Ромејац Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 Ma nisam bila nacisto kako mu svetovno ime, zato sto vrlo lako moze da ostane bez monaskog cina. I da steti Crkvi, ciji sam deo. I? Mislim jel to za radost ili za sta? Pet poruka Dragana sestro imas o tome da nas podsetis kako je Artemiju svetovno ime deluje kao da vi imate tu neku cudnu radost po tom pitanju. Ajmo da budemo nacisto jel su to nasi zlobnici? krvnici? ili su do juce nasi ocevi,braca,sestre? o kojima smo sve lepo mislili i pricali? O Artemiju tokom episkopovanja mislim da posle patrijarha Pavla je bio sledeci po pitanju hvalospeva o njemu,kao dostojnom pastiru. Konkretno otac Pantelejmon dakle ljudi sa ovog sajta su ga molili da dodje ovde i odgovara na pitanja nas obicnih korisnika, hvaljen je maksimalno, pricano u superlativima,sve naj naj,cedo svetog patrijarha Pavla,ponos i dika...sta je on od danas? Izdajnik?budala?ludak? sve su to epiteti kojima je cascavan Artemije, ili cemo od sutra da to pricamo? Jel imate dosta losih i o njemu? Koje je njegovo svetovno ime? da pitam na njegovoj temi na forumu? Apsolutno sam protiv onoga sto je uradio m.Artemije,ali to ne znaci da odobravam jednu vrstu mrznje. Данче*, Дијана. and Благовесник је реаговао/ла на ово 3 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 Благовесник, Milan Nikolic and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 Zalosno da od onako uzornog ucenika Prepodobnog Justina Lelickog sad postade strasilo za plasenje ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 Ma nisam bila nacisto kako mu svetovno ime, zato sto vrlo lako moze da ostane bez monaskog cina. Mozes li da pojasnis? Ne razumem. "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 Онда је екуменизам свеврлина. Siguran sam da se kod svetitelja koji je autor pomenute misli podrazumeva zdrava duhovnost i pripadnost Majci Crkvi За оне чистога срца - сви су свети и добри. У чистоти мисли наших све можемо да видимо као свете и добре. А када их видимо као рђаве, онда то потиче од нашега стања /настројења. св. Макарије Оптински Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 Stramota sto se gotovo svi ovde rugate jednom starom dedi. Истина. Познајући Божији хумор, али и епископску спремност за дилове, може се лако десити да за пар годину исти ови што се ругају љубе руку овом истом несрећном Николају. То би био хит Viktor Ljvovic, Благовесник and feeble је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 @MilošBG Brate, evo u svoje ime da kažem - ne mrzim pomenutog ali ga žalim - to na ličnom planu i čudom se čudim kako je još uvek monah. Ali, naravno da mrzm i pljujem na njihovo cepanje Crkve i prelešćivanje neukih ljudi sa nezdravom duhovnošću koji su pored toga i zbunjeni. Nije ovde pitanje ko je grešniji, siguran sam da su mnogi od članova foruma mnogo grešniji od Artemija and Co. (od kojih sam prvi ja - ovo zaista mislim) ali svest o Crkvi, o sabornosti i drskost da se iz Tela istupi u ništavilo - e na to ću da pljujem uvek jer imam makar zrnce iskustva (ne svojom zaslugom) u tome šta je tj. Ko je Crkva. Ovo nije u suprotnosti sa mogućnošću da se iskreno pomolimo za pomenute tupakamaru gerilce jer - što je ljudima nemoguće.... i sve u tom smislu Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 Ovaj lik npr. ima fenomenalnu eklisiologiju (uporediti sa svetim Maksimom ispovednikom - Istina je stanje budućeg veka) Milan Nikolic, Лазар Нешић and horatio је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 Mocarte poenta je da ne pljujes u ruku koju ljubis,do juce su se neki utrkivali ko ce vise hvalospeva,a danas ti isti govore budale,debili ovakvi onakvi. To sto m.Artemije cini jeste za pricu,osudu,odobravanje,neodobravanje,ali 10 poruka kako je svetovno ime Artemija,da je budala,da je ovakav,onakav,onda ljudi koji nekako najvise vole da pisu o Artemiju,to meni nije jasno. I ja pljujem na cepanje crkve,ali sa jednakim zarom kao sto pljujem na sve negativne pojave unutar crkve kojima se rizikuju raskoli,vernici teraju od crkve ili nesto trece. Jednostavno u ovoj prici niko nije sasvim cist,samim tim moje misljenje nema mesta za neku zlobu i zatrovanost toliku. Pogotovo ne neko cerekanje,jer ovo ukoliko se ne resi dijalogom vodi ka tome da ce uskoro sve vise ljudi ici tamo kod Artemija. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 Што се мене тиче, Артемије и сви који су стали уз њега су и даље у Цркви, кажу да никад нису ни иступили из Ње. То ми је довољно, и ја их се нисам одрекао. Све остало је политика. И не занима ме. Крај. ;-) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 ovo ukoliko se ne resi dijalogom vodi ka tome da ce uskoro sve vise ljudi ici tamo kod Artemija. upravo si definisao srž problema... zapitajmo se zašto je tako a da ne govorim o tome da postoje ljudi koji idu i vamo i tamo Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 Истина. Познајући Божији хумор, али и епископску спремност за дилове, може се лако десити да за пар годину исти ови што се ругају љубе руку овом истом несрећном Николају. То би био хит To se bukvalno tako odigralo u Bugarskoj ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 To se bukvalno tako odigralo u Bugarskoj podseća me na deo iz Ožalošćene porodice 1,10,08 https://www.youtube.com/watch?v=SRzbdks14sU&feature=player_detailpage#t=4208 Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 To se bukvalno tako odigralo u Bugarskoj Što bi to bilo loše ako bude Božije blagovoljenje. Zato treba da razgovaramo sa artemijevcima bez obzira na sve. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука