cloudking Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Druga perspektiva je Božija. Osim toga, nisam pitao da joj nadenete ime nego da je objasnite... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Jbt, na poukama se uvek osecam kao da sam upao na simpozijum psiho- analiticara, gotovo ne prodje dan da ne dobijem elaboriran sistematski opis svoje licnosti... :-D Mene ne interesuje bog ni najmanje. On za mene ne postoji pa je glupo da se bavim njime. Ne zanima me ni hriscanstvo, jedna lepa ideja koju niko ne sprovodi a svi se dive kolko je savrsena. Mene iskljucivo interesuju ljudi. Dakle omasila si u elaboratu :-D Ali, ti od vernika očekuješ odgovore kao naučno dokazive iskaze. Bog te ne zanima i ne razumem onda zašto te zanima mišljenje vernika. Mi prosto ne razmišljamo o ovome na isti način. Zato i kažem da ti očekuješ da ćeš ovde dokazati kako si u pravu. Vera i naučni dokazi nemaju nikakve veze. Vernik ne iskušava Gospoda i ne traži da mu dokazuje postojanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Ti imas Boziju perspektivu? Nije li takav stav malo pretenciozan za jednog hriscanina? (Da ne pricam o tome da se u stvari pre radi o klasicnom izbegavanju odgovora) Naravno da nemam, ali to ne znači da je Bog nema. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Osim toga, nisam pitao da joj nadenete ime nego da je objasnite... Ti ne možeš da se pomiriš sa činjenicom da kao čovek nisi u stanju da sagledaš Božiju perspektivu. To je zbilja veoma mučno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 @@NinaD, Сестро, братски савет. Само џабе губиш време и трошиш тастатуру. Мотиви твог саговорника су крајње малициозни. Pa vidim da se jadan nada da će svojom "pameću" ovde izazvati "otrežnjenje". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Nebitno dal grese, bitno da ste kao hriscani osudu i predrasudu uzdigli na neki novi savrseni nivo... al ako vama ne smeta, ko sam ja da sudim, jel tako? :-D Ne nije tako, nego ti ovde boravis radi tvoje ideologije, pri tom nisi konstruktivan, jer tvoje oko i tvoja reakcija je samo i iskljucivo u smislu @kritike@ odnosno, greske nenamerne ili namerne pojedinca. Kad kazes, nemam ja nista protiv Boga, to je lepa ideologija, vec si nekog od nas namerno i uvredio, jer to nije ideologija, posle toga kazes ja ne kritikujem Hriscanstvo, vec kritikujem hriscane ali to upakujes ustvari u kritiku Pravoslavne Crkve, koja se neminovno zavrsava sa papazjanijom Hrista, koju je doduse zaista neki hriscanin napravio. To je vrlo, kako bi rekao francuski. Imao bi jos sto sta dodati ali nekom drugom prilikom, mozda u nekoj javnoj emisiji. Укратко, ти си сачекуша, од тога на жалост и живиш. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Ali, ti od vernika očekuješ odgovore kao naučno dokazive iskaze. Bog te ne zanima i ne razumem onda zašto te zanima mišljenje vernika. Да и заиста не знам више, зашто би било потребно допуштати му то, бесомучно и у недоглед рушилачко дриблање. Ок је да некоме укажеш, да греши али он то не ради. Поготово што мислим, да су му мотиви за овај свакодневночасовни боравак овде јако прљави. Можеш ли разумети да неко толико времена троши на темама о Богу а сам каже да му то није мотив боравка овде. Ко би тако нешто био у стању да ради? Више проведе на темама о Богу него са својим дететом... Ипак интерес.... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Ti imas Boziju perspektivu? Nije li takav stav malo pretenciozan za jednog hriscanina? (Da ne pricam o tome da se u stvari pre radi o klasicnom izbegavanju odgovora) Није рекла да познаје Божју перспективу, већ да верује у њу, која је доминантнија од наше. Ово је вера, ово је верски сајт, ако желиш чињенице и то врло озбиљне, предлажем ти медицину, погледај под хирургија. NinaD је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Није рекла да познаје Божју перспективу, већ да верује у њу, која је доминантнија од наше. Ово је вера, ово је верски сајт, ако желиш чињенице и то врло озбиљне, предлажем ти медицину, погледај под хирургија. Da li je cinjenica da bog postuje nasu slobodnu volju? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Ti ne možeš da se pomiriš sa činjenicom da kao čovek nisi u stanju da sagledaš Božiju perspektivu. To je zbilja veoma mučno. Ne zanima me bozija perspektiva, mene zanima TVOJ odgovor. Tvoje misljenje. Imas li ga? Objasni mi tvoje vidjenje kontradiktornosti o kojoj pricam evo vec sestu stranu ove teme i lagano pocinjem sa planovima da dignem ruke posto od mogucnosti da dobijem odgovor, umesto supljikavih filozofijica i izvrdavanja odgovora, izgleda nema nista... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Ne zanima me bozija perspektiva, mene zanima TVOJ odgovor. Tvoje misljenje. Imas li ga? Objasni mi tvoje vidjenje kontradiktornosti o kojoj pricam evo vec sestu stranu ove teme i lagano pocinjem sa planovima da dignem ruke posto od mogucnosti da dobijem odgovor, umesto supljikavih filozofijica i izvrdavanja odgovora, izgleda nema nista... Najbolje da digneš ruke jer ne može neko drugi da ti da odgovor na tvoja pitanja. Te odgovore ćeš, ili nećeš, pronaći sam. Lepo sam ti rekla, ali ti ne razumeš šta ti govorim. Pokušavaš svojom logikom tumačiti Božija dejstvovanja. Meni vidiš tu nema logike. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Нема контрадикторности. Бог се меша у животе оних који то од Њега траже. Не меша се атеистима, зато и јесу атеисти, јер тамо где се Он умешао, они, ето, не верују у то још увек. Ничија слободна воља није нарушена. Све остало је игра речи и погрешно схватање Слободе. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Da li je cinjenica da bog postuje nasu slobodnu volju? Ajde da probam opet.... Vera u Hrista je zaista samo vera. Medjutim Hristos uspostavlja odnos sa onim koji veruje u Njega i ta vera postaje zivi odnos, dakle zivotnodelatna je i pokazuje se coveku kao i licnost iskljucivo u zajednici. Dakle nije na nivou maste, kako ti plasiras. Kad govorimo o zivoj delatnosti vere, govorimo pre svega o zivotnom opitu i to ne onom kao u snu, usamljenom i subjektivnom, mi govorimo o opitu kroz zajednicu i tim opitom onda mozemo govoriti o cinjenicama koje proisticu iz odnosa prema Drugome. Takodje tu postoji i Bozje otkrovenje pa unutar vere i kroz veru mi dobijamo Istinu, koja postaje dogma ali opet samo onima koji veruju. O veri govori ovaj forum. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Нема контрадикторности. Бог се меша у животе оних који то од Њега траже. Не меша се атеистима, зато и јесу атеисти, јер тамо где се Он умешао, они, ето, не верују у то још увек. Ничија слободна воља није нарушена. Све остало је игра речи и погрешно схватање Слободе. Problem je sto smo mi navikli da govorimo sa perspektive verujuceg i ne uvazimo uvek sagovornika koji nije verujuci, njemu je kontradiktorno jer ne veruje i amin. Tu je kluding u pravu. Ono sto nije u pravu, jeste, da iy neznam kog rayloga on to koristi i yloupotrebi, fino se @yabavlja@. Tesko je govoriti o temi o Bogu i stalno biti skoncentrisan na upadice, gde vise ne znas, da li te pita hriscanin ili ateista, trol ili muramasa *on ima poseban status* Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Problem je sto smo mi navikli da govorimo sa perspektive verujuceg i ne uvazimo uvek sagovornika koji nije verujuci, njemu je kontradiktorno jer ne veruje i amin. Tu je kluding u pravu. Ono sto nije u pravu, jeste, da iy neznam kog rayloga on to koristi i yloupotrebi, fino se @yabavlja@. Tesko je govoriti o temi o Bogu i stalno biti skoncentrisan na upadice, gde vise ne znas, da li te pita hriscanin ili ateista, trol ili muramasa *on ima poseban status* Па, добро, ако, нек се деца играју. :-))) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука