema za vreme posta) - poseta svetoj gori i ostrogu, u dresovima naravno - pojasi nevinosti - pred svaki trening ispovest, kao i posle treninga - vezivanje za krevet, da ne bi bilo rukobluda - mirosanje pred svaku tekmu, a za naprednije i vodica - literatura strogo Lestvica i Nevidljiva borba, sa tumačenjem Serafima Rouza - nema tv, osim pravoslavnih filmova ponekad - mobilni i tableti samo ako su napunjeni bogomoljačkim pesmama - nema žena, to je valjda jasno, nema ni zajedničkog kupanja više - dodati po želji ... Samo ovako možemo pobediti! Viktor Ljvovic, Дијана. and Avocado је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Ви људи не умете да се шалите ... ne, nažalost, taj dar nemam, sve shvatam vrlo ozbiljno, analiziram i rečeno i motiv i posljedice itd.... naročito kad je sarkazam i neko zloslovlje upakovano u oblandu bilo čega pa i šale ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Lepi, nikako ti brate taj humor ne ide. Prosto, uvežbavaj ga malo na nekim privatnijim relacijama i onda, kada ga, i ako ga, iole oformiš, onda izbacuj po malo i ovako javno. Ali baš po malo, i veoma oprezno. Strašno oprezno to radi, jer ovo je jako loše. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 @, Ц, ц, ц...ви млади...слабо је то...забранити фудбал и остале спортове као и остале облике такмичења... Crveni Baron, Лазар Нешић and Viktor Ljvovic је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Lepijev humor je izvanredan. Iako smo u "suprotnim taborima" on je odavno zasluzio moje postovanje, odma uz Mocija... E sad... nije da cloudkingovo postovanje nesto vredi na poukama ali kako je krenulo, bolje ista nego nista Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Slabo je to. Za sledeće prvenstvo predlažem: - post od 40 dana - nema seksa pre braka (a koji su u braku, nema za vreme posta) - poseta svetoj gori i ostrogu, u dresovima naravno - pojasi nevinosti - pred svaki trening ispovest, kao i posle treninga - vezivanje za krevet, da ne bi bilo rukobluda - mirosanje pred svaku tekmu, a za naprednije i vodica - literatura strogo Lestvica i Nevidljiva borba, sa tumačenjem Serafima Rouza - nema tv, osim pravoslavnih filmova ponekad - mobilni i tableti samo ako su napunjeni bogomoljačkim pesmama - nema žena, to je valjda jasno, nema ni zajedničkog kupanja više - dodati po želji ... Samo ovako možemo pobediti! Јааоо, па ти си тотално неупућен. Победили смо већ http://www.fifa.com/u20worldcup/изгледа да је ипак било довољно само Оче наш, није требало превише да се умује. Crveni Baron and Dexi је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Како се неки упљуваше да нам предоче сву погрешност, празнину, непотребност овог дочека (и сличних догађаја). Што лепо не напишете шта вам је на срцу него пишете ''есеје'', а да ни сами на крају не знате шта сте написали. Реците - ''утроба ми се преврнула када сам чуо/ла Оче наш'', реците - ''не могу да поднесем да се други радују'', реците - ''не подносим туђе успехе''... поштеније је Није поштеније јер није истина све наведено. Само ме занима како овакво понашање неко сматра исијавањем (хришћанске) радости (мислим на саму лакрдију од дочека ових момака, а не на њихов успех колико год да је успех). Радост не треба да се манифестује у оваквом спољашњем, световном радовању, већ оно пребива у смирењу и област је унутрашњег живота. Заиста се упињем да пронађем ту природну и чисту радост на приказаној фотографији, али не иде. Изгледа да је моје око рђаво. А, да, и најважније када је понашање у питању - хришћани су позвани да радије посећују места где је мука, беда и жалост (Тања1 је јако лепо срочила мисли на ту тему, у духу великих ауторитета Цркве), а не различите позорнице где се урла, једе, пије, пева, и весели без смисленијег, узвишенијег повода. @ Милош Бг И мени је жао неспособности да се направи граница између истинске радости и атмосфере празнославља са оне фотке која се сматра изразом радовања, и то ни мање, ни више, него хришћанског. Лазар Нешић and Натан је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Ako sam to uradio, praštajte, nije namerno... i ako je ikako moguće objasnite mi koji je ispravan kontekst navedenih Hristovih reči. Твој контекст је исправан. Само, не очекујеш ваљда да хришћани, у тренутној занесености овим празнослАвљем, признају да им је атеиста одржао лекцију цитатом из Писма. То боли. :-) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Како сад, "Четничка омладина", мајице, прослава титуле, заједничка молитва и подршка негдашњем епископу... Нешто ту не штима :.mislise. http://udruzenjecetnika.blogspot.com/search/label/%D0%A1%D0%B0%D0%BE%D0%BF%D1%88%D1%82%D0%B5%D1%9A%D0%B0%20%D0%B8%20%D0%90%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 23, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Не пали ватру и не гурај све четнике у артемијевски табор. Ко је крив садашњим теолозима кад вазда трубе: Етнофилетизам, Етнофилетизам, Етнофилетизам. На помен било чега српског у СПЦ одма почиње прича о етнофилетизму. После се чуде што су патриоти у већини отишли код једног етнофилетисте. Па да су нашли овде места остали би. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Не пали ватру Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 23, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Не верујем да је Облак мислио на буквално пребрајање зуба људима са фотографија, већ говори о својеврсном менталитету. Која је сврха тог бесомучног бенављења и дивљања? Да су схватили иоле суштину молитве "Оче наш" не би били ту где јесу и понашали се тако како се понашају. Пуко јадништво. Само да се дивља под маском неког, назови, патриотизма и хришћанства. И је л' користе прилику да жале или да славе ту продају Космета? - никако да сконтам. Или су можда ишли у одбрану Косова, мисионарски помагали сиротињу и страдалнике доле, па сачували у том смислу дух заједништва, солидарности и братољубља, након што су херојски изгубили битку. Па сад најбоље да су направили литију за дочек фудбалера... Мислим ја не разумем шта људи очекују од навијача. То су пре свега навијачи. Затим ту је и патриотизам. АЛИ је помак у свему овоме што смо до сада чули и видели - тај један оченаш, и то не због тих 50 000 људи, него због селектора Пауновића и његових фудбалера, јер су они дали пример тим окупљеним људима. Не може оченаш бити акт патриотизма када га изговара и милијарду римокатолика и милиони протестаната. То је једна Хришћанска молитва. Али молим вас реците ми када се пре овога на оваквом скупу могла чути молитва? Та је молитва оно у шта су се уздали ови момци фудбалери и они су ту своју наду и то уздање у овом моменту када смо као народ понижени и прегажени до краја дали овим окупљеним људима као завет, као наду у Бога која нам је толико потребна као народу, а од кога смо се окренули као народ( те зато добрим делом и страдамо ). Та молитва је у том моменту дом културе на спрат за све окупљене, то је оно што издиже ту масу да схвате једном да то патриотско одушевљење и надање може да нађе своје испуњење у молитви. Пазите и на ЕУ сонгу смо победили са молитвом(тако се звала песма). Где год кренемо са молитвом победићемо. Таман и да су половина учесника атеисти, јер она друга половина уз молитву има сигурност, а нама је као народу данас преко потребна сигурност, сигурност да ће се наш труд исплатити на крају. Сигурност у своје квалитете у себе. Јер под овим притиском под којим смо већ деценијама све је мање сигурности у себе, у Србију у будућност овде. Да су апостоли размишљали као данашњи Хришћани, Хришћанства не би ни било. Али не, они су ишли код тих пагана( хулигана и дивљака) и пренели им Јеванђеље. Ово је оно што попови треба да раде. Да иду међу те хулигане и те навијаче и да им пренесу Јеванђеље. Ти млади људи имају енергију, али ту енергију треба усмерити, она је сад неартикулисана, некултивисана, дивља. Баш онако како су то радили апостоли првих времена вере тако би требали и садашњи апостоли да раде. Овај Пауновић је апостол, он ради посао попова. Он даје младима ту наду кроз веру, кроз молитву. И шта бива? Па та вера на крају доноси плодове! То је поента. Сад могу да скоче и сви хришћански пуританци и сви атеисти и да нађу замерке али људи, видите оно што је очигледно, та молитва је била њихова нада, та њихова нада је добила енергију из те молитве, њихова лична енергија је сабрана и тим је одиграо беспрекорно. Не није то пука случајност. Управо ово је доказ вере. Јер који су претходни тимови наши имали оваквог селектора и овакве фудбалере који су му веровали и њему и Богу и уздали се у ту молитву саборно? Није тога било. Ево доказа да Срби могу да се сложе да буду саборни. Могу у молитви и надању. И сад су то све ови млади момци фудбалери и њихов селектор пренели на ту масу окупљену на прослави. Ту позитивну енергију и ту наду да има решења, и да је решење просто - у саборној молитви. Н И Н Е, Човек Жоја, Дијана. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Meni je bez veze samo što su nisu ispoštovali Isusa... bez veze je da Isusovu preporuku iz Jev. po Mateiji ispratiš tek od 6:9 a da preskočiš prethodne 4 rečenice... 5 И кад се молиш Богу, не буди као лицемјери, који радо по зборницама и на раскршћу по улицама стоје и моле се да их виде људи. Заисто вам кажем да су примили плату своју. 6 А ти кад се молиш, уђи у клијет своју, и затворивши врата своја, помоли се оцу својему који је у тајности; и отац твој који види тајно, платиће теби јавно. 7 А кад се молите, не говорите много као незнабошци; јер они мисле да ће за многе ријечи своје бити услишени. 8 Ви дакле не будите као они; јер зна отац ваш шта вам треба прије молитве ваше; 9 Овако дакле молите се ви: Оче наш који си на небесима, да се свети име твоје.... https://www.pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=ijekav&lang2=&book=40&chap=6 Alala vera. El, ta klet, koju spominjes, lici ponekad i na svlacionicu pre utakmice, gde niko ne postoji, do igraci i Bog? Mozemo i dalje po stavkama, ako si raspolozen, da saznas sta ustvari pises.? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука