JESSY Написано Јун 15, 2015 Пријави Подели Написано Јун 15, 2015 Jasna se razboljevala često i lako. Mnogo vremena je provodila u krevetu ili po lekarskim čekaonicama i ordinacijama. U porodici, u društvu i na poslu su uglavnom imali razumevanja za njeno krhko zdravlje i starali su se da je poštede koliko je to god moguće. Nije, međutim, tako bilo sa svima. Imala je utisak da je poneki gledaju sa podozrenjem i da joj svašta govore iza leđa. Načula je od jedne koleginice kako ima bezdušnih osoba koje tvrde da su njene bolesti samo način da se izvuče i da drugima uvali svoje obaveze. To ju je duboko povredilo jer je bilo surovo i nepravedno. Još dublje ju je vređalo što joj se činilo da ni neki od brojnih lekara, koje je posećivala, ne uzimaju ozbiljno njenu bolešljivost prema kojoj se odnose nekako olako, ako ne i sa dozom ironije. A ona je bila bolesna, ozbiljno bolesna. Nije ona ništa preuveličavala, izmišljala niti izvodila. Nije razumevala kako to svi ne uviđaju. Volela bi da može sve da u to uveri, ali su neki ljudi toliko cinični da ih je jednostavno nemoguće uveriti. Sa njom stvari stoje ozbiljno. Toliko ozbiljno da strahuje za svoj život. Njen imunitet je ozbiljno narušen, njen organizam bespomoćan i iscrpljen. Valjda i zbog toga što se kida zbog svega i svačega. Jednom prilikom, dok je osećala kako klizi u bolest, prisetila se školskih dana i pismenog zadatka iz matematike od koga je strahovala. Prisetila se kako joj je pozlilo dan pred pismeni i kako je, ležeći u krevetu, osetila veliko olakšanje, kao da je umakla nekoj ogromnoj opasnosti sa kojom ne bi bila u stanju da izađe na kraj. Sećanje je bilo tako živo i upečatljivo da se zapitala ne radi li možda i sada nešto slično tome. Na poslu ju je čekao zadatak od koga je strahova isto onako kao što je nekada strahovala od zadatka iz matematike. Tada je shvatila da beži u bolest pred zadacima i problemima koji je plaše i kojima se ne oseća doraslom. Nije reč o tome da se Jasna pretvarala. Ona se zaista razboljevala, mada manje teško nego što je uveravala i sebe i druge, ali je njena bolest bila beg od problema pred kojima bi zastrašeno ustuknula. Bio je to njen način da sebe poštedi poraza i bruke zbog neuspeha koji je predosećala. Shvativši šta zapravo radi, osetila se čvršćom i zdravijom. Umesto da dalje klizi u bolest, pribrala je snagu da se otvoreno suoči sa problemom koji joj predstoji. Pa šta bude nek bude. Možda je potcenila svoje mogućnosti. Možda može više nego što joj se čini. Možda je preuveličala problem. Pa čak i da ne uspe, nije ni to kraj sveta. Jasna se lagano odvikavala od bega u bolest. Njena bolešljivost nije odjednom nestala, ali se smanjivala. Što se otvorenije suočavala sa životom, što je manje bežala, postajala je sve zdravija. http://www.iza-ogledala.com/beg-u-bolest/ Bashful Anna and keka је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 Imam takvu koleginicu, testira nam svima strpljenje. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 Zapravo, dve,sad se setih još jedne, ona pa stalno visi na bolovanjima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 Sto to mene nervira... Jedna moja prijateljica svaki put kad dobije menstruaciju prima injekciju... Druga zena je folirala da ima diskusherniju,kad smo Marko i ja bili kod nje u gostima...On je odmah provalio,a ja sam naivna,ja sve verujem... Ona jauce,nece da uzme lek,nece ni kod lekara...mi u hitnu,nije joj nista...Ko dren. Jedna baba,necete mi verovati,na ivici zivota i smrti... a kaze,pa nisam lose,malo mi se muti vid. keka је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 Све то долази из главе. Ако си у глави здрав, све је ок. Данче*, 3006, Pontifex Emeritus and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 Takvi ljudi stalno traže sažaljenje i prave se nevešti,treba im pomoć, a u stvari uvaljuju svoj posao naivnim kolegama koje žele da im pomognu - dok ih ne prozru kakvi su. Prave pijavice i energetski vampiri. keka је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 Takvi ljudi stalno traže sažaljenje i prave se nevešti, treba im pomoć, a u stvari uvaljuju svoj posao naivnim kolegama "Слабо су тесани." "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 16, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 ne odnosi se ovo samo na posao....poznajem dosta ljudi (dakle, ne samo zene) koje ovom sredstvu pribegavaju pri svakoj konfliktnoj situaciji..... keka је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 ne odnosi se ovo samo na posao....poznajem dosta ljudi (dakle, ne samo zene) koje ovom sredstvu pribegavaju pri svakoj konfliktnoj situaciji..... To rade namerno...Jedna moja prijateljica,ova sto mesecno prima po 2/3 injekcije ...je otvorila karton u 4 grada u Srbiji..to su Bg,Kv...i jos 2... Stalno ide kod ginekologa,daje krv na analizu,meri pritisak,obozava da posecije dermatologa ,jer zeli da ima savrseno cisto lice...spaljivala je kapilare ...pegice,flekice... ide kod nutricioniste jer u sustini mnogo jede pa nije mrsava kao neka poznata licnost ....isla je kod kardiologa ,nesto je bolelo u grudima,nije joj bilo nista...operisala je mladeze,ali kad je trebalo da skine konce nije se javila ne vreme,pa je ostao oziljak..posle je isla da tretira oziljak...bila je kod psihologa...kod zubara mnogo voli da ide...vadila je umnjake...onako fore radi.... sad ima neku infekciju na stopalima,radila je ultrazvuk jajnika ... nista...ultrayvuk stomaka..nista...Kazem,hvala bogu sto je zdrava,ali posteno smara. Kod kozmeticara ide za...nadogradnju noktiju na rukama i nogama,za trajno ispravljanje kose,za sminkanje u specijalnim prilikama,za depilacije,solariju pod obavezno...i koliko god covek da se trudi da joj objasni da nije zdravo da se kvarca,neee...ona to voli. Anticelulit masaze,nausnice,a ona je svetle puti,uopste nema brkove... obrve crta...uzas.Unistila se ...izglega mi stvarno prljavo... ...kad se vidimo ...iz torbe vadi kreme,sprejeve,kapi za kosu,,neka cudesa ...da pokaze sta ima novo ...O zemljo,progutaj me. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 Nije to naivna stvar i ljudi to uglavnom ne rade smisleno i namerno. Koliko samo njih danas ima napade panike, sto mnogima deluje kao prenemaganje a u stvari je vrlo ozbiljan poremecaj koji mora da se leci. Nekima ce se eto ispoljiti i kao fizicka bolest... Treba ipak imati razumevanja... Bashful Anna, -Владимир-, JESSY and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 16, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 Nije to naivna stvar naravno....ima i nesvesnog bezanja u bolest.... 3006 је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 To rade namerno... Не могу да поверујем да би неко намерно радио све то што си поменула , то су неки озбиљни проблеми . Туга... Данче* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 Nije to naivna stvar i ljudi to uglavnom ne rade smisleno i namerno. Koliko samo njih danas ima napade panike, sto mnogima deluje kao prenemaganje a u stvari je vrlo ozbiljan poremecaj koji mora da se leci. Nekima ce se eto ispoljiti i kao fizicka bolest... Treba ipak imati razumevanja... Slažem se. Napadi panike su strašni i ozbiljno ih treba shvatiti kao bolest. Međutim, imaš i takve ljude (gore opisane) koji,kada im se predoči da probleme mogu da počnu rešavati najpre psihoterapijom, možda i nekim lekovima, beže od toga, tj. stalno traže opravdanja i izgovore da ne otpočnu sa lečenjem, a pri tome i dalje "dave" sve ljude oko sebe stalno tražeći pomoć. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3006 Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 naravno....ima i nesvesnog bezanja u bolest.... Upravo to. Mislim da ih je mnogo više nego foliranata. Lično iskustvo - u jednom teškom periodu u životu stalno mi se spavalo. Dolazim sa posla, znam da me kod kuće čeka svađa i meni se spava još na vratima. Tek posle par godina sam ukapirao o čemu se radilo. JESSY, keka and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 Bio je to njen način da sebe poštedi poraza i bruke zbog neuspeha koji je predosećala. Запањујуће је шта све "здравима" заправо недостаје. (Има она позната "Сваки покушај да се остане здрав изазива болест.") Болест ће само мало да јој разори и поправи необуздану фантазију о величини. Аутор текста не спознаје да сваки човек јесте болестан, а не постаје болестан, само има људи који током деценија не испољавају никакве упадљиве или нарочито тешке симптоме. Него констатација да је човек болестан и зао руши илузије. Тако и осећај страха код горепоменуте јесте израз тога да је човек грешан, крив, нецеловит, то јест неисцељен, нездрав, што нема никакве везе са идејом казне и неког пораза, већ нам само говори да сви ми имамо удела у поларности, односно у Једном, и да имамо удела и у кривици и у болести. Човек је болестан јер му недостаје јединство. Само је у уџбеницима анатомије човек здрав. Симптоми су, срећом, непоткупљиви, боре се против сујете и присиљавају на искреност. Bashful Anna, -Владимир-, JESSY and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука