Eniz Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Knjiga koja je objavljena od Boga ne smije se mjenjati ni pod izgovorom jezika svoga vremena.Dobro, prevodi se mogu mjenjati, jer prevod Biblije na srpski nije original nego preved biblije.A da li Biblija koja je prevedena na srpski original ili nije? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Knjiga koja je objavljena od Boga ne smije se mjenjati ni pod izgovorom jezika svoga vremena.Dobro, prevodi se mogu mjenjati, jer prevod Biblije na srpski nije original nego preved biblije.A da li Biblija koja je prevedena na srpski original ili nije? Да,њена порука је оригинал. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Knjiga govori o Bogu a razum se sa time ne spori i kada govori o Bogu na način koji razum ne prihvata, nešto nije u redu ili sa razumom, ili sa knjigom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Добро и? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Ne pitam za poruku jeli original ili nije, pitam da li jeoriginalan primjerak Biblije iz kojeg je prevedena ova Biblija.ili je to biblija koja je pisana stotinama godina poslije Mojsijeve smrti? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Какве везе има аутентичност онога што је писао Мојсије са Новим Завјетом? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Ima sa autentičnosti starog zavjeta sa tim ima veze, ali kada budemo govorili o novom zavjetu i tu ima pitanja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Значи ви муслимани немате никаквих потврда о Мухамеду до седмог вијека после Христа? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Ево контрапитања:чиме ви потврђујете да је Мухамед исравно пренио објаву?Ко су сведоци? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ako-Heka Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Quran i verzije ,islamski izvor. http://74.125.153.132/search?q=cache:o5GVHcwflNoJ:www.islamic-awareness.org/Quran/Text/Qiraat/hafs.html+diferent+version+of+quran&cd=3&hl=en&ct=clnk&gl=uk 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ako-Heka Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Ево контрапитања:чиме ви потврђујете да је Мухамед исравно пренио објаву?Ко су сведоци? Muhamed je bio nepismen! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Преводи се са Господ јер је Господ БОГ а БОГ је Онај Који Јесте.Просјечног читаоца може да збуни ако би се говорило стално ``Онај Који Јесте``јер и човјек јесте али само у другом смислу од БОГА и зато је преводилац нашао за сходно да преведе са Господ. a zasto onda stojiu Originalu stalno Jehova i ne zbunjuje.Jer profesionalni prevodioc ima zadatak da doslovce prevede bez razmisljanja hocu likoga zbuiniti ili ne Не стоји само Јахве (не Јехова, то је погрешан изговор јеврејског тетреграматона ЈХВХ). Бог се у Старом Завету назива и Ел (Елохим) и Адонај (Господ) и Господом над војскама и Богом над Боговима, итд. Све су то имена из јеврејског оригинала. Интегра је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 ОЧЕ НАШ Оче наш - Обраћање Богу Оцу Који си на небесима Нека се свети име Твоје - Исус Христос Нека дође царство Твоје - Свети Дух Нека буде воља Твоја на небесима као и на земљи Хлеб наш насушни дај нам данас И опрости нам дугове наше као што и ми опраштамо дужницима нашим И не уведи нас у искушење Но избави нас од злога. “Нема другог Имена под небом даног људима. ( осим Христовог) којим бисмо се могли спасти” (Дјела 4,12) Иначе, моје име потиче из старохебрејског „Елијаху“ (Eliyahu) у значењу „Бог је Јахве“. Интегра је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Да ли је вама јасно да кад се преводи да се не могу задржавати оригинални називи? Ево вам примјер:напишите на грчком или старогрчком име Јешуа или Јхошуа. Даље,Нови Завјет није објављен Христу јер га је Христос објавио. Molim !? Pa Novi Zavjet je poceo da biva pisan 40 godina poslije njegove smrti.4 historicara po kojim evandjeljima se smatraju nadahnuti Svetim duhom.A postoji li evandjelje po Isusu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Već kada smo kod pisanja svete knjige.Ko su pisci starog zavjeta, da li je moguće da je se u njemu potkrala koja greška.Da li je moguće da su u njemu tekstovi koji nemaju veze sa objavom.Da li je moguće da citati iz Biblije su oprečni jedan drugom.Ja tvrdim da jesu!A ako se uspije i jedan dokaz donijeti za to onda se baca na vjerodostojnost cjele knjige.Možete li mi karađorđe odgovoriti na postavljena pitanja! Могуће је и јесте се поткрала грешка.То нико не спори.Поткрадале су се формалне грешке док је учење и порука остала иста.То је битно.Ја заиста не видим коју функцију у богонадахнутости може имати неки безначајан податак? Pa ako se potktala samo jedna greska hajd mozes li ti da mi garantujes da nema vise nijedne greske.Pa pricali smo o tri dana i dvije noci.Pa samo ta greska dovodi kompletno Raspece i Vjeru kao takvu u pitanju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука