Jump to content

Бег у болест као решење проблема....

Препоручена порука

Ne,neki to stvarno rade namerno,jer imaju potrebu da im se nesto desava u zivotu,pa od toga prave pricu...pa jos ako ima neko da ih slusa,oni uzivaju u tome.To je bolest.Ljudi vole da se neko njima bavi,da se neko brine,da budu predmet necijeg interesovanja.Ali,nije to tema...Tema su zaista osetljivi ljudi koji svojim realnim brigama opterecuju sebe,a ne druge... P.s.Meni se uvek spava i jede. :-D To je zato sto me mrzi... I zato sto brinem.

:351780:

Подели на овим сајтовима

Nije to naivna stvar i ljudi to uglavnom ne rade smisleno i namerno. Koliko samo njih danas ima napade panike, sto mnogima deluje kao prenemaganje a u stvari je vrlo ozbiljan poremecaj koji mora da se leci. Nekima ce se eto ispoljiti i kao fizicka bolest... Treba ipak imati razumevanja...

:good2:

~  Kada smo van nečega, ume da bude teško ubaciti se u tuđu kožu i sagledati stvari na drugačiji način.

Nekad to ni psiholozi ne mogu/ne umeju, tako da ne treba zameriti ni "običnom" čoveku.

Ali, ono što ipak možemo je da pokušavamo ne osuđivati na prvu, pa čak ni drugu loptu. Ako neko to radi namerno, radi se o  

sirotom biću koje vapi za pažnjom. Njemu je potrebna pomoć i razumevanje, kao i onome ko to radi nenamerno.

Stvarnost je stvarnija ako joj dodaš malo nestvarnog.

Подели на овим сајтовима

Не могу да поверујем да би неко намерно радио све то што си поменула , то су неки озбиљни проблеми . Туга... :(

ooo veruj ... svasta ljudi rade namerno

"Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi."

Подели на овим сајтовима

Upravo to. Mislim da ih je mnogo više nego foliranata.

Lično iskustvo - u jednom teškom periodu u životu stalno mi se spavalo. Dolazim sa posla, znam da me kod kuće čeka svađa i meni se spava još na vratima. Tek posle par godina sam ukapirao o čemu se radilo.

bitno je ne predati se. moja prijateljica je tako... samo spavala ... al velike promene su joj se desavale tada... mislim punih 5godina njoj se retko popravljalo raspolozenje, sada je kapiram sredina je bila losa... doci u drugi grad, drugu drzavu... a evo sada hvala Bogu vesela, cila, zdrava i ne spava joj se :D

a ja ja sam sada upala u tu blja fazu pa se batrgam... 

• Волим 1

"Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi."

Подели на овим сајтовима

Kada bismo se svi prema svima odnosili sa puno ljubavi i postovanja,kad nikoga ne bismo ponizavali,vredjali,svesno stavljali u neprijatne situacije od detinjstva pa do duboke starosti.Kad bi svaki covek ziveo u prijatnom okruzenju,kad ne bi brinuo egzistencijalne brige,kad bi imao sigurnost i izvesnu izvesnost,ne bi bilo tih panicnih napada.Ovako,ne treba da se lece pojedinci...vec okolina.Citali ste Skota Peka,Ljudi lazi...odlicna knjiga.Samo treba kao biljke da se presade na bolju zemlju,ali to je nekad nemoguce i eto...ne mogu da ojacaju dovoljno i zato pate.

Подели на овим сајтовима

:nene: ne, ne....nikako se ne daj.... :271805ldndqr6j2o:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Умњаци могу да се ваде и форе ради?
ma znas ti Arsu.... 0703_read

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ne zna ona Arsu. Niko ne zna Arsu izuzev nekog ko mozda i poznaje drugu Arseniju. ;-) Ne preterujem,neki ljudi samo obilaze lekare,to u sustini nije bolest ako su zaista bolesni,ali oni to rade ko zna zbog cega,veliki br. puta za kratko vreme i stalno izmisljaju nove bolesti...to je neka manija,hiponondrija,neka bolest teska za objasniti. Oni su se toliko uhodali,da i lekare i sestre mogu da pouce.Sami piju lekove jer znaju sve.Citaju rezultate,daju savete...napamet.To su vam kao silikonke koje bi stalno da doradjuju telo...usne,nos,pa jos malo usne,pa ne valja,pa ponovo ...itd. Promasili smo temu.

Подели на овим сајтовима

Nezgodne su to stvari. Često se čovek bori pa pokušava levo-desno i udara glavom u zid, što zid nemoći što zid nerazumevanja. A problem je kao živo blato, što se više batrgaš bez efekta, to te više uvlači u sebe. I situacija deluje bezizlazno, kraj sveta.

A rešenja ima, sve na ovom svetu je već rešeno, samo treba vere i strpljenja. Svaki problem ima rešenje i biće i čovek ok ako bude mogao da to rešenje sačeka, što nije lako. Tada mnogo zna da pomogne kvalitetno trošenje vremena, što više sa ljudima koje voliš. I nikako se ne zatvarati u sebe, nikako sistemom samo ja znam kako mi je. Otvoriti se prijatelju, duhovniku, psihologu, nekome u koga se ima poverenja. Mnogo pomaže.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...