Jump to content

Завођење малолетнице, да ли је кажњиво?

Оцени ову тему

Препоручена порука

У разговору са пријатељима дискутовали смо о вези младића од 26 и девојчице од 16 година. Мени је то одвратно. Мислим да неко са 16 година није на нивоу зрелости и психичког развоја као неко са 26. Да ли наше законодавство санкционише тзв. "завођење малолетнице"? Постоје ли икакве границе у тим односима?

Подели на овим сајтовима

беше некад ,чини ми се....не знам дал се нешто изменило

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

Mene su uvek plasili kad sam bio sa bivsom od 16 a ja 18 da cu u ćorku. 

16 и 18  ми је у реду, али 16 и 26 не. Не разумем мушкарца од 26, осим ако је ментални ретард, какву психичку везу успоставља са девојчицом од 16?

Подели на овим сајтовима

Mene su uvek plasili kad sam bio sa bivsom od 16 a ja 18 da cu u ćorku. 

Mi smo u srednjoj zezali drugara da je sa "balavicom", iste te godine.

Istovremeno, sto su ti muske svinje, prema profesorki smo imali razne prilmisli, od kojih smo mnoge jedni drugima maltene javno ispovedali.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

А да ли вам је ратардирано да момак од 26 има "девојку" од 16? Ја имам две ћерке. Старија је пунолетна, млађа има 14. Да је смара неки тип од 26 када буде имала 16, искрен да будем, од мене би добио штанглу у главу.

П.С.

Иначе, плаше ме се и удварачи овој старијој. Не знам зашто. :)

Подели на овим сајтовима

Glupost, moj kolega sa posla ima fantastican brak sa tri divna deteta.

On sad ima oko 50 ona nesto preko 30 godina.

Vencali se u Crkvi Sv.Marka sve sa blagoslovom.

mislim da ona ima oko 35 god. ili tako nesto. znaci razlika od 15 g.

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Glupost, moj kolega sa posla ima fantastican brak sa tri divna deteta. On sad ima oko 50 ona nesto preko 30 godina. Vencali se u Crkvi Sv.Marka sve sa blagoslovom.

Није питање разлике у годинама већ у томе да је неко зрео човека а неко дете, девојчица. 16 и 26 јесу, по мени, проблем. 25 и 35  нису.

Подели на овим сајтовима

Мој зет је од сестре старији 11 година. Имају два слатка сина (моји фанови :) ) али... узели су се када је она имала 24. Знали су се годину или две (дискутабилно :) )

И управо то, разлика у годинама није много битна у одређеним ситуацијама али када је неко још незрео, као у примеру 16 - 26  разлика је огромна. Имао сам прилике да се уверим у то више пута из примера неких људи које знам.

Подели на овим сајтовима

Није питање разлике у годинама већ у томе да је неко зрео човека а неко дете, девојчица. 16 и 26 јесу, по мени, проблем. 25 и 35  нису.

Da, ali su usli u vezu kad je on imao nesto preko 30 a ona ispod 20.

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Члан 80 Кривичног законика регулише обљубу са дететом, и предвиђа казну затвора за лице које обљуби дете (обљуба би требало да је било какав полни однос), са већим казнама у случају телесне повреде или смрти детета. Изузетак постоји уколико између учиниоца и детета не постоји значајнија ралзика у њиховој душевној и телесној зрелости. Оно што је, међутим, за ову причу 'проблем' је што КЗ дететом сматра лице које није навршило 14 година, и само њих кривичноправно штити у овом случају (добровољна веза и односи). Тако да овај случај не би потпао под (кривично)правно санкционисање.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...