Рилски Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Da li ću tebi da objašnjavam da li i zašto bolje razumem slovenački i bugarski od makedonskog? Ponovo vam kažem: imam pravo na vlastito mišljenje i ono nije promakedonsko. Samo je mit da su nam makedonci izuzetno prijateljski nastrojeni, samo jedan od mitova u koji Srbi veruju. Slažem se da treba da ostavim crkvene stvari ljudima koji vode Crkvu, ali složićeš se, to važi i za tebe... I da, još jednom: u crkvenom pogledu slućaj tzv MPC i Artemita je jedno te isto, ma koliko vi panično pokušavali da negirate isto. Апсолутно .и на том миту се заснива немогућност решења македонског раскола бар 51% .. lab_man је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Čekaj jesu li i jedni i drugi paracrkvene organizacije? Sinod SPC tako kaže... Što se latinice tiče, ona je jedno od zvaničnih pisama SRPSKOG jezika... Не могу ИСПЦ (Акакијевци који негирају и само крштење у СПЦ), МПЦ (која ништа не негира СПЦ, само себе види као аутокефалну Цркву), и Артемијевци (који себе виде као СПЦ!!! а нас у СПЦ као отпаднике од Цркве!!!) бити исто ни по којој основи осим заблуде.Што се тиче писма, Устав члан десет: "Član 10. U Republici Srbiji u službenoj upotrebi su srpski jezik i ćiriličko pismo. Službena upotreba drugih jezika i pisama uređuje se zakonom, na osnovu Ustava." Мислим, знам да може латиница, али ако инсистираш на службености употребе језика... Моја жеља је пре свега - не у ситна цревца, тако се само добија основа за раздор. Заиста свако од нас конта 80% шта човек каже, али не кажемо и да је у праву... Данче*, Рилски, feeble and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Не могу ИСПЦ (Акакијевци који негирају и само крштење у СПЦ), МПЦ (која ништа не негира СПЦ, само себе види као аутокефалну Цркву), и Артемијевци (који себе виде као СПЦ!!! а нас у СПЦ као отпаднике од Цркве!!!) бити исто ни по којој основи осим заблуде. Што се тиче писма, Устав члан десет: "Član 10. U Republici Srbiji u službenoj upotrebi su srpski jezik i ćiriličko pismo. Službena upotreba drugih jezika i pisama uređuje se zakonom, na osnovu Ustava." Мислим, знам да може латиница, али ако инсистираш на службености употребе језика... Моја жеља је пре свега - не у ситна цревца, тако се само добија основа за раздор. Заиста свако од нас конта 80% шта човек каже, али не кажемо и да је у праву... Janko, brate, on ZNA srpski jezik, ali NAMERNO neće da ga koristi. Druga stvar što u budućim pregovorima NIKO ne može SPC i tzv. MPC da stavi u istu ravan i da oni budu ti koji postavljaju uslove za dijalog. Koliko znam oni traže povratak u zakonom propisani poredak. Da li SPC priznaje Svete tajne tzv MPC? Priznaje li Svete tajne Akakijevaca i Artemijevaca...Odgovor je isti, zar ne? Рилски је реаговао/ла на ово 1 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Нису исти Акакијевци и мпц-расколници .. Акакија нико званично не зове на преговоре.. И ту је огромна разлика, ма да су Врата Цркве отворена и за његову личност ако се покаје. Али после овога .. верујте ни ''мпц''-овце више нико неће звати нигде, ово је вероватно ултра-сега-мега - последњи пут. Јанко је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Janko, brate, on ZNA srpski jezik, ali NAMERNO neće da ga koristi. Druga stvar što u budućim pregovorima NIKO ne može SPC i tzv. MPC da stavi u istu ravan i da oni budu ti koji postavljaju uslove za dijalog. Koliko znam oni traže povratak u zakonom propisani poredak. Da li SPC priznaje Svete tajne tzv MPC? Priznaje li Svete tajne Akakijevaca i Artemijevaca...Odgovor je isti, zar ne? Одговорићу ти ако ти мени одговориш: како је архиепископ Јован добио чин епископа? Искрено питам, детаље не знам. Знам да је касније (након оснивања ПОА) донет акт да се неће признавати Тајне у МПЦ јер има СПЦ-ПОА... александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Нису исти Акакијевци и мпц-расколници .. Акакија нико званично не зове на преговоре.. И ту је огромна разлика, ма да су Врата Цркве отворена и за његову личност ако се покаје. Али после овога .. верујте ни ''мпц''-овце више нико неће звати нигде, ово је вероватно ултра-сега-мега - последњи пут. Наравно, Акакијевци су крајњи екстрем, Артемијевци тек треба да се профилишу, док се МПЦ никад није ишчупала из раља КПЈ, сада само под плаштом других партија... Они (тзв МПЦ) кад би се отргли од политике - чак и тако теолошки неуки одмах би за архиеп. Јованом, док су друга два у тешкој догматској заблуди... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 30, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Распад система. Треба нам Путин. И сад нек ми неко каже како су византијски цареви били ваки и наки и како су се трпали у црквене работе. Па да нису ми би данас на простору Балкана имали 16 врста хришћанских конфесија. Јанко, Рилски, александар живаљев and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Nisam primetio da postoji nekakav zvaničan jezik foruma. Barem se ne pominje u pravilniku. Ako je već forum pun klipova i postova na engleskom, zašto bi bio problem ako neko povremeno piše na makedonskom, koji je ipak dosta sličan srpskom? Јанко, Плутон, Човек Жоја and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Распад система. Треба нам Путин. И сад нек ми неко каже како су византијски цареви били ваки и наки и како су се трпали у црквене работе. Па да нису ми би данас на простору Балкана имали 16 врста хришћанских конфесија. На изборе излазим тек кад Путин јавно каже који је његов кандидат... Milan Nikolic, Баба and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 30, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Nisam primetio da postoji nekakav zvaničan jezik foruma. Barem se ne pominje u pravilniku. Ako je već forum pun klipova i postova na engleskom, zašto bi bio problem ako neko povremeno piše na makedonskom, koji je ipak dosta sličan srpskom? Чу сличан па на том језику је говорио цар Душан. То нам је језик предака и чувају га Македонци за будућа поколења. Мени не треба превод, ал ме мрзи да преводим. Приде је на ћирилици. Мада имају пар оних глупих слова, меко ће и тако то Данче*, Човек Жоја, Рилски and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Наравно, Акакијевци су крајњи екстрем, Артемијевци тек треба да се профилишу, док се МПЦ никад није ишчупала из раља КПЈ, сада само под плаштом других партија... Они (тзв МПЦ) кад би се отргли од политике - чак и тако теолошки неуки одмах би за архиеп. Јованом, док су друга два у тешкој догматској заблуди... Схвати(мо) .. ''МПЦ'' није ни покушавала, осим у једном веома кратком периоду, да се отргне од тога.. Напросто комуњаре су је и створиле. Али морамо знати да је њен, још већи потстрекач био ''незванични'' Београд него ''незванично'' Скопље.. lab_man је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Схвати(мо) .. ''МПЦ'' није ни покушавала, осим у једном веома кратком периоду, да се отргне од тога.. Напросто комуњаре су је и створиле. Али морамо знати да је њен, још већи потстрекач био ''незванични'' Београд него ''незванично'' Скопље.. Ako čemo iskreno, u Beogradu je i stvorena! Рилски је реаговао/ла на ово 1 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Одговорићу ти ако ти мени одговориш: како је архиепископ Јован добио чин епископа? Искрено питам, детаље не знам. Знам да је касније (након оснивања ПОА) донет акт да се неће признавати Тајне у МПЦ јер има СПЦ-ПОА... Jovane, to ti meni moraš da odgovoriš..Ti si teolog, pa mi objasni kako je to moguće...ja sam farmaceut... Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Ako čemo iskreno, u Beogradu je i stvorena!Ако идете том линијом, онда у Београду треба и да се реши (а ја се бојим да ако блаженопочивши Патријарх није могао да помири, не видим ко ће скоро моћи). Ту једино Путин може да помогне Данче* and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Ако идете том линијом, онда у Београду треба и да се реши (а ја се бојим да ако блаженопочивши Патријарх није могао да помири, не видим ко ће скоро моћи). Ту једино Путин може да помогне Ako Makedonci imaju zort prema SPC, neka pređu pod omofor Bugarske Patrijaršije ili Atinske Arhiepiskopije...Samo da ne produžavaju ovaj status u kome su. Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука