selkoba Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 evo jos Matej 27 46 A oko devetog sata povika Isus glasno govoreći: Ili! Ili! Lama savahtani? To jest: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio? Je li Isus sam sebi vikao zasto sam se ostavio U ovom stihu nema poruke za druge ljude zasto bi ovo i govorio ako je on Bog u covjecjem obliku? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 evo jos Matej 27 46 A oko devetog sata povika Isus glasno govoreći: Ili! Ili! Lama savahtani? To jest: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio? Je li Isus sam sebi vikao zasto sam se ostavio U ovom stihu nema poruke za druge ljude zasto bi ovo i govorio ako je on Bog u covjecjem obliku? Е баш за ово брате имам одговор, сутра ћу написати. Ове речи су ме баш задивиле, и нашао сам тумачење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 evo jos Matej 27 46 A oko devetog sata povika Isus glasno govoreći: Ili! Ili! Lama savahtani? To jest: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio? Je li Isus sam sebi vikao zasto sam se ostavio U ovom stihu nema poruke za druge ljude zasto bi ovo i govorio ako je on Bog u covjecjem obliku? Е баш за ово брате имам одговор, сутра ћу написати. Ове речи су ме баш задивиле, и нашао сам тумачење. hvala brate a sta je sa ostalim stihovima znam samo da cete ovdje navesti stih "Ja i Otac jedno smo" moze se ovako razluciti 1. primjer cvele i ja smo jednog misljenja pa i kazemo narodksi (a tako na odredjenim mjestima govori i Kuran i Biblija) cvele i ja jedno smo tj. jednog misljenja 2. ok ne mora to da bude aloi onda imamo kontradickji sa stihom moj Otac je veci od mene Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Imao bih ovdje par stihova koji govore o Isusu kao Covjeku a ne kao Bogu i Isusu kao Proroku pa da ih malo razjasnimo A ovo je život vječni da poznaju Tebe jedinog istinitog Boga, i koga si poslao Isusa Hrista. (Jovan 17:3)" "I gle, neko pristupivši reče mu: "Učitelju Blagi! Kakvo ću dobro da učinim da imam život vječni?" A On mu reče: "Š to me zoveš blagim? Niko nije blag osim Boga jednoga. A ako želiš u život ući, drži se zapovjesti." (Mateja, 19: 16-17) "Otac moj je veći od mene." (Jovan, 14:28) " Otac moj koji mi ih dade je veći od svih." (Jovan, 10:29) " Moja nauka nije moja, nego onoga Koji me je poslao." (Jovan 7:16) " Ja ne mogu ništa činiti sam od sebe; kako čujem onako sudim, i sud je moj pravedan, i ne tražim volje svoje nego volje Oca Koji me je poslao." (Jovan 5:30) "A o danu tom ili o času niko ne zna: ni anđeli koji su na nebesima, ni Sin, do Otac." (Marko 13:32) Ljudi Izrailjci! Poslušajte riječi ove: Isusa Nazarećanina, čovjeka od Boga potvrđenog među vama silama i čudesima i znacima. (Djela Apostola 2:22) Dođe Sin čovječiji, koji i jede i pije. (Mateja 11:19) Ovo je zaista prorok. (Jovan 7:40) A sada gledate mene da ubijete. ČOVJEKA koji vam istinu kaza, koju ja čuh od Boga. (Jovan 8:40) Сво Писмо говори о Христу као Богочовеку,а не човеку.Тумачења: (1.Мат 19,16-17):Младић није досао да искушава Христа, већ је хтео да нешто научи, будући жедан вечнога живота. Ипак, Христу прилази као простом човеку, па му Господ зато каже: "Што ме зовеш благим? Нико није благ осим једнога Бога." То значи, ако ме зовеш благим мислећи да сам један од учитеља, погрешио си, јер ниједан човек није добар сам по себи, зато што смо променљиви и лако одступамо, али и зато што је у поређењу са Божјом добротом људска доброта равна нули,а христос је Бог и Син Боћжији ан е обичан учитељ Израиљев. (Jovan, 14:28):"Богочовек је собом повезао људски род са Богом; васпоставио везе које је грех покидао. Он је то учинио, смањивши себе, понизивши себе до човека - учовечивши се. Тај акт божанске свељубави људи не могу да схвате, нарочито пре но што се Господ узнео са телом, послао с неба Светог Утешитеља. Људима је непојмљиво: како то да "Бог постане тело", да живи у трошном и осрамоћеном телу људском. Па чак ни онима који љубе Спаситеља, као ученици на Тајној Вечери. Њима још није био јасан богочавечански домострој спасења. А слава је његова у томе: да се као људско прослави вечно божанском славом на тај начин што ће га Богочовек узнети као своје и посадити с десне страие Бога Оца, изнад свих Херувима и Серафима. У томе је радост људска. Али ту радост још немају ученици на Тајној Вечери, јер још нису видели прослављеног Исуса. Зато што је носилац тела људског, Исус је мањи од Оца. Зато говори учемицима: "Чусте да вам казах: идем, и доћи ћу к вама. Кад бисте имали љубав к мени, онда бисте се обрадовали што рекох: идем к Оцу; јер је Отац мој већи од мене": већи од моје човечанске лрироде, не од Божанске. Али све то Спас предсказује да би, када се то оствари, било разлог за његову веру у Њега као Богочоввка и Спаситеља: свезнајућег и свемоћног."(ава Јустин Поповић) (Jovan, 10:29):" Зато је и сва моћ и сила његова од Оца и у Оцу: "Отац Мој који ми их даде већи је од свију; и нико их не може отети из руке Оца Мога": нико, јер су све руке свих створених бића исувише кратке исувише немоћне да би се могле пружити до Бога Оца и отети хриотољуице из руку Његових свемоћних. "Нико": ни смрт, ни ђаво, ни грех. А све остало у свету - вуче Богу, привлачи Боту, упућује Богу. Утолико пре, што је Богочовек - једносуштан са Богом Оцем. У томе је Његова изузетна свемоћ и сила божанство: "Ја и Отац једно смо. Ја - Богочовек, ја Бог Логос са телом; и тело сам учинио Својим, учинио га Својим моме божанству, и кроз Моје божанство сјединио га и учинио својим и Оцу. Иако је лично Моје, оно је преко Мога божанства у нарочитом јединству са Оцем мојим. Преко тела и по телу ја сам једносуштан са људима; преко Божанства и у божанству Ја сам једносуштан са Богом Оцем. Зато људима на чисто човечански природан начин могу пружити и дати оно што је Божије, а и Богу на чисто божански природан начин могу принети оио што је људско. Тако: Богочовек је спона и веза Бога и људи, оног и овог света. Савршена богочовечанска синтеза. То је природно и логично када се са вишег, и највишег, човечанског гледишта пооматра Богочовек и Његово место и значај у свету". (исто) (Jovan 7:16):" Откуда Христу онаква наука? Она ни по чему није школска, књижничка. Савременици су у недоумици, и у узбуђењу питају: "Како овај зна књиге а није се учио?" - Одговара им сам Господ: "Моја наука није моја, него Онога који ме је послао". Загледајте, да ли се разликује од науке Божје у Светом Писму. Зар не видите: она је сва од Бога. Ако је сва од Бога, онда: ко је Онај што је проповеда? Није ли посланик Божји, Месија? Није довољно само чудити се и дивити се Мојој науци, него треба пронаћи откуда Ми та наука. Да се то пронађе посгоји само један пут. А тај пут је ово: треба творити вољу Божју, и одмах ће ти се открити је ли ова наука од Бога. Воља Божја, ено је у Писму; хајде, твори је, и то ће те одвести сазнању, и ти ћеш дознати да је Моја наука заиста од Бога, заиста Божја по свему и свачему. Све зависи од слободне воље човекове: само треба хтети. Да, само треба хтети творити вољу Божју и - све ће ти се открити: дознаћеш сам својим личним опитом да је Моја наука од Бога. У свему Моме, и иза свега Мог, стоји Бог. Ништа Ја сам од себе не творим, већ што чујем од Оца: Он говори кроза Ме, и ја Њиме. У нас је једна суштина, једна воља, једна мудрост, једно еванђеље, једна истина, једна правда, једна наука. Све то проверити се може на један начин, на овај: "Ко хоће његову вољу творити, - сазнаће је ли ова наука од Бога или Ја сам од себе говорим"". Опет: експериментални метод, опет пут личност опита и искуства; ништа се механички, аутоматски не намеће, најмање силом. Твори и - дознаћеш. Не твориш ли, увек остајеш у гробу мртвих теорија и бајки и претооставки: увек си онај мртвац кога треба осгавити мртвима. И још: увек си, и остајеш, роб самољубља и славољубља". (исто) (Jovan 5:30):" Суд Сина Човечијег, да ли је праведан? Несумњиво, јер иако је по људској природи Син Човечији, Он је по Личности Својој Божанској, Син Божји, Друго Лице Свете Тројице, и све што чини и као човек, чини као Богом Оцем, чини својим безгрешним и свеправедним Божанством. Он је толико једно и по бићу и по вољи са Богом Оцем да не може ништа чинити сам од себе, ни судити; у свему и све Он чини са Оцем и кроз Оца, па и у суду над људима "који су чинили зло": "Ја не могу ништа чинити сам од себе како чујем онако судим, и суд је мој праведан; јер не тражим вољу своју но вољу Оца који ме је послао" (ст. 30-31). - Не мислите: Исус је човек те и суд његов подлеже слабостима и неправдама људским. Иако сам човек, Ја сам увек по Божанству: свеправедан Син Божји и Бог. Најзад, и кад одбаците мој суд, Моје сведочанство о Мени зато што сам човек, ево Бога Оца који сведочи за Мене; а шта ћете са Њим и са Његовим сведочанством? Не можете га одбацити као човечаиско, као човечански погрешиво и неправедно, јер је у свему и по свему божанско, и божански свеправедно и безгрешно. Ако хоћете да будете еванђелски правични и искрени, ви ћете у Његовом сведочанству видети сву истину о Мени. Ено те истине у Претечином сведочанству. Ко њему откри да сам Ја Син Божји ако не Отац Бог, који га и посла да крсти крштењем покајања? А и ви, чиме ћете објаснити дело Моје, чудеса Моја која надмашују све шго је људско, све силе људске? Сведочанство Бога Оца је сво исковано од истине Његове и стварности Моје. Али све што људи могу сведочити о мени мало је, премало. Па чак и Јован Крститељ, као човек, шта би и са којом силим могао сведочити за мене, за истину Моју?" (исто) (Marko 13:32):Нико не зна када ће бити други славни долазак Сина Божијег.Власт та је у рукама Бога Оца који је извор Божанства Сина и Духа.Да ли то значи да Син као Бог не зна или не жели да саошти? Не жели да саопшти јер човеку ваља себе свеживотно припремати не само за други Христов долазак,који ће бити када се испуни и последња јота Писма и доврши смисао свештене историје и који је непознат створењима,већ за час смрти који је тај његов "суд".Акценат реченице је у захтеву Гопода да се човек припрема за прелазак из овог у онај живот,да живи као да му је сваки дан последњи,да себе и свој живот у потпуности преда Господу,да не мисли да час смрти није "страшни суд",те зато не жели да објави оно што као Бог зна.Стихови од 32-37 лепо то објашњавају. наставиће се... Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Младић није досао да искушава Христа, већ је хтео да нешто научи, будући жедан вечнога живота. Ипак, Христу прилази као простом човеку, па му Господ зато каже: "Што ме зовеш благим? Нико није благ осим једнога Бога." То значи, ако ме зовеш благим мислећи да сам један од учитеља, погрешио си, јер ниједан човек није добар сам по себи, зато што смо променљиви и лако одступамо, али и зато што је у поређењу са Божјом добротом људска доброта равна нули,а христос је Бог и Син Боћжији ан е обичан учитељ Израиљев. isus je rekao sto mene zoves blagim.Blag je jedino Bog. Da je Isus Bog ovdje je imao priliku da kaze nesto drugo a ne da prebaci tu blagost na Boga kazujuci time nisam ja Bog Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 "Богочовек је собом повезао људски род са Богом; васпоставио везе које је грех покидао. Он је то учинио, смањивши себе, понизивши себе до човека - учовечивши се. Тај акт божанске свељубави људи не могу да схвате, нарочито пре но што се Господ узнео са телом, послао с неба Светог Утешитеља. Људима је непојмљиво: како то да "Бог постане тело", да живи у трошном и осрамоћеном телу људском. Па чак ни онима који љубе Спаситеља, као ученици на Тајној Вечери. Њима још није био јасан богочавечански домострој спасења. А слава је његова у томе: да се као људско прослави вечно божанском славом на тај начин што ће га Богочовек узнети као своје и посадити с десне страие Бога Оца, изнад свих Херувима и Серафима. У томе је радост људска. Али ту радост још немају ученици на Тајној Вечери, јер још нису видели прослављеног Исуса. Зато што је носилац тела људског, Исус је мањи од Оца. Зато говори учемицима: "Чусте да вам казах: идем, и доћи ћу к вама. Кад бисте имали љубав к мени, онда бисте се обрадовали што рекох: идем к Оцу; јер је Отац мој већи од мене": већи од моје човечанске лрироде, не од Божанске. Али све то Спас предсказује да би, када се то оствари, било разлог за његову веру у Њега као Богочоввка и Спаситеља: свезнајућег и свемоћног."(ава Јустин Поповић) Ako je Isus Bog u ljudskom on je jos uvijek Bog u svakom casu.znaci jos uvijek sam i Otac i Sin u isto vrijeme.kako mogu onda bit veci sam od sebe? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 " Зато је и сва моћ и сила његова од Оца и у Оцу: "Отац Мој који ми их даде већи је од свију; и нико их не може отети из руке Оца Мога": нико, јер су све руке свих створених бића исувише кратке исувише немоћне да би се могле пружити до Бога Оца и отети хриотољуице из руку Његових свемоћних. "Нико": ни смрт, ни ђаво, ни грех. А све остало у свету - вуче Богу, привлачи Боту, упућује Богу. Утолико пре, што је Богочовек - једносуштан са Богом Оцем. У томе је Његова изузетна свемоћ и сила божанство: pa naravno da je sva mocu u Boga ali zasto Isus govori opet Otac moj koji mi je dade i Otac moj j eveci od mene.zasto nije rekao ja sam moc.nego neko mu je dao tu moc.ako je on Bog u covjecjem obliku ipak je jos uvijek Bog pa kako sam sebi opet kaze veci je od mene ko? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 " Откуда Христу онаква наука? Она ни по чему није школска, књижничка. Савременици су у недоумици, и у узбуђењу питају: "Како овај зна књиге а није се учио?" - Одговара им сам Господ: "Моја наука није моја, него Онога који ме је послао". Загледајте, да ли се разликује од науке Божје у Светом Писму. Зар не видите: она је сва од Бога. Ако је сва од Бога, онда: ко је Онај што је проповеда? Није ли посланик Божји, Месија? Није довољно само чудити се и дивити се Мојој науци, него треба пронаћи откуда Ми та наука. Да се то пронађе посгоји само један пут. А тај пут је ово: треба творити вољу Божју, и одмах ће ти се открити је ли ова наука од Бога. Воља Божја, ено је у Писму; хајде, твори је, и то ће те одвести сазнању, и ти ћеш дознати да је Моја наука заиста од Бога, заиста Божја по свему и свачему. Brate sam ti rece sad "Ако је сва од Бога, онда: ко је Онај што је проповеда? Није ли посланик Божји, Месија?" tacno nauka je od Boga a Isus je Boziji POSLANIK,bas kao sto i mi govorimo... zasto nije rekao nauka je moja? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 "у свему и све Он чини са Оцем и кроз Оца, па и у суду над људима "" ne u stihu stoji "jer ne tražim volje svoje nego volju Oca koji me je poslao." a ne sa Ocem,nego radi ono sto mu Otac kaze,znaci ne radi po svome.Znaci ne radi "sa Ocem" nego "po Ocevom" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Citat ".Да ли то значи да Син као Бог не зна или не жели да саошти? Не жели да саопшти јер човеку ваља себе свеживотно припремати не само за други Христов долазак,који ће бити када се испуни и последња јота Писма и доврши смисао свештене историје и који је непознат створењима,већ за час смрти који је тај његов "суд"" Stih kaze da ne zna a ne da zeli da saopsti. Ovdje ne zelim da vrijedjam jer je Isaa a.s. jedan od najizabranijih POslanika ali po ovome bi znacilo da zna ali nece da kaze a ljudima je rekao da ne zna.Oprosti aoi onda je po Bibliji Isus slagao ljudima.Bez uvrede ali tako kaze Biblija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 " Откуда Христу онаква наука? Она ни по чему није школска, књижничка. Савременици су у недоумици, и у узбуђењу питају: "Како овај зна књиге а није се учио?" - Одговара им сам Господ: "Моја наука није моја, него Онога који ме је послао". Загледајте, да ли се разликује од науке Божје у Светом Писму. Зар не видите: она је сва од Бога. Ако је сва од Бога, онда: ко је Онај што је проповеда? Није ли посланик Божји, Месија? Није довољно само чудити се и дивити се Мојој науци, него треба пронаћи откуда Ми та наука. Да се то пронађе посгоји само један пут. А тај пут је ово: треба творити вољу Божју, и одмах ће ти се открити је ли ова наука од Бога. Воља Божја, ено је у Писму; хајде, твори је, и то ће те одвести сазнању, и ти ћеш дознати да је Моја наука заиста од Бога, заиста Божја по свему и свачему. Brate sam ti rece sad "Ако је сва од Бога, онда: ко је Онај што је проповеда? Није ли посланик Божји, Месија?" tacno nauka je od Boga a Isus je Boziji POSLANIK,bas kao sto i mi govorimo... zasto nije rekao nauka je moja? Зато што се обраћао људима са схватањима и логиком као што је твоја па је снисходио. Шта је требало да каже Јеврејима - Ја сам Бог? И шта би са тиме постигао? Ништа, напротив - каменовали би Га. Христос им открива о Себи оно што они могу да приме - то да га је Бог послао. Међутим, не говори им идентите посланика јер би то призвело нежељени ефекат. То ти је и у контексту онога што си питао: Христос говори јавно и у причама, а апостолима казује све. Апостоли су могли дапонесу све, а осталима је морао да говори у причама како би полако и постепено разумевали ствари. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 " Зато је и сва моћ и сила његова од Оца и у Оцу: "Отац Мој који ми их даде већи је од свију; и нико их не може отети из руке Оца Мога": нико, јер су све руке свих створених бића исувише кратке исувише немоћне да би се могле пружити до Бога Оца и отети хриотољуице из руку Његових свемоћних. "Нико": ни смрт, ни ђаво, ни грех. А све остало у свету - вуче Богу, привлачи Боту, упућује Богу. Утолико пре, што је Богочовек - једносуштан са Богом Оцем. У томе је Његова изузетна свемоћ и сила божанство: pa naravno da je sva mocu u Boga ali zasto Isus govori opet Otac moj koji mi je dade i Otac moj j eveci od mene.zasto nije rekao ja sam moc.nego neko mu je dao tu moc.ako je on Bog u covjecjem obliku ipak je jos uvijek Bog pa kako sam sebi opet kaze veci je od mene ko? И за ово важи горе речено. Христос им открива своју људску природу (то су способни да схвате), али не и своју божанску (то нису способни за сада да схбате). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 "у свему и све Он чини са Оцем и кроз Оца, па и у суду над људима "" ne u stihu stoji "jer ne tražim volje svoje nego volju Oca koji me je poslao." a ne sa Ocem,nego radi ono sto mu Otac kaze,znaci ne radi po svome.Znaci ne radi "sa Ocem" nego "po Ocevom" Не, него то значи да има идентичну вољу као Отац. Отац све што чини чини кроз Сина у Духу Светоме. Зато је то један Бог - једна воља, једна енергија, једна природа недељива и неотуђива у три Личности. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 " Откуда Христу онаква наука? Она ни по чему није школска, књижничка. Савременици су у недоумици, и у узбуђењу питају: "Како овај зна књиге а није се учио?" - Одговара им сам Господ: "Моја наука није моја, него Онога који ме је послао". Загледајте, да ли се разликује од науке Божје у Светом Писму. Зар не видите: она је сва од Бога. Ако је сва од Бога, онда: ко је Онај што је проповеда? Није ли посланик Божји, Месија? Није довољно само чудити се и дивити се Мојој науци, него треба пронаћи откуда Ми та наука. Да се то пронађе посгоји само један пут. А тај пут је ово: треба творити вољу Божју, и одмах ће ти се открити је ли ова наука од Бога. Воља Божја, ено је у Писму; хајде, твори је, и то ће те одвести сазнању, и ти ћеш дознати да је Моја наука заиста од Бога, заиста Божја по свему и свачему. Brate sam ti rece sad "Ако је сва од Бога, онда: ко је Онај што је проповеда? Није ли посланик Божји, Месија?" tacno nauka je od Boga a Isus je Boziji POSLANIK,bas kao sto i mi govorimo... zasto nije rekao nauka je moja? Зато што се обраћао људима са схватањима и логиком као што је твоја па је снисходио. Шта је требало да каже Јеврејима - Ја сам Бог? И шта би са тиме постигао? Ништа, напротив - каменовали би Га. Христос им открива о Себи оно што они могу да приме - то да га је Бог послао. Међутим, не говори им идентите посланика јер би то призвело нежељени ефекат. То ти је и у контексту онога што си питао: Христос говори јавно и у причама, а апостолима казује све. Апостоли су могли дапонесу све, а осталима је морао да говори у причама како би полако и постепено разумевали ствари. Pa vidis do cvega dovede danas sto nije rekao da je Bog.mnogo konfuzije i mnoge krscane koji prelaze na islam jer nisu dobili tu odgovor.zato i mi vodimo ovaj dijalog.Da je rekao samo jednom ja sam bog i klanjajte se meni ne bi bilo uopste problema.zar ne? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 " Зато је и сва моћ и сила његова од Оца и у Оцу: "Отац Мој који ми их даде већи је од свију; и нико их не може отети из руке Оца Мога": нико, јер су све руке свих створених бића исувише кратке исувише немоћне да би се могле пружити до Бога Оца и отети хриотољуице из руку Његових свемоћних. "Нико": ни смрт, ни ђаво, ни грех. А све остало у свету - вуче Богу, привлачи Боту, упућује Богу. Утолико пре, што је Богочовек - једносуштан са Богом Оцем. У томе је Његова изузетна свемоћ и сила божанство: pa naravno da je sva mocu u Boga ali zasto Isus govori opet Otac moj koji mi je dade i Otac moj j eveci od mene.zasto nije rekao ja sam moc.nego neko mu je dao tu moc.ako je on Bog u covjecjem obliku ipak je jos uvijek Bog pa kako sam sebi opet kaze veci je od mene ko? И за ово важи горе речено. Христос им открива своју људску природу (то су способни да схвате), али не и своју божанску (то нису способни за сада да схбате). i opet do danas je ne shvatajuzar nije bilo jednostavnij ereci ja sam Bog u ljudskom obliku.pa onda ne bi bilo uopste problema sve bi bilo jasno a ne da se i danaa to mora tako slozeno objasnjavati Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука