Баба Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Радо бих ово потписао али бојим се да ћу изгубити ореол консервативца, а онда може и фотеља да почне да ми се дрма, тако да нећу. Драшко, Zoran Đurović, Срђан Шијакињић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cant_feel Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Treba potražiti na netu možda je neko okačio. I ja bih voleo ponovo sve da iščitam. Ako nema možda postoji u arhivi Politike. Počelo je nešto oko Vens-Ovenovog plana... Na zalost arhiva ide samo do 2006, sad sam pogledao Bas steta. Potrazicu po netu ali sumnjam jer skoro ne znam ni sta trazim ali me sad divlje interesuje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Nazovite Sekija i pitajte. On vam ima informacije iz prve ruke pa i o Artemiju ... U stvari sada se ponavlja nesto od onoga sto je Seselj rekao za Artemija pre 15-20 godina. nana је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 http://youtu.be/GUQlL-ih5FM Рилски and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 http://www.nin.co.rs/arhiva/2509/4.html Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Слажем се да владика Атанасије уме да буде непотребно упоран човек у стварима у којима није у праву. Његов однос према делу историје или српском народу није увек облагодаћен, већ често инаџијски. Зна владика да претера у одбрани неодбрањивог, рецимо колико ми као народ навлачимо беду на себе из самих себе, мимо светских дешавања. Претерује владика када оптужује запад, Америку, Нато ... итд. Има владика пуно мана. Али то је ретко жив човек, то је човек реч од Бога Речи; и као такав сав огњевито гори Духом Светим, њему срж у костима пламти попут Купине. И сва та благодат редовно као вулкан еруптира из владике а бива осенчена и људским слабостима; али иза тих на изгледе ружних речи, тече небеска лава која никога не оставља равнодушним; неко се том лавом храни а неко лаву презире, и бежи од ње. Јанко and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 @@Zoran Đurović, Мислим да ово не можете да повежете у једну мисао: У горњем тесту сте рекли ове две реченице: Нажалост, ја и вл. Атанасије смо се теолошки сукобили најмање 2 пута. Ја и Ат. нисмо имали никаквих сукоба по питању Тријадологије или саме Христологије. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Био сам мали, а можда се нисам ни родио, да бих упознао Савла. Само ми је Павле познат. Ти кажеш да је и даље Савле. Лично се не усуђујем да то тврдим, ал добро. Јесам чуо од неких пријатеља да је био врло гадни антитеиста-комуњара, а да се после преобратио љубављу госпоје Грешне Милојке. О детаљима нисам питао. Углавном, искрено се надам да се баш онако покајао за све што је као комуњара радио. И да поновим још једном, за сваки случај - не подржавам његова дела везана за цркву и Артемија. Из авиона је јасно да из те приче нисам. Само разумем те људе. И сам се исповедао код овчараца и каблараца и наслушао савета и савета на разне теме. Велика је трагедија што Милоја комунисту (и гомилу других) није у цркви сачекао неко нормалан и преобратио те његове страсти на прави начин, уместо што је створио новог регрута. Знам много њихове духовне деце. Знам како дишу. Неки су ми блиски пријатељи. И лично сам неколико година био у тој причи. Једва сам се извукао. Овакво Тасино "љубавно" прекоревање ми тада не би помогло, већ би ме још више заковало. Та врста духовности има снагу наркотика. E,мој брате...Србија слабо памти...никада тај није постао Павле,никада. florenntina and Баба је реаговао/ла на ово 2 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Pa ovde nista manje ne svetkuju Atanasija nego oni tamo Artemija ... Kako bese idolopoklonstvo :p Лупаш потпуно неосновано.. такорећи ''не састављаш се ..'' То што ти називаш идолопоклонство јесте љубав утемељена у православном учењу, насупрот Артемитима који своју ''љубав'' утемељују на ''псеудоправославном учењу и слепој послушности својим гуруима.. Савет.. : Иди, (упознај) и види .. па онда етикетирај .. у противном имаш одговорноста да смућујеш и дижеш беспотребну прашину .. тј опањкаваш. الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Наравно да има. Замисли, чак је и еп. Атанасије само човек. Личност као што је он и теолошко дело као што је његово заслужује текст на високом херменеутичком, теолошком и академском нивоу, а форум није место за то. Као што сам рекао, писаће се о томе. Можда ћу и ја. Мислим да хоћу. Ја са своје стране већ сада могу да обећам да се никада нећу спустити на уличарски и биртијски ниво језика којим барата еп. Атанасије. Моје намере у читању и критици његове теологије ће чисто бити богословске, а никада ад хоминем простаклук. Биће публиковано кад дође време. Ад хоминем брате и теби .. Таквим ставом одвајајући неодвојиво .. нећеш ''далеко'' стићи поготову не у истинском смислу ..ма шта радуио у животу ... الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Лупаш потпуно неосновано.. такорећи ''не састављаш се ..'' То што ти називаш идолопоклонство јесте љубав утемељена у православном учењу, насупрот Артемитима који своју ''љубав'' утемељују на ''псеудоправославном учењу и слепој послушности својим гуруима.. Савет.. : Иди, (упознај) и види .. па онда етикетирај .. у противном имаш одговорноста да смућујеш и дижеш беспотребну прашину .. тј опањкаваш. Ne lupetaj! Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Иди, (упознај) и види Ja otišao i video, takoreći odrastao pored ep. Atanasija i njegove dece. Sve mi njegovi učenici bili mentori, duhovnici i ostalo. I evo, još uvek jesu i ja sam još uvek tu, sa njima, pored njih, sa bratijom ... i kažem: oko ep. Atanasija ima bar isto toliko idolopoklonika i pijavica i slepaca i dupelizaca kao i kod nesrećnog m. Artemija. Tužno je to. Ko stvarno voli ep. Atanasija, on ima ljubavne smelosti da mu kaže i kada pogreši. A greši, čovek je. feeble, zuti car, Јефимија Крунић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Да ли еп.Атанасије скупља такве око себе или је по среди као код ап.Павла, неки говораху ,,ја сам Павлов'' итд? Не верујем да је оно прво. А код Артемија је управо тако. То су две појаве, обе узрујавају, али је прва радикално опаснија. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Да ли еп.Атанасије скупља такве око себе или је по среди као код ап.Павла, неки говораху ,,ја сам Павлов'' итд? Ne skuplja, naravno da ne. Da li mu iznutra prija što su takvi ljudi oko njega? Ne znam, ne zalazim u psihologije drugih. А код Артемија је управо тако. Ne znam da li je tako, tamo nikada nisam bio i ne poznajem te ljude. M. Artemije nikada nisam sreo uživo. Ne mogu o tome ništa da kažem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Мај 4, 2015 Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 Наравно да има. Замисли, чак је и еп. Атанасије само човек. Личност као што је он и теолошко дело као што је његово заслужује текст на високом херменеутичком, теолошком и академском нивоу, а форум није место за то. Као што сам рекао, писаће се о томе. Можда ћу и ја. Мислим да хоћу. Ја са своје стране већ сада могу да обећам да се никада нећу спустити на уличарски и биртијски ниво језика којим барата еп. Атанасије. Моје намере у читању и критици његове теологије ће чисто бити богословске, а никада ад хоминем простаклук. Биће публиковано кад дође време. Добро Lepi, сад си ту изменио стил писања (а при том си начинио трагичну грешку што ниси променио и кориснички профил, као што не умеш), што би се 'но казло на niveu, али свеједно ти се јавља проблем који није "ниво језика којим барата"... Каквим ентузијазмом си наумио да надокнадиш најмање пола века искуства стеченог у пракси које несумњиво поменути еп. Атанасије поседује? При том наравно полазим са становишта да сте идентичног образовања - мада је и то натегнуто - ал' ајде. Ће бидне комендија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука