Jump to content

Ко је Аллах а ко је Света Тројица?

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Ђе има грешака?Што је нешто преведене по смислу то је грешка?Оћете да кажете кад судија суди по тумачењу законика да крши исти законик?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 264
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

У оригиналу стоји тетраграматон ЈХВХ.Ориген стих из вјероватно Таргуме преводи,трећи вијек:In libro bellorum Jovae-У књизи ратова господњих,ово је једна од изгубљених књига Светог Писма и помиње се у Бројевима 21:14.

Овдје је ``Jovae``у генитиву ако се не варам па би онда тај тетраграмтон требало читати са Јов у номинативу.

Тај тетраграматон не знају ни Јевреји како се чита и обично се нагађа а Јехова је сигурно погрешно јер би требало онда Јеховах зато што је ЈХВХ па се између сугласника умећу самогласници.

Ovdje nema slaganja potpunog oko imena Boga

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Već kada smo kod pisanja svete knjige.Ko su pisci starog zavjeta, da li je moguće da je se u njemu potkrala koja greška.Da li je moguće da su u njemu tekstovi koji nemaju veze sa objavom.Da li je moguće da citati iz Biblije su oprečni jedan drugom.Ja tvrdim da jesu!A ako se uspije i jedan dokaz donijeti za to onda se baca na vjerodostojnost cjele knjige.Možete li mi karađorđe odgovoriti na postavljena pitanja!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Да ли је вама јасно да кад се преводи да се не могу задржавати оригинални називи?

Ево вам примјер:напишите на грчком или старогрчком име Јешуа или Јхошуа.

Даље,Нови Завјет није објављен Христу јер га је Христос објавио.

Подели на овим сајтовима

Već kada smo kod pisanja svete knjige.Ko su pisci starog zavjeta, da li je moguće da je se u njemu potkrala koja greška.Da li je moguće da su u njemu tekstovi koji nemaju veze sa objavom.Da li je moguće da citati iz Biblije su oprečni jedan drugom.Ja tvrdim da jesu!A ako se uspije i jedan dokaz donijeti za to onda se baca na vjerodostojnost cjele knjige.Možete li mi karađorđe odgovoriti na postavljena pitanja!

Могуће је и јесте се поткрала грешка.То нико не спори.Поткрадале су се формалне грешке док је учење и порука остала иста.То је битно.Ја заиста не видим коју функцију у богонадахнутости може имати неки безначајан податак?

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Bog je čovjeku dao razum da bi mogao čovje spoznati boga

Бог је човеку дао разум тек колико не би као кокошка кљуцао по дворишту

а љубав трасирао на путу ка њему.

Ово је моје мишљење, пољопривредника из села поред Мораве.

0405_feel confused 0110_hahaha

Тако је у суштини... Не можемо само разумом спознати Бога. То је најблаже речено нетачно. По овоме, слабоумни нису достојни Бога, јер нису имали ум да га спознају. Но, то може да прође код бога који не воли овај свет, па ствара људе да би се са њима играо, али код Бога који воли свет разум нема неку битну улогу. Ми Бога спознајемо у слободи и љубави, вером и знањем које се поистовећује.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Драги Енизе, види се да си се хришћанству учио преко протестантизма, који дефинитивно не знају шта раде . Ми Библију не доживљавамо као научну књигу, већ као на реч Божију коју су записали свети људи надахнути Духом Светим, али којима је Бог дао слободу да пишу користећи се језиком свога времена. Богонадахнутост не значи научно знање, већ објављивање Онога кога је немогуће познати науком, већ љубављу, слободом и вером.
Подели на овим сајтовима

Овдје је ``Jovae``у генитиву ако се не варам па би онда тај тетраграмтон требало читати са Јов у номинативу.

Тај тетраграматон не знају ни Јевреји како се чита и обично се нагађа а Јехова је сигурно погрешно јер би требало онда Јеховах зато што је ЈХВХ па се између сугласника умећу самогласници.

Jeli Jov ili Jahve ( u nominativu)?

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Драги Енизе, види се да си се хришћанству учио преко протестантизма, који дефинитивно не знају шта раде . Ми Библију не доживљавамо као научну књигу, већ као на реч Божију коју су записали свети људи надахнути Духом Светим, али којима је Бог дао слободу да пишу користећи се језиком свога времена. Богонадахнутост не значи научно знање, већ објављивање Онога кога је немогуће познати науком, већ љубављу, слободом и вером.

Brate Ivane, ne slažem se sa vam u sljedečem: Vi kažete da razum nije dovoljan da se njima spozna Bog, postavlja se pitanje onda koja je funkcija razuma onda.Zašto nam je Bog razum dao.Da nije razuma mnogi bi ljudi pisali o Bogu i govorili ovo je od boga da li bi ih trebalo slijediti.To nikako!

a što se tiče brata Karađorđa: Brate moj neradi se o formalnim greškama koje su vezane za to da li se ime na grčkom ili na nekom drugom jezkiu piše ovako ili onako.Greške i oprečnosti su daleko veče(znate da nevrijeđam ovim pisanjem, govorim samo stav) .Knjiga koja je objavljena od boga ne smije imati ni zare3z kojeg je neko unio.Ne znam da li ste čuli za Avdijeva velikog historičara i djelu historija starog istoka i onome što je napisao kada je govorio o Bibliji.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...