Sinergija Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Најљубазније бих замолио господина Хенкса, ако прати овај форум и ову тему, да се изјасни о свему горе наведеном и тиме успокоји Бибијево, Сангријино, моје срце, и срца свих форумаша жељних истине. Сигурно прати. Уосталом откуд му право да се назове православцем ако није чуо за 1401 Mi dva razgovaramo izgleda ko ono: Hej zdravo Ilija! - Evo mene iz mlina. Ja stalno o jednom, ti o nečem drugom. Ja ne pričam o nikakvoj Crkvi, već o tome da li je moguće Toma Henksa uopšte smatrati hrišćaninom s obzirom na taj film koji je snimio i s obzirom na naslov teme: Tom Henks je srećan što pripada Pravoslavnoj crkvi Naravno da ničija apostazija ne može uzdrmati temelje Crkve. Ali isto tako je besmisleno nazivati čovjeka koji se odlučio igrati u ovakvom filmu hrišćaninom ili se nedaj Bože s njim idenrtificirati u bilo kojem smislu ili ga uzimati za primjer dobrog hrišćanina. Па Илија, ја тврдим да филм није толико опасан, зато не могу да се сложим ни са осудама оних који су га снимали. Јесте,очигледно је,да је срећан што припада православној цркви,нека му је на здравље и спасење. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Znaš šta bi bilo, Ratko, kad bi on došao na forum? Bilo bi to da bi on došao i proglasio kako sve te pare od filma, te grne multimilione darovao do posljednjeg cewnta da se djeci u Africi obezbijedi medicinska njega, vakcinacija itd. eto šta bi reko. a mi bi ostali ko idioti i razmišljali da li je sad košer da je snimio taj takav film pa dao za bolesne i siromašne te pare što oh je na takav način zaradio i stekao. jedino što znam sigurno - da ih je htio darovati ijednoj od pravoslavnih Crkvi ni jedna miu ih ne bi smjela a ni htjela primiti. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Znaš šta bi bilo, Ratko, kad bi on došao na forum? Bilo bi to da bi on došao i proglasio kako sve te pare od filma, te grne multimilione darovao do posljednjeg cewnta da se djeci u Africi obezbijedi medicinska njega, vakcinacija itd. eto šta bi reko. a mi bi ostali ko idioti i razmišljali da li je sad košer da je snimio taj takav film pa dao za bolesne i siromašne te pare što oh je na takav način zaradio i stekao. jedino što znam sigurno - da ih je htio darovati ijednoj od pravoslavnih Crkvi ni jedna miu ih ne bi smjela a ni htjela primiti. Hej Ilija sto ti brines o njegovim parama ? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Па Илија, ја тврдим да филм није толико опасан, зато не могу да се сложим ни са осудама оних који су га снимали. Јесте,очигледно је,да је срећан што припада православној цркви,нека му је на здравље и спасење. Opet ti svoje, kakva sad opasnost, ja govorim o sprdnji i ruganju, opasnost može biti kad se više ljudi povede za filmom i misleći da je istina otpadne također od vjere, od hrišćanstva. Film je rugačski i blasfeman, nipodaštava osnove i temelje na kojem stoji hrišćanstvo, glavne istine hrišćanske vjere i pravi sprdnju od njih. Hajde reci mi kad bi ti snimila takav film da si kakva glumica i za kakve pare? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Opet ti svoje, kakva sad opasnost, ja govorim o sprdnji i ruganju, opasnost može biti kad se više ljudi povede za filmom i misleći da je istina otpadne također od vjere, od hrišćanstva. Film je rugačski i blasfeman, nipodaštava osnove i temelje na kojem stoji hrišćanstvo, glavne istine hrišćanske vjere i pravi sprdnju od njih. Hajde reci mi kad bi ti snimila takav film da si kakva glumica i za kakve pare? Ilija pa to je film ! није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Idi pogledaj ovu temu: Patrijarha Pavla nazvali sotonom https://www.pouke.org/forum/topic/16498-patrijarha-pavla-nazvali-sotonom/ E skoro da se ne zna koji od ova dva filma je više rugačski, ali zna, naravno taj koji se sprda sa osobom Isusa Hrista, ustvari su oba slična jer oba nipodaštavaju. jedan Isusa, drugi Patrijarha. Ilija pa to je film ! pa šta ako je film. I knjiga je knjiga i spomenik je sponek i video klip je video klip. Znači kad bi neko naslikao Hrista ne znam kako i ponižavajući, dehoinestirajući ga ja bih se morao s tim složit jer to je samo slika, umetnost. šta je vama ljudi? I ovo je samo video, znači prema vama, njegovo umetničko viđenje, ok čemu se onda bunit. kad se ne bunimo radi Hrista što bi tek potom trebali radi patrijarha Pavla, ko je Patrijarh Pavle spram Hrista: https://www.pouke.org...azvali-sotonom/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Opet ti svoje, kakva sad opasnost, ja govorim o sprdnji i ruganju, opasnost može biti kad se više ljudi povede za filmom i misleći da je istina otpadne također od vjere, od hrišćanstva. Film je rugačski i blasfeman, nipodaštava osnove i temelje na kojem stoji hrišćanstvo, glavne istine hrišćanske vjere i pravi sprdnju od njih. Hajde reci mi kad bi ti snimila takav film da si kakva glumica i za kakve pare? A šta ćemo sa Antoniom Banderasom, pobožnim katolikom u stvarnom životu, koji igra glavnu ulogu u filmu The Body, čija je tema pronalazak zemnih ostataka Isusa Hrista u Izraelu, kao dokaz da nikada nije vaskrsnuo? Opusti se malo, preozbiljno shvataš filmove... https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 A šta ćemo sa Antoniom Banderasom, pobožnim katolikom u stvarnom životu, koji igra glavnu ulogu u filmu The Body, čija je tema pronalazak zemnih ostataka Isusa Hrista u Izraelu, kao dokaz da nikada nije vaskrsnuo? Opusti se malo, preozbiljno shvataš filmove... Nisam gledao ni taj film, ali ako ih u filmu nisu našli onda je igrao tamo gdje treba, hahaha, Na scenariju također mnogo zavisi. I kako to tamo završi, našli nešto il ne našli, hahahaha! Il je i tamo opet dežurni zli Vatikan nešto tamo zabašurio i sakrio da se ništa ne zna i ne sazna. Bez tog Vatikana više nije moguće izgleda ni snimit dobar film, Vatikan bi si trebao na to tražit tantijeme kao na zaštitnu značku. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Opet ti svoje, kakva sad opasnost, ja govorim o sprdnji i ruganju, opasnost može biti kad se više ljudi povede za filmom i misleći da je istina otpadne također od vjere, od hrišćanstva. Film je rugačski i blasfeman, nipodaštava osnove i temelje na kojem stoji hrišćanstvo, glavne istine hrišćanske vjere i pravi sprdnju od njih. Hajde reci mi kad bi ti snimila takav film da si kakva glumica i za kakve pare? Шта су основи на којима стоји хришћанство? То што је Исус био безбрачан?Што није имао деце? Или су основи две највеће заповести? Вероватно не бих волела да снимам бесмислене филмове, а овај филм јесте бесмислен и ништа више од тога. А можда може да буде и користан за оне хришћане који се нису учврстили у вери,да се запитају каква им је вера и може ли их оваква глупост поколебати. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Јоца је у праву. Зар би иједан хришћанин играо у филму који посредно или непосредно хули на Христа? Једино решење је да је постао хришћанин после те брљоке. Дијана. and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Nisam gledao ni taj film, ali ako ih u filmu nisu našli onda je igrao tamo gdje treba, hahaha, Na scenariju također mnogo zavisi. I kako to tamo završi, našli nešto il ne našli, hahahaha! Il je i tamo opet dežurni zli Vatikan nešto tamo zabašurio i sakrio da se ništa ne zna i ne sazna. Bez tog Vatikana više nije moguće izgleda ni snimit dobar film, Vatikan bi si trebao na to tražit tantijeme kao na zaštitnu značku. А не могу се без Ватикана ни убијати вукодлаци и вампири. То ти не смета ха? То ти није ругање? ц ц ц Ма брате,такав је тренд у Холивуду, шта се може. Циљ је новац, а циљ оправдава средства. Бог нека им се смилује, свима тамо у tom ЛосАнгилису Јоца је у праву. Зар би иједан хришћанин играо у филму који посредно или непосредно хули на Христа? Једино решење је да је постао хришћанин после те брљоке. Е да је био хришћанин у филму Зелена миља можда би спасао јадног црнца. То не могу да му опростим. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Idi pogledaj ovu temu: Patrijarha Pavla nazvali sotonom https://www.pouke.org...azvali-sotonom/ E skoro da se ne zna koji od ova dva filma je više rugačski, ali zna, naravno taj koji se sprda sa osobom Isusa Hrista, ustvari su oba slična jer oba nipodaštavaju. jedan Isusa, drugi Patrijarha. Ilija mesas babe i zabe ne valja ti to i nemoj da brines toliko za Tom Henksa i njegovu veru није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Mislim da brat Jožek greši napadajući brata Henksa. Navodno zbog njegove pravoslavne vere i učešća u kontroverznom filmu. Brate Jožek, da vidimo to po redu... U prokuženom filmu, brat Henks je verovatno jedini pravoslavac. Svi ostali glumci i ekipa su verovatno većinom rimokatolici i protestanti. Ko zna koga je još tu bilo, ako je uopšte i bitno. Da vidimo opet ovako. Još veću herezu je snimio rimokatolički đak i posvećeni vernik, brat Martin. On je čini se negde potkraj 1988 imao dosta problema sa svojim "Poslednjim Hristovim iskušenjem" koje takođe igra na žici "tajnog" Hristosovog života. Ajde da vidimo i ovako.. Za mene jedna od najboljih hrišćanskih filmova snimio je uslovno rečeno "sektaš". Brat Gibson. On pripada nekoj čudnoj rimokatoličkoj crkvi u Americi koja ne priznaje papu. Međutim taj film je izuo sve. "Stradanje Hristosovo". Posle toga, a možda i pre toga, samo što se nije znalo, ispade da je brat Gibson neki mnogo namćorast čovek. Da se napija, da tuče žene, da vređa židove.... Da li je to ponašanje jednog iskrenog kršćanina? Međutim njegov film je vrh vrhova. Da ne nabrajam dalje, pokazao bih ti koliko su divnih filmova o Hristosovom životu snimili reditelji i glumci koji su bili raznih konfesija. Mnogi čak nisu bili ni kršćani... Tako da takvi napadi ne stoje brate Jožek. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 U redu brate Sićo, shvatio sam, kod vas pravoslavaca je moguće snimiti takav film i ostati pravoslavcem, shvatio sam to konačno. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 pa moguće je i kod moje braće rimokatolika...Ko može da kaže tim rimokatolicima što su učestvovali u filmu da nisu crkva? Koliko je ljudi grešilo a rimokatolici su i ko može da im kaže da oni nisu crkva? Samo naš stari jaran, kardinal Torkvemada. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука