Zoran Đurović Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Mogose li Apostoli, da svedoce Hrista posle tajne vecere a da se ne okupe ponovo Hristu na pomen u evharistiji? Ма то је била прва ватиканска курија, разрађивали само подмукле језуитске планове како да поунијате васељену. А Исусово име им се учинило добро за пропаганду, па онда узеше да преко њега заводе наивне. Ко још може веровати да је ИХ присутан у литургији? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 14, 2015 Гости Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 @@Zoran Đurović, Прото, кад би несрећни чика Марко и његова клика разумели шта значе речи којим почиње Света Литургија "Благословено Царство Оца и Сина и Светога Духа..." не би било свих ових небулоза. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Њему је центар ИХ кога је разоваплотио. Najozbiljnije ti kazem avo, bivsem artemiju se desilo sledece> Ovaj Hristos sto je u SPC, "kaze" bivsi artemije, je prestao, da me slusa. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Mogose li Apostoli, da svedoce Hrista posle tajne vecere a da se ne okupe ponovo Hristu na pomen u evharistiji? Јасно да не, јер тек кад преломише хљеб они га познаше, ако сам говорио о разликовању свете Тројице и ефхаристије нисам рекао ништа ни против кога. Што се тиче аве Зорана Ђуровића, надам се да ми се опет не намеће као духовник и морам да поменем да је у прошлој нашој расправи био заштићен од мојих одговора институтом админстратора. У својој категоризацији мене може да постави гдје му је воља, а ја ћу да размишљам колико ми је то релевантно, када сам прочитао Ти му се не клањаш, као што то ни Артемије не чини. помислио сам да није дао себи за право да говори о мени. То ми верујемо. А ти и Артемије можете да не верујете па опет ово, лично мислим да је ово испод појаса, јер могу и ја да кажем ти и Артемије! Кажеш да се без евхаристије може, јер некад није постојала гдје ја то кажем? Ја сам говорио само о поистовјећивању и разликовању, да једно неискључује друго, можда ја незнам да пишем, али људи знају да читају. Само немојте да долазите да нам причате ове перверзне хуле и да нас правите будалама. Оставите нас на миру да се причешћујемо са Господом на литургији, а ви га јурите по небу и земљи... И ово за перверзне хуле је вјероватно Оче на моју адресу? Шта је ту перверзно и шта хула и на кога? Мени се чини да се ти жестиш на мене без везе, а да те оставим да се причешћујеш без мене нећу Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Аво, доћи боље на ову тему да удахнеш свежег ваздуха : ) https://www.pouke.org/forum/topic/39416-crkveni-slogani/ Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Artemije može pomoći sebi i svojim sektaškim pristalicama da se vrate u jedinstvo Crkve, ali samo - pokajanjem, svojim i njihovim. To uključuje traženje, lično i pismeno, oproštaja od Patrijarha i Sabora, uz izričito odbacivanje i osudu svih njegovih spisa, napisa, paškvila, kleveta, izjava i tako dalje, izrečenih, napisanih i potpisanih protiv Patrijarha i Sabora. To isto treba da urade i Katolici,Prostestanti i ostali Jeretici i Raskolnici koji su laznim ucenjima otpali od svete Pravoslavne crkve... Hadzi Vladimir Petrovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 14, 2015 Гости Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 To isto treba da urade i Katolici,Prostestanti i ostali Jeretici i Raskolnici koji su laznim ucenjima otpali od svete Pravoslavne crkve... ... и за све то је потребно много љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Ја сам говорио само о поистовјећивању и разликовању, да једно неискључује друго, можда ја незнам да пишем, али људи знају да читају. Душо, само потврђујеш да сам имао право кад сам ти рекао да ове ствари нису за тебе. Како када би неко тражио од мене да му радим интеграле и сл. Потврди такође да си већ био банован, лепо исповеди да си из артемијеве секте, није фрка. Расправе нема јер нема ни предуслова. Немаш никакве школе. Вама и овако отворено мора да се каже. Не смарај више. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Јасно да не, јер тек кад преломише хљеб они га познаше, ако сам говорио о разликовању свете Тројице и ефхаристије нисам рекао ништа ни против кога Samo malo ovde mi treba, jedna svetlost. Христос се не проналази само у питању Ко? него и Шта?, је. Ако се већ Христос не може познати, без заједнице Тела и Крви, како га другације проналазити ван Јединства, које се очигледно огледа тек после преломљеног Хлеба, дакле после Евхаристије. Да, напоменем мисао која ме на овој теми уредно прати и чека, да је напишем а она сведочи, да су Апостоли по вољи Божјој силазак Светога Духа, чекали у потпуној заједници и да пре тога нико није рекао имам Христа одох ја на Пут а Свети Дух као свемогући, ће ме већ начи. Тако се родила Црква, такво Јединство је рођено по вољи све три Личности Свете Тројице. То је једноставно рођење и ту нема назад, поправке исправке западно богословје источно богословје артемијево богословје, наша наклапања мамине сузе, татина заштита.... бла бла бла, где већ све то може да оде.... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Ako se ovako nastavi sluzenje svete liturgije u pojedinim crkvama gde se mnoge molitve skracuju ili odbacuju skratice se vreme sluzenja na pola sata... A nedaj Boze moze da se desi da ostanemo i bez Ikonostasa... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 14, 2015 Гости Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Ako se ovako nastavi sluzenje svete liturgije u pojedinim crkvama gde se mnoge molitve skracuju ili odbacuju skratice se vreme sluzenja na pola sata... A nedaj Boze moze da se desi da ostanemo i bez Ikonostasa... За почетак да научиш како се и где пише "не" одвојено а где заједно. А ово што сада провлачиш кроз тему, нема ама баш никакве везе са истом. Али ајд' , надам се да администрација неће ово подвести под спем: Које се то "молитве скраћују и одбацију"? И хоп! Ту је и прича о иконостасу! Хоп! Који заокрет у теми! Драмски! Има ли овде нормалних коментатора? Ало? Јууухууу? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Ako se ovako nastavi sluzenje svete liturgije u pojedinim crkvama gde se mnoge molitve skracuju ili odbacuju skratice se vreme sluzenja na pola sata... A nedaj Boze moze da se desi da ostanemo i bez Ikonostasa... А неће ти бити чудно, да ће се за време антихриста часови смањити и дан биће краћи.... У манастиру нек се моли како год да им допушта време а ја да се правим тоша и кажем, како у овом убрзаном друштву са двоје деце и свим обавезама, које имам као родитељ, који не ради у државном предузећу, где је могуће добити чак и боловање... ееее и боловање код нас који радимо, код приватника је луксуз и привилегија и неписана забрана и да се ухватим за главу што неко негодује, да се Литургија смањи на један сат уместо сат и четрдесет минута. Мани ме...... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 За почетак да научиш како се и где пише "не" одвојено а где заједно. А ово што сада провлачиш кроз тему, нема ама баш никакве везе са истом. Али ајд' , надам се да администрација неће ово подвести под спем: Које се то "молитве скраћују и одбацију"? И хоп! Ту је и прича о иконостасу! Хоп! Који заокрет у теми! Има ли овде нормалних коментатора? Ало? Јууухууу? Па ти товари су уствари добра ствар која се дешава овде на форуму. Склањати их ако су макар пристојни, би значило несигурност у наше сопствене ставове. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 A nedaj Boze moze da se desi da ostanemo i bez Ikonostasa... Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 За почетак да научиш како се и где пише "не" одвојено а где заједно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука