Jump to content

Ко је Аллах а ко је Света Тројица?

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

• Одговори 264
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Knjiga koja je objavljena od Boga ne smije se mjenjati ni pod izgovorom jezika svoga vremena.Dobro, prevodi se mogu mjenjati, jer prevod Biblije na srpski nije original nego preved biblije.A da li Biblija koja je prevedena na srpski original ili nije?

Да,њена порука је оригинал.

Подели на овим сајтовима

Преводи се са Господ јер је Господ БОГ а БОГ је Онај Који Јесте.Просјечног читаоца може да збуни ако би се говорило стално ``Онај Који Јесте``јер и човјек јесте али само у другом смислу од БОГА и зато је преводилац нашао за сходно да преведе са Господ.

a zasto onda stojiu Originalu stalno Jehova i ne zbunjuje.Jer profesionalni prevodioc ima zadatak da doslovce prevede bez razmisljanja hocu likoga zbuiniti ili ne :)

Не стоји само Јахве (не Јехова, то је погрешан изговор јеврејског тетреграматона ЈХВХ). Бог се у Старом Завету назива и Ел (Елохим) и Адонај (Господ) и Господом над војскама и Богом над Боговима, итд. Све су то имена из јеврејског оригинала.

Подели на овим сајтовима

ОЧЕ НАШ

Оче наш - Обраћање Богу Оцу

Који си на небесима

Нека се свети име Твоје - Исус Христос

Нека дође царство Твоје - Свети Дух

Нека буде воља Твоја

на небесима као и на земљи

Хлеб наш насушни дај нам данас

И опрости нам дугове наше

као што и ми опраштамо дужницима нашим

И не уведи нас у искушење

Но избави нас од злога.

“Нема другог Имена под небом даног људима. ( осим Христовог) којим бисмо се могли спасти” (Дјела 4,12)

Иначе, моје име потиче из старохебрејског „Елијаху“ (Eliyahu) у значењу „Бог је Јахве“. :)

Подели на овим сајтовима

Да ли је вама јасно да кад се преводи да се не могу задржавати оригинални називи?

Ево вам примјер:напишите на грчком или старогрчком име Јешуа или Јхошуа.

Даље,Нови Завјет није објављен Христу јер га је Христос објавио.

Molim !?

Pa Novi Zavjet je poceo da biva pisan 40 godina poslije njegove smrti.4 historicara po kojim evandjeljima se smatraju nadahnuti Svetim duhom.A postoji li evandjelje po Isusu?

Подели на овим сајтовима

Već kada smo kod pisanja svete knjige.Ko su pisci starog zavjeta, da li je moguće da je se u njemu potkrala koja greška.Da li je moguće da su u njemu tekstovi koji nemaju veze sa objavom.Da li je moguće da citati iz Biblije su oprečni jedan drugom.Ja tvrdim da jesu!A ako se uspije i jedan dokaz donijeti za to onda se baca na vjerodostojnost cjele knjige.Možete li mi karađorđe odgovoriti na postavljena pitanja!

Могуће је и јесте се поткрала грешка.То нико не спори.Поткрадале су се формалне грешке док је учење и порука остала иста.То је битно.Ја заиста не видим коју функцију у богонадахнутости може имати неки безначајан податак?

Pa ako se potktala samo jedna greska hajd mozes li ti da mi garantujes da nema vise nijedne greske.Pa pricali smo o tri dana i dvije noci.Pa samo ta greska dovodi kompletno Raspece i Vjeru kao takvu u pitanju.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...