Гости Guest Написано Мај 24, 2015 Гости Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 У јако тешком стању је епархија банатска: хаос, анархија, сиромаштво материјално, беда духовна. Даће Бог да се помогне и свештенству и народу. Sta podrazumevas pod ovim? jesi li to cuo licno od svestenstva ili naroda ili je to tvoj zakljucak? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 Koliku kolicinu dezinformacija i lupetanja, pomesanog sa malo istine, plasiraju novinari Kurira zaduzeni za sirenje traceva o Saboru, najbolje ilustruje danasnji broj gde pod naslovom "U zatvoru sam bio u iskusenju" - Vladika Jovan, stavise glupanderi fotografiju Vladike JOVANA, ali Sumadijskog :fmqmtx: . Пг, Јанко, александар живаљев and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 А патетике мати моја мила. Едит: "TEŠKO mi je, jedva dišem od jada. Sabor je promenio svoju odluku pošto je mitropolit Amfilohije dobio poziv od američke ambasade, odakle su mu naredili da napravi pritisak na zasedanju. Sve mi je ovo teško palo, verujte mi da sam jedva u životu." http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:549555-Filaret-Smenila-me-americka-ambasada О,да....сменили га ванземаљци са Митрополитом Амфилохијем као њиховим човеком на челу Па ово само ми можемо да дозволимо да битише у чину Епископа... Sve mi je ovo teško palo, verujte mi da sam jedva u životu Кај се ако знаш и умеш,да ти Бог да покајања...туго од старине Човек Жоја and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 Ладно бих затврила тему, јер ово нема смисла. Кад стигну званична саопштења да се објаве на насловној и готово. Дијана., Mилена КШ and Благовесник је реаговао/ла на ово 3 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 О,да....сменили га ванземаљци са Митрополитом Амфилохијем као њиховим човеком на челу Па ово само ми можемо да дозволимо да битише у чину Епископа... Sve mi je ovo teško palo, verujte mi da sam jedva u životu Кај се ако знаш и умеш,да ти Бог да покајања...туго од старине Kako svi sve znaju,svaciji greh,pa doslo doba da i mi mirjani pozivamo episkope da se pokaju,e zivote...nego jel i dalje ono stoji tvoje da se crkva finansira od prodaje sveca? Mario je neverovatan lik. On iz Krusevca zna kakvo je stanje u Banatskoj eparhiji,evo ja imam nekoliko porodica koje znam,pa mislim da je tamo puno bolje stanje u odnosu na mnoge eparhije. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 Nego ajde da ne pricamo u rukavicama sto se episkopa Filareta tice javna tajna je da je na episkopski tron dosao preko politicke odluke (Sloba,Seki) i zemunske linije tvrdih radikala. Medjutim isto znamo za druge neke episkope kako su dosli na to mesto,kako su napredovali danas se zamonase,sutra jeromonah,prekosutra arhimandrit,pa onda za 7 dana episkop. Tako da cudjenje da bi mozda politika umesala u prste u slucaju episkopa Filareta i cudjenje da politika nema sanse da je umesala prste u slucaj npr Artemija,jeste nesto neverovatno. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 СПЦ је опасно подељена на два табора...опасно! У тој подели нема невиних. Све ће то у догледној и не тако далекој будућности изаћи на видело и исходоваће потпуном победом једне стране. Средине неће бити као што је нема ни у једној сфери постојања, као што је нема у било ком сукобу било које природе, ко год да је инспиратор и иницијатор истог. Интереси су вишеслојног карактера, мотиви су различити и разнобојни, главни актери јесу примарно унутар али, и то треба нагласити, и ван Цркве. То је чињеница коју знају сви они који имају начина да се реално, али и непристрасно (то је веома битно), упознају са објективним стањем у СПЦ и који не стављају "ружичасте наочаре" чим се у видокругу појави нешто што квари жељену и самопројектовану слику постојећих односа и правила живота како у тако и ван Цркве. Биће потребно дуго времена да прође пре него што Господња метла све њих заједно почисти и да на њихово место дођу неки други, неупоредиво бољи и квалитетнији људи којима су заиста Бог и људи на првом месту. NemanjaVa, александар живаљев, Рилски and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 СПЦ је опасно подељена на два табора...опасно! Све ће то у догледној и не тако далекој будућности изаћи на видело и исходоваће потпуном победом једне стране. У тој подели нема невиних. Средине неће бити као што је нема ни у једној сфери постојања, као што је нема у било ком сукобу било које природе, ко год да је инспиратор и иницијатор истог. Интереси су вишеслојног карактера, мотиви су различити и разнобојни, главни актери јесу примарно унутар али, и то треба нагласити, и ван Цркве. То је чињеница коју знају сви они који имају начина да се реално, али и непристрасно (то је веома битно), упознају са објективним стањем у СПЦ и који не стављају "ружичасте наочаре" чим се у видокругу појави нешто што квари жељену и самопројектовану слику постојећих односа и правила живота како у тако и ван Цркве. Биће потребно да дуго времена прође пре него што Господња метла све њих заједно почисти и да на њихово место дођу неки други, неупоредиво бољи и квалитетнији људи којима су заиста Бог и људи на првом месту. Колико је требало од египатског ропства до Обећане земље: 40 година. Док не помру они рођени у Мисиру, са ропским менталитетом... Ламех and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 Нису нам рекли који је њихов статус сада. “.Episkop pak bivši Florinski, Hrizostom ostao je sam, I usamljen samome sebi nejasan i nedorečen. Uvek se potpisivao kao “bivši Florinski”, dakle Episkop bez Eparhije, što je prvi znak njegovog ličnog shvatanja sopstvenog nekanonskog statusa i sadržaja. Jer, shodno Svetokanonskom Predanju Crkve, EPISKOP BEZ EPARHIJE JE TITULA BEZ SADRZAJA.” + Episkop Atanasije ( Jevtic ). Moze da se predstavlja kako hoce ali po novom zakonu o radu mora komisijski da mu skinu mantiju i da vrati panagiju i da obuce farmerke ili adidas trenerku, tu pred komisijom. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 I notorna glupost koju novine plasiraju je da su Vl. Amfilohije i NJ.S. Patrijarh Irinej u sukobu. Takodje, novine aludiraju - Smenili su Filareta, sada bi da ruse Patrijarha - to je klasicna zamena teza, jer Vladike koje su bile za smenu Vl. Filareta (jer smatraju da je od ranije opominjan na Saborima za iste stvari) NIJE lobi koji ide protiv Patrijarha. I prica o zelji americke ambasade da se svrgne Vl. Filaret, nema veze sa Vl. Amfilohijem, nego posto je Vl. Amfilohije misljenja da je Vl. Filaret od ranije ukoravan a nije ispravio sta je obecao, cvrsto je stao iza stava da bi trebalo glasati kao u slucaju Vl. Georgija, a nikakve veze Vl. Amfilohije nema sa necijim zeljama iz amaricke ili bilo cije ambasade, ta mu je optuzba proizvoljno prikacena od Vl. Filareta (!) i vancrkvenih ljudi. александар живаљев and Јанко је реаговао/ла на ово 2 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 Zanima me mišljenje studenata teologije koji su imali kontakt sa +Irinejom (Bulovićem): da li je on stvarno takav kakvim ga mediji predstavljaju? Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 Ne treba previse kritikovati episkope. Tesko je ziveti bez primarnih zadovoljstava. Intelektualna zadovoljstva su veca, ali u njima mogu uzivati samo talentovaniji episkopi (Bulovic, Radovic i mozda jose neko). Misticizam pruza vece zadovljstvo, ali... александар живаљев and lab_man је реаговао/ла на ово 2 Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 Uskoro cemo proslaviti rodjendan Crkve - praznik Silaska Duha Svetog na Apostole - u to ime neka Duh Sveti obasja i nasu pomesnu crkvenu zajednicu - SPC, zaista je potrebno da Duh Sveti, Duh Bozje Ljubavi, zagreje nasi grudi ledene i omeksa nasi cudi kamene. Дијана., horatio, Јанко and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 Ладно бих затврила тему, јер ово нема смисла. Кад стигну званична саопштења да се објаве на насловној и готово. Nedirajte temu slucajno Komentarisanje ponasanja pojedinih Vladika je narodu dusevna hrana Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 Али верујем да тек долази време великих српских еклисиолога, теолога, отаца и писаца, људи шмемановског срца и ума који ће тек имати шта да кажу и делају. Од тога нема ништа. Рилски and Перезвон је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука