Гости Guest Написано Април 23, 2015 Гости Пријави Подели Написано Април 23, 2015 Чуо сам да је мати Јелена враћена на место игуманије. Не знам нити ме интересују разлози, али јесте истина да је мати Јелена институција, као и манастир Жича. Њена организација симпосиона о женском монаштву је догађај који ће се дуго, дуго памтити у Цркви. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 23, 2015 Пријави Подели Написано Април 23, 2015 И треба да жале за Владиком Хризостомом Можда је то мало претеривање. Епископи су епископи, био овај, био онај у фотељи. У праву је овде еп. Игнатије: није битно какав си, само је важно да можеш да вршиш посао. Као директор. Па тако и епископи. Шта је само Григорије Богослов (и сам епископ) написао све о њима - то је саблажњиво и данас за читање. Поред њега, увек се сетим и три изреке у вези са епископима; све три давно смислили египатски монаси: 1. Више од свега чувај се жена и епископа. 2. Ако сретнеш епископа, бежи од њега даље неголи од жене. 3. Поштуј епископе, али се држи подаље од њих. Мудро. Јанко, Ламех, obi-wan and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 24, 2015 Пријави Подели Написано Април 24, 2015 Можда је то мало претеривање. Епископи су епископи, био овај, био онај у фотељи. У праву је овде еп. Игнатије: није битно какав си, само је важно да можеш да вршиш посао. Као директор. Па тако и епископи. Шта је само Григорије Богослов (и сам епископ) написао све о њима - то је саблажњиво и данас за читање. Поред њега, увек се сетим и три изреке у вези са епископима; све три давно смислили египатски монаси: 1. Више од свега чувај се жена и епископа. 2. Ако сретнеш епископа, бежи од њега даље неголи од жене. 3. Поштуј епископе, али се држи подаље од њих. Мудро. Колико се сећам,чини ми се,да су египатски монаси када су ово писали мислили на службу епископску.Јер су знали Епископи када чују за неког врлинског пустињака да га траже не би ли га узели за Епископа.Чак су једног и мрежом морали да ухвате знала сам и кога али сам,нажалост,заборавила име Врлински Епископ је миомирисни цвет који сваку душу у Епархији испуњава миром и радошћу javor, Н И Н Е, Јанко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Април 24, 2015 Пријави Подели Написано Април 24, 2015 Шта је с о.Миливоја Старовлаха ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Април 24, 2015 Пријави Подели Написано Април 24, 2015 Поред њега, увек се сетим и три изреке у вези са епископима; све три давно смислили египатски монаси: 1. Више од свега чувај се жена и епископа. 2. Ако сретнеш епископа, бежи од њега даље неголи од жене. 3. Поштуј епископе, али се држи подаље од њих. Мудро. Под хитно ћу да престанем да славим Епсикопа мирликијског. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Април 24, 2015 Пријави Подели Написано Април 24, 2015 Мати Јелена и сестринство Жиче су светионик православља и љубави у нашој цркви. Нека се не играју са њима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Април 24, 2015 Пријави Подели Написано Април 24, 2015 Уфф, уфф. Ваљда је монаштво у послушању ... ? А манастир није нечија прћија него припада епархији и надлежном епископу. Није то ријалити па да се гласа ко ће да испадне, а ко да остане. Бзвз.Мука ми је. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 24, 2015 Пријави Подели Написано Април 24, 2015 Колико се сећам,чини ми се,да су египатски монаси када су ово писали мислили на службу епископску. То је касније тако тумачено, да се ми не би саблажњавали и слично; а заправо мислили су скроз буквално на епископе Под хитно ћу да престанем да славим Епсикопа мирликијског. Боже сачувај! Свашта ... Сатана те куша синко, мани се тога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 24, 2015 Пријави Подели Написано Април 24, 2015 Уфф, уфф. Ваљда је монаштво у послушању ... ? А манастир није нечија прћија него припада епархији и надлежном епископу. Није то ријалити па да се гласа ко ће да испадне, а ко да остане. Бзвз.Мука ми ј То је касније тако тумачено, да се ми не би саблажњавали и слично; а заправо мислили су скроз буквално на епископе Боже сачувај! Свашта ... Сатана те куша синко, мани се тога. Да.Могуће.Ипак је Миланским едиктом наступило посветовњачење Цркве и монаштво је одговор на то,вероватно су зато тако оштро и писали али ако сви побегнемо у пустиње,ко ће водити Цркву? Не одобравам баш овако виђење ствари.По мени је најлакше заобићи одговорност Отуда сам увек и сматрала да је у праву био Свети Василије Велики када је гурнуо Светог Григорија у Епископску службу Љутио се он много али џаба и ето какве је велике плодове донело Цркви његова служба. Јанко and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Април 24, 2015 Пријави Подели Написано Април 24, 2015 а заправо мислили су скроз буквално на епископе А заправо нису мислили скроз буквално на епископе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 24, 2015 Пријави Подели Написано Април 24, 2015 А заправо нису мислили скроз буквално на епископе А како знаш да заправо нису мислили скроз буквално на епископе? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 24, 2015 Пријави Подели Написано Април 24, 2015 Па има тумачења да су мислили на властољубље и сујету,мени је блиско оно што је писао Флоровски,навела сам горе шта је у питању. Па и ми га претерасмо.....само што им ноге не љубимо када их видимо,малтене ко да су нека божанства.....како да се боре против толике славе? :.mislise. Јанко, JESSY and Djon Vejn је реаговао/ла на ово 3 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jakov Edeski Написано Април 24, 2015 Пријави Подели Написано Април 24, 2015 ....како да се боре против толике славе? :.mislise. komentarisem van sadrzaja teme,posto nisam upucen,nego mi je pitanje zapalo za oko....odg: mozda tako sto ce svestenici prestati da im idu uz dlaku,pocevsi od toga sto nece biti bitno ko kakvu vodu voli da pije.....na primer,za pocetak...... mada imam utisak da ce se dolaskom nekih novih pokoljenja stvari vrlo brzo promeniti,nadam se na bolje svestenici su oni koji imaju vlast u stvari,samo toga nisu svesni dovoljno U Jevropi mozes da bacis poslodavca na sud,a imali ste primere u proslosti sto se tice eparhija,i onda se cesi po glavi druze kad padne sudska presuda What on earth can you do with a degree in theology? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 24, 2015 Гости Пријави Подели Написано Април 24, 2015 Уфф, уфф. Ваљда је монаштво у послушању ... ? А манастир није нечија прћија него припада епархији и надлежном епископу. Није то ријалити па да се гласа ко ће да испадне, а ко да остане. Бзвз.Мука ми је. И мени то пада напамет... Мада мислим да је прича много дубља. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Април 24, 2015 Пријави Подели Написано Април 24, 2015 А можемо ли да сачекамо сутрашњи дан и да не осуђујемо епископа унапред? Замолила бих вас да овде јасно и гласно напишу они који се жале на еп. шта је то што не ваља. Да се не играмо безвезе глувих телефона. Bokisha је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука