Zayron Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Суштина проблема је што постоје људи који у 26. години нису сазрели довољно да их не привлаче девојчице од 16. Или су педофили... To nisu pedofili već efebofili, zanimaju se za odrastajuću mladež (pubertalnu omladinu u razvoju) od 12 do 18 godina. To se ne smatra devijacijom kao pedofilija, žrtve pedofila su redovito duboko ispod 12 godina. Problem kod efebofila je što im zakon slično kao pedofilima brani kontaktovat osobe mladje od 15 godina tj. od 12-15 godina a u strogo medicinskom pogledu se ne smatraju biti devijantima kao pedofili već se za njih kaže da se nalaze na donjoj granici toga što se još smatra normalnim i dopustivim. Medjutim to što je normalno za pishologa i pishijatra, medicinu, ne mora biti normalno u pravu. A i nije, sexualni kontakt s osobama mladjim od 15 godina je krivično djelo a sasvim svejedno da li se vještačenjem i pisho screeningom pronadje da je počinitelj pedofil, efebofil ili normalna sexualno zrela osoba, dakle da nije nikakav devijant. S pravne strane je to irelevantno. U strogo medicinskom smislu efebofilija nije uopšte nikakvom devijacijom. Ali može biti kažnjiva zakonom isto kao pedofilija ako ta osoba insistira na partnerrima isključivo mladjim od 15 godina, inače efebofili nemaju nikakav interes za onakvu malu djecu, mladju od oko 12 godina otprilike koja zanimaju pedofile. U tom se oni razlikuju. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Kada sam bio u gimnaziji - pre neke dve decenije - skoro sve drugarice, što iz mog, što iz drugih odeljenja su bile sa momcima od preko 20 godina. Čisto me zanima šta dežurni eksperti i sveznalice misle o tome... Gresni rab Boziji је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Суштина проблема је што постоје људи који у 26. години нису сазрели довољно да их не привлаче девојчице од 16. Или су педофили... Има људи који нису сазрели ни у 50 година па јуре младе девојке од 16, поготово они са мало више пара.. Опет остајем при мишљењу да ако девојка не даје повода и непровоцира неће јој нико прилазити... све је ствар васпитања... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Опет остајем при мишљењу да ако девојка не даје повода и непровоцира неће јој нико прилазити... све је ствар васпитања... Па онда ти мушкарци нису незрели, него су ретарди, ако може да их испровоцира "девојка" од 16 лета. Данче*, Mилена КШ, Александар Милојков and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Fast & Furious Nerd Shocks Instructors https://goo.gl/jmqrAB хахаха!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Па онда ти мушкарци нису незрели, него су ретарди, ако може да их испровоцира "девојка" од 16 лета. Искушење драга моја, падају у искушење ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 какву психичку везу успоставља са девојчицом од 16? A ko kaze da uspostavlja psihicku vezu? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 A ko kaze da uspostavlja psihicku vezu? Pa stvarno... Psihicke veze su za tri banke pa navise. A za fizicku vezu ne vidim problem u relaciji 16-26 Sherlock H. је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Age of consent kod nas je 14, tako da je to potpuno dozvoljeno. E sad, to sto ce posle da te juri njen cale da te vitla lopatom, to je vec druga prica. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Ako crkva kao vrhunac moralnog autoriteta nema problem da takvu "decu" vencava , ko smo mi da o tome sudimo? Не ка**! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Не ка**! Ne kasljem, izlecio sam se bokvicom... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Није реч о разлици у годинама, већ је поента у доби (девојчице) која де факто није изграђена ни у једном животном и личносном аспекту! Девојчица од 15. или 16. година је дете у најбитнијим сферама свог живота и ту нема "философирања"! Волео бих да све оне који сматрају супротно, задеси судбина њихових погледа, да у догледној будућности њихове ћерке у 15. или 16 години раде све оно што исти сматрају "нормалним" и "дозвољеним" па да на својој кожи осете сву непојмљиву глупост иза које тако "категорички и зналачки" стоје. Pa ja sam prvi protiv toga i rekao sam da mi je gadno i jadno i da ne vidim poentu i pritom znam jos iz srednje skole za takve slucajeve pa znam da sam i tad imao stav koji imam,osim da kazem u ruralnim sredinama gde je to tamo nesto normalno,meni ni to cak nije ali opet kad cujes udala se ta i ta ima 16,17 godina za nekog ko ima 30 opet ti ne bude cudno. Medjutim poenta je da nije normalno da neko ko ima 50 godina bude sa osobom koja ima 25,ali to mnogima jeste normalno. Dakle nije normalno nijedno ni drugo ni trece,a ovde smo od otvaraca teme i pitanja culi da je ovo fuj,a ovo drugo i nije tako strasno,a sustinski to vazi za manje vise vecinu ljudi,kad imas 50 godina lepo ti je da juris "piletinu" od 25,ali kad imas 50 godina i cerku od 16 ili 17 onda ti je mnogo strasno i mnogo odvratno da se oko nje vrzma neki "starac" od 25 godina. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 A ti ne se** nego mi objasni da to sto sam rekao nije tacno. A posto obojica znamo da jeste, leci komplekse na nekom drugom :-* пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Dakle nije normalno nijedno ni drugo ni trece,a ovde smo od otvaraca teme i pitanja culi da je ovo fuj,a ovo drugo i nije tako strasno,a sustinski to vazi za manje vise vecinu ljudi,kad imas 50 godina lepo ti je da juris "piletinu" od 25,ali kad imas 50 godina i cerku od 16 ili 17 onda ti je mnogo strasno i mnogo odvratno da se oko nje vrzma neki "starac" od 25 godina. Ма, ко како воли, нек' изволи. Ја мислим да је ту све ствар појединачног, конкретног случаја. Неке млађе особе су много зрелије од својих вршњака, а неке старије остану заглављене у менталитету средње школе. Јест, мени лично је разлика од 3-4 године највише прихватљива ( ако говоримо о вези старијег мушкарца и дјевојке од 16-18 година ) јер сматрам да су нивои зрелости мушкараца и жена идентични у тим размацима. Но, моји родитељи су, ето, забављали се кад је моја мајка тек почела студирати, а отац је једно 10 година био старији од ње. И ништа им није фалило. Све зависи, како од особе до особе, тако и од времена у којем живимо. Тако да ако теби није нормално, некоме другоме јесте. Добро, постоје екстремни случајеви, али опет и ту не треба одмах скакати и осуђивати, јер ко зна? А ово што сам ти цитирао, ту си у праву, то јесте неки вид лицимјерства. Али ја прије мислим да је то ствар да човјек који има ћерку осјећа и зна зрелост своје ћерке и боље схвата шта значи веза младе дјевојке и старијег момка/човјека. Исто као када дјечак има млађу сестру коју брани од свих. А ево моја примједба овој расправи - зашто се не спомиње да је *бљак* веза младог момка од 16 година рецимо и старије дјевојке/жене од,рецимо, 25 па навише? Дупли аршини МилошБГ, Данче* and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 21, 2015 Пријави Подели Написано Јун 21, 2015 Па онда ти мушкарци нису незрели, него су ретарди, ако може да их испровоцира "девојка" од 16 лета. Интересантно је например да се познати сликар Урош Предић са 32 године заљубио у девојку од 16 година и пошто њен отац није дозволио да се уда за њега више се није ни женио.. Дали то што тврдиш важи и за њега? :.mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука